Transavia handbagage

De regels voor handbagage zijn de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Ook voor de Transavia handbagage regels is dit het geval. Net als bij veel andere maatschappijen heeft Transavia strikte regels voor het meenemen van bagage. Het is verstandig om voor je op reis gaat te controleren of jouw bagage onder de norm van Transavia handbagage valt. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Transavia handbagage logo

transavia handbagage controle

Op de luchthaven wordt he mogelijk gecontroleerd of het aantal stuks, het gewicht en de grootte van de Transavia handbagage in orde is. Dit kan bij de check-in balie, maar ook nog bij de gate. Mocht het zo zijn dat je handbagage koffer niet voldoet aan de richtlijnen van de Transavia handbagage regels, dan wordt jouw bagage tegen extra betaling in het ruim vervoerd. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Het is dus verstandig om van te voren te controleren of jouw reistassen aan alle richtlijnen voldoet. Anders is een nieuwe koffer kopen misschien wel verstandig en de beste oplossing.

Toegestane afmetingen

Bij het boeken van een vliegticket bij Transavia heb je de keuze uit een Basic, Plus of Max tarief. Bij het Basic of Plus tarief mag je gratis één stuk handbagage meenemen met een afmeting van 55 x 40 x 25 cm en dit mag maximaal 10 kilo zijn. Heb je gekozen voor het Max tarief, dan mag je hier ook nog een persoonlijk item bij meenemen. Denk hierbij aan een handtas, cameratas of laptoptas.

Onderscheid transavia handbagage

Transavia maakt onderscheid in twee soorten handbagage, namelijk klein en groot. Kleine stukken handbagage van 45 x 40 x 25 cm, zoals rugzak, laptoptas of handtas mogen altijd mee aan boord. Een klein stuk handbagage schuif je namelijk onder de stoel voor je en mag je daarom altijd meenemen. Neem je bij Transavia handbagage mee dat een formaat van maximaal 55 x 40 x 25 cm heeft, dan is de kans aanwezig dat je handbagage vervoert moet worden in het ruim. Dit komt door de beperkte aanwezigheid van opbergvakken boven de stoelen.

Dit wordt bepaalt door het “first serve” principe. Ben je als een van de eerste door de gate, dan mag je grote handbagage koffer waarschijnlijk mee in de cabine. Stap je later aan boord, dan is de kans groot dat de opbergvakken in de cabine al vol zijn. Het verplaatsen van je koffer naar het ruim is zonder extra kosten. Je haalt je handbagage weer op bij de bagageband zodra je geland bent. Wil je er dus zeker van zijn dat jouw trolley of tas mee mag in de cabine. Kies dan voor een reistas van maximaal 45 x 40 x 25 cm. Ook wanneer je priority boarding hebt is het meenemen van een grote handbagage koffer niet gegarandeerd.

VliegklasseGrootKleinTotaal gewicht
Basic55 x 40 x 25 cm45 x 40 x 25 cm10 kilo
Plus55 x 40 x 25 cm45 x 40 x 25 cm10 kilo
Max55 x 40 x 25 cm45 x 40 x 25 cm10 kilo

Alleen wanneer je vliegt in de “Max” vliegklasse mag je naast een groot stuk handbagage (55 x 40 x 25 cm) ook een kleine tas (45 x 40 x 25 xm) meenemen. Bij de andere twee vliegklassen is dit niet toegestaan. Hier mag je enkel een stuk bagage meenemen. 

Geschikte handbagage koffers bekijken

Transavia handbagage met kinderen

Reis je met kleine kinderen, ook dan zijn er speciale Transavia handbagage regels. Reis je met een baby tot 2 jaar en zit deze bij jou op schoot, dan mag je geen aparte handbagage voor je baby meenemen. Heb je bijvoorbeeld voeding of andere spullen nodig voor tijdens de reis, dan moet dit in jouw handbagage. Is er wel een aparte aparte stoel geboekt, dan gelden de normale Transavia handbagage regels. Voor kinderen vanaf 2 jaar moet er standaard een eigen stoel worden geboekt. Ook voor hen gelden de normale regels met betrekking tot handbagage.

Handbagage naar ruimbagage

Neem je bij KLM handbagage mee en voldoet dit wel aan de eerder genoemde regels maar is er geen ruimte meer in de cabine van het vliegtuig? Dan wordt deze bagage kosteloos voor jou in het ruim geplaatst. Per KLM vlucht is er namelijk een beperkt aantal opbergvakken beschikbaar boven de zitplaatsen. Wanneer er geen ruimte meer is in de opbergvakken zullen de overige handbagage koffers toch ingecheckt worden als ruimbagage. Ook als deze wel voldoen aan de KLM handbagage regels. Het verplaatsen van de handbagage koffer naar het ruim is gratis. Je koffer zal bij aankomst op de bagageband liggen bij de overige ruimbagage. Het is verstandig om voor het instappen altijd alle waardevolle spullen (paspoort, laptop, telefoon etc.) als persoonlijk item mee te nemen aan boord. Een persoonlijk item niet groter dan 40 x 30 x 15 cm wordt onder de stoel voor je geplaatst en mag altijd mee in de cabin.

Handbagage en vloeistoffen

Ook bij Transavia moet je handbagage voldoen aan de EU-veiligheidsregels. Wil je vloeistoffen meenemen in de cabine van het vliegtuig, dan moet je deze bij de handbagagecontrole aanbieden in een doorzichtig en hersluitbaar zakje van maximaal één liter. De vloeistoffen mogen een inhoud hebben van hooguit 100 ml per stuk en elke passagier mag tien stuks meenemen die in één zakje passen. Veel winkels verkopen verpakkingen met lege flesjes, maar een boterhamzakje met zip-lock sluiting voldoet ook. Voor het meenemen van medicijnen en babyvoeding geldt geen maximum hoeveelheid. Deze moeten wel apart worden aangeboden tijdens de veiligheidscontrole.

Tips voor het meenemen van handbagage

Voor je op reis gaat, is het verstandig om de Transavia handbagage regels goed door te nemen. Meet en weeg jouw handbagage koffer zodat je niet voor verrassingen komt te staan op de luchthaven. Het meten van je handbagage trolley doe je altijd met een ingeschoven stang inclusief de wieltjes. Valt jouw bagage onder de grootste, toegestane variant, dan is het verstandig om de waardevolle spullen en de dingen die je tijdens de vlucht nodig hebt (bijvoorbeeld medicijnen) in een apart tasje in je bagage te stoppen. Mocht jouw bagage dan toch het ruim in moeten, kan je de nodige spullen er gemakkelijk uitpakken.

VEELgestelde vragen

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

Per persoon mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen. Reis je met het “Max” pakket mag je naast je grote handbagage koffer ook een kleine tas meenemen.

Mag ik waardevolle spullen uit mijn handbagage halen als deze verplaatst wordt naar het ruim?

Je waardevolle spullen, elektronica en medicijnen mag je uit je handbagage halen wanneer deze verplaatst wordt naar het ruim. Het is verstandig om deze spullen al voor vetrek in een aparte tas te plaatsen.

Mag ik extra handbagage meenemen met een baby of kind?

Wanneer de baby op schoot mee reist gelden dezelfde regels voor wanneer je alleen reist. De verzorgingsproducten voor je baby stop je dus in je eigen handbagage.

Bekijk de Transavia handbagage koffers
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.