TUI handbagage

Veel vakanties worden tegenwoordig geboekt via een reisorganisatie, TUI is zo’n reisorganisatie. TUI heeft zijn eigen airline genaamd TUI fly, voorheen Arkefly. Voor TUI fly gelden regels met betrekking tot ruim- en handbagage. Aan de meeste soorten bagage zijn extra kosten verbonden en deze kosten zijn afhankelijk van de klasse waarmee je vliegt. Ook wordt er gecontroleerd op het formaat en het gewicht ervan. Wijken ze af, dan zullen er extra kosten worden berekend. Wij hebben de TUI handbagage regels voor je op een rij gezet.

PRODUCTEN BEKIJKENVerwijst naar bol.com
TUI handbagage logo

Tui Handbagage afmetingen en gewicht

Elke passagier die reist met TUI mag één stuk handbagage van maximaal tien kilo meenemen in de cabine van het vliegtuig. Dit is ongeacht in welke klasse je vliegt. Wil je een extra handtas of laptoptas meenemen in de cabine? Zorg er dan wel voor dat deze extra tas in je handbagage koffer past en niet los mee reist. De maximale afmetingen waaraan jouw handbagage moet voldoen, is 55 x 40 x 20 centimeter. Is je koffer 55 x 40 x 20 cm? Dan is je koffer geschikt voor de bagagebak boven je stoel. Kleine soorten bagage passen ook onder de stoel voor je.

Is er wegens ruimtegebrek op een drukke vlucht geen ruimte genoeg in de bagagevakken, dan wordt je bagage zonder extra kosten in het ruim geplaatst. Je hebt je bagage dan niet bij de hand. Zorg ervoor dat je spullen die je nodig hebt tijdens je vlucht er makkelijk uit kan halen. Als jouw handbagage koffer verplaatst wordt naar het ruim moet je snel kunnen handelen.

VliegklasseGrootKleinTotaal gewicht
Alles klassen55 x 40 x 20 cm-10 kilo

De afwijkende TUI handbagage regels voor vluchten naar Suriname gelden niet meer. Ook voor deze vluchten gelden dezelfde regels.

BESTE KOFFERS
TUI handbagage koffers Binnenkort op vakantie met TUI? Koop dan een TUI handbagage koffer met de juiste afmetingen. Zorgeloos op reis met deze koffers.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

Onnodige kosten TUI handbagage

Al het bagage wordt bij de incheckbalie van TUI gecontroleerd of deze voldoen aan de gestelde eisen voor de TUI handbagage. Voldoet de tas of koffer dan wordt deze gelabeld als handbagage. Zo weten de medewerkers bij de gate en in het vliegtuig dat deze al is goedgekeurd. Wanneer jouw handbagage trolley niet voldoet aan de gestelde TUI handbagage regels, dan zal je voor extra kosten komen te staan. Jouw handbagage zal dan worden ingecheckt als ruimbagage net als je eventuele grote koffer. Je zal het bedrag moeten betalen wat geldt voor extra bagage bij de incheckbalie. Het bedrag is afhankelijk van het gewicht. Ook komt er nog tien euro luchthaven kosten overheen. Bij de gate wordt nog een laatste controle uitgevoerd. Mocht het zijn dat jouw bagage toch niet voldoet, dan wordt er zelfs € 50,- gerekend om jouw bagage in het ruim te plaatsen. Dit omdat er kans bestaat dat de vlucht hierdoor vertraagd wordt. Deze onnodige kosten kun je met een koffer kopen van het juist formaat eenvoudig voorkomen.

Reizen met alleen handbagage

Reis je met alleen handbagage, ook dan moet jouw reistas of koffer voldoen aan de TUI handbagage regels. Er gelden geen uitzonderingen met betrekking tot gewicht en afmetingen. Dit betekent dat jouw bagage niet meer dan tien kilo mag zijn en niet groter dan 55 x 40 x 20 cm. Ook is het belangrijk dat je je houdt aan de algemene Europese regels voor het meenemen van vloeistoffen en scherpe voorwerpen in de handbagage.

Vlucht uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappij

Bij het boeken van een vakantie bij een reisorganisatie, zoals TUI, kan het zo zijn dat de vlucht naar je vakantiebestemming wordt uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij. In sommige gevallen stap je dan op de luchthaven niet aan boord bij TUI fly, maar bij KLM, Transavia of Emirates. Het is daarom altijd belangrijk om te controleren met welke maatschappij je vliegt. De handbagage regels zijn namelijk van toepassing op de maatschappij waarmee je vliegt. Zo zijn de regels van KLM handbagage en Transavia handbagage anders dan van TUI fly.

TUI handbagage onder de stoel

Wanneer je reist met TUI fly moet je handbagage voldoen aan de maximale afmeting van 55 x 40 x 20 centimeter. Een handbagage trolley met deze afmeting past namelijk altijd in het bagagevak boven je stoel. Naast de bagagevakken boven je stoel kun je ook kleinere tassen onder de stoel voor je schuiven. Als je handbagage niet groter is dan 30 x 30 x 15 cm vraagt TUI je om dit dan ook te doen. Dit scheelt ruimte in de bagagevakken en je kunt zelf altijd makkelijker bij je spullen. Het is niet toegestaan om 2 stukken TUI handbagage mee te nemen aan boord.

