TUI handbagage

Veel vakanties worden tegenwoordig geboekt via een reisorganisatie, TUI is zo’n reisorganisatie. TUI heeft zijn eigen airline genaamd TUI fly, voorheen Arkefly. Voor TUI fly gelden regels met betrekking tot ruim- en handbagage. Aan de meeste soorten bagage zijn extra kosten verbonden en deze kosten zijn afhankelijk van de klasse waarmee je vliegt. Ook wordt er gecontroleerd op het formaat en het gewicht ervan. Wijken ze af, dan zullen er extra kosten worden berekend. Wij hebben de TUI handbagage regels voor je op een rij gezet.

TUI handbagage logo

TUI handbagage afmetingen en gewicht

Elke passagier die reist met TUI mag één stuk handbagage van maximaal tien kilo meenemen in de cabine van het vliegtuig. Dit is ongeacht in welke klasse je vliegt. Wil je een extra handtas of laptoptas meenemen in de cabine? Zorg er dan wel voor dat deze extra tas in je handbagage koffer past en niet los mee reist. De maximale afmetingen waaraan jouw handbagage moet voldoen, is 55 x 40 x 20 centimeter. Blijf je binnen deze afmetingen dan is je handbagage koffer geschikt voor de bagagebak boven je stoel. Kleine soorten bagage passen ook onder de stoel voor je.

Is er wegens ruimtegebrek op een drukke vlucht geen ruimte genoeg in de bagagevakken, dan wordt je bagage zonder extra kosten in het ruim geplaatst. Je hebt je bagage dan niet bij de hand. Zorg ervoor dat je spullen die je nodig hebt tijdens je vlucht er makkelijk uit kan halen. Als jouw handbagage koffer verplaatst wordt naar het ruim moet je snel kunnen handelen.

VliegklasseGrootKleinTotaal gewicht
Alles klassen55 x 40 x 20 cm-10 kilo

De afwijkende TUI handbagage regels voor vluchten naar Suriname gelden niet meer. Ook voor deze vluchten gelden dezelfde regels.

Geschikte TUI handbagage koffers

onnodige kosten TUI handbagage

Al het bagage wordt bij de incheckbalie van TUI gecontroleerd of deze voldoen aan de gestelde eisen voor de TUI handbagage. Voldoet de tas of koffer dan wordt deze gelabeld als handbagage. Zo weten de medewerkers bij de gate en in het vliegtuig dat deze al is goedgekeurd. Wanneer jouw handbagage trolley niet voldoet aan de gestelde TUI handbagage regels, dan zal je voor extra kosten komen te staan. Jouw handbagage zal dan worden ingecheckt als ruimbagage. Je zal het bedrag moeten betalen wat geldt voor extra bagage bij de incheckbalie. Het bedrag is afhankelijk van het gewicht. Ook komt er nog tien euro luchthaven kosten overheen. Bij de gate wordt nog een laatste controle uitgevoerd. Mocht het zijn dat jouw bagage toch niet voldoet, dan wordt er zelfs € 50,- gerekend om jouw bagage in het ruim te plaatsen. Dit omdat er kans bestaat dat de vlucht hierdoor vertraagd wordt. Deze onnodige kosten kun je met een koffer kopen van het juist formaat eenvoudig voorkomen.

Reizen met alleen handbagage

Reis je met alleen handbagage, ook dan moet jouw reistas of koffer voldoen aan de TUI handbagage regels. Er gelden geen uitzonderingen met betrekking tot gewicht en afmetingen. Dit betekent dat jouw bagage niet meer dan tien kilo mag zijn en niet groter dan 55 x 40 x 25 cm. Ook is het belangrijk dat je je houdt aan de algemene Europese regels voor het meenemen van vloeistoffen en scherpe voorwerpen in de handbagage.

Toiletartikelen meenemen

Wil je toiletartikelen meenemen in de cabine, dan gelden hiervoor extra regels. Het meenemen van vloeistoffen, gels en sprays is toegestaan, mits er voldaan wordt aan de gestelde voorwaarden. Alle vloeistoffen, gels en sprays moeten worden verpakt in flacons van maximaal 100 ml. Per reiziger mag je tien artikelen meenemen die in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje moeten zitten. Dit hersluitbaar zakje moet apart worden aangeboden bij de veiligheidscontrole. Wanneer er niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, zullen deze artikelen worden weggegooid. Voor het meenemen van babyvoeding en medicijnen zijn deze regels niet van toepassing. Scherpe voorwerpen zoals bijvoorbeeld scheermesjes, scharen of nagelvijlen mogen niet worden meegenomen in de TUI handbagage. Dit zijn de algemene vloeistoffen regels van de Europese Unie die gelden bij elke vliegmaatschappij.

Reizen naar suriname

Voor reizen naar Suriname gelden voorheen andere TUI handbagage regels. Deze regels zijn niet meer van toepassing. Ook voor vluchten naar Suriname gelden tegenwoordig exacte dezelfde handbagage regels, afmetingen en gewicht.

De beste TUI handbagage koffers
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.