Beste TUI koffer kopen

Wanneer je met het vliegtuig reist moet je erop verdacht zijn dat je de juiste handbagage trolley meeneemt. Dit is met TUI handbagage niet anders. TUI geeft duidelijke voorwaarden met betrekking tot het formaat koffer. De TUI handbagage koffer mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm en niet meer wegen dan 10 kilo. Onderstaande koffers zijn de beste TUI koffers van dit moment. Liever een ander model? Dat kan natuurlijk ook. Als je maar binnen de gestelde afmeting blijft. Gelukkig wordt 55 x 40 x 20 cm vaak gebruikt als voorwaarde bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo kun je de trolley ook gebruiken op vluchten die je niet doet met TUI.

MÔSZ Lauren Cabin 55

Met een MÔSZ Lauren Cabin 55 handbagage koffer wordt je volgende TUI vlucht een groot succes. Deze prachtige trolley is van alle gemakken voorzien en valt met het formaat 55x35x20 cm binnen de voorwaarden van TUI. De MÔSZ Lauren Cabin 55 is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Door de aanwezigheid van het TSA slot reis je ook zonder zorgen naar Amerika. Met de inpakriemen die je aan de binnenkant van de trolley vindt, wordt inpakken een kinderspel.

BEKIJKENVerwijst naar bol.com

Samsonite Vaycay Spinner

Zoek je een zachte TUI handbagage koffer? Dan is de Samsonite Vaycay Spinner misschien wel iets voor jou. Deze prachtige trolley is 55x40x20 cm en hiermee precies wat je nodig hebt voor je TUI vakantie. De Samsonite Vaycay Spinner heeft in een inhoud van 40 liter en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De 4 dubbele zwenkwieltjes en de solide trekstang maken het verplaatsen van de trolley erg eenvoudig. Aan de binnenkant van de Samsonite Vaycay Spinner vind je een groot compartiment met inpakriemen. Met de inpakriemen houd je al je bagage op de gewenste plek.

MEER INFORMATIEVerwijst naar bol.com
DE BESTE TUI HANDBAGAGE KOFFERS

MEER INFORMATIEVerwijst naar bol.com

Toiletartikelen meenemen

Wil je toiletartikelen meenemen in de cabine, dan gelden hiervoor extra regels. Het meenemen van vloeistoffen, gels en sprays is toegestaan, mits er voldaan wordt aan de gestelde voorwaarden. Alle vloeistoffen, gels en sprays moeten worden verpakt in flacons van maximaal 100 ml. Per reiziger mag je tien artikelen meenemen die in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje moeten zitten. Dit hersluitbaar zakje moet apart worden aangeboden bij de veiligheidscontrole. Wanneer er niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, zullen deze artikelen worden weggegooid. Voor het meenemen van babyvoeding en medicijnen zijn deze regels niet van toepassing. Scherpe voorwerpen zoals bijvoorbeeld scheermesjes, scharen of nagelvijlen mogen niet worden meegenomen in de TUI handbagage. Dit zijn de algemene vloeistoffen regels van de Europese Unie die gelden bij elke vliegmaatschappij.

Reizen naar Suriname

Voor reizen naar Suriname gelden voorheen andere TUI handbagage regels. Deze regels zijn niet meer van toepassing. Ook voor vluchten naar Suriname gelden tegenwoordig exacte dezelfde handbagage regels, afmetingen en gewicht.

Veelgestelde vragen:

Hoeveel handbagage mag ik meenemen bij TUI?

Bij TUI mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen aan boord. De handbagage koffer of tas mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm en maximaal 10 kilo wegen.

Welke regels gelden er wanneer de vlucht door een andere maatschappij wordt uitgevoerd?

Wanneer je een vakantie geboekt hebt bij TUI is het niet van zelf sprekend dat de vlucht ook daadwerkelijk door TUI wordt uitgevoerd. Het kan zijn dat je aan boord stapt van een andere maatschappij, zoals KLM, Transavia of Emirates. De regels van de luchtvaartmaatschappij zijn dan van toepassing.

Ik reis ook met een kleine tas. Valt dit onder handbagage?

Bij TUI fly is het toegestaan om 1 stuk handbagage mee te nemen. Wanneer je dus een kleine handtas hebt en een trolley wordt dit gezien als 2 stukken bagage.

Is een rugzak ook handbagage bij TUI?

Ja, alle soorten tassen gelden als handbagage. Wanneer je vliegt met TUI mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 55x40x20 cm. Reis je met meerdere tassen? Dan is het verstandig om de tassen bij elkaar in 1 tas te stoppen.

Mag ik bij TUI een grotere koffer meenemen aan boord?

Nee, het is niet toegestaan om een grotere koffer mee te nemen aan boord bij TUI. De maximale afmeting van een handbagage koffer is 55x40x20 cm. Wanneer je koffer groter is, wordt deze zonder uitzondering naar het ruim verplaatst.

Hoe meet TUI mijn handbagage?

Bij de incheckbalie en bij de gate staan rekken waar je handbagage trolley in moet passen. De maximale afmeting is inclusief wieltjes en handvatten. Wanneer er iets van je trolley buiten het meetrek komt, zal je bagage naar het ruim verplaatst worden tegen betaling.

DE BESTE TUI HANDBAGAGE KOFFERS

MEER INFORMATIEVerwijst naar bol.com
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.