Transavia handbagage

Ook bij Transavia gelden handbagage regels. De Transavia handbagage regels kunnen altijd veranderen. Het is daarom belangrijk om alle regels altijd voor vertrek nog eens te controleren. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je Transavia handbagage koffer mee mag in de cabine. De belangrijkste voorwaarde bij het meenemen van handbagage is de afmeting van de trolley.

MODELLEN BEKIJKENVerwijst naar bol.com
Transavia handbagage logo

De verschillen van bagage bij Transavia

Voordat je begint aan je vakantie is het goed om te weten hoe de verschillende soorten bagages verdeelt worden bij Transavia. Zo weet je altijd zeker wat er wel en niet mee mag in de cabine. Veelal zit dit in het formaat van de koffer of tas. Andere voorwaarden, zoals het gewicht, spelen ook een rol maar zijn minder belangrijk.

Transavia accessoire

Transavia accessoireEen Transavia accessoire mag elke passagier meenemen aan boord, mits deze niet groter is dan 40 x 30 x 20 cm. Dit kan bijvoorbeeld een kleine handtas, laptoptas of cameratas zijn. Een accessoire mag altijd mee aan in de cabine van je vliegtuig en plaats je onder de stoel voor je.

Belangrijkste punten:

– Maximale afmeting 40 x 30 x 20 cm
– Mag altijd mee aan boord
– Onder de stoel voor je plaatsen
– Max 10 kilo i.c.m. handbagage

Transavia handbagage

handbagage transaviaBij een vlucht met Transavia is een accessoire en handbagage altijd inclusief. Helaas heeft niet elke vlucht de ruimte om alles handbagage koffers te vervoeren in de cabine. Er is ruimte voor zo’n 70 stuks handbagage. Is de cabine vol? Dan wordt jouw handbagage gratis verplaatst naar het ruim.

Belangrijkste punten:

– Maximale afmeting 55 x 35 x 25 cm
– Maximaal 70 stuks in cabine
– Plaatsen in een vak boven de stoelen
– Max 10 kilo i.c.m. accessoire

BESTE DEALS
Transavia handbagage Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken Op bol.com

Toegestane afmetingen

Bij het boeken van een Transavia vliegticket heb je de keuze uit het Basic, Plus of Max tarief. Bij alle drie mag je een handbagage koffer van 55 x 35 x 25 cm meenemen plus een accessoire van 40 x 30 x 20 cm. Samen mag dit maximaal 10 kilo wegen. Alleen bij het boeken van vliegticket in het Max tarief gaat je handbagage koffer gegarandeerd mee aan boord. Bij Basic en Plus geldt de regel vol=vol. Wanneer er geen plek meer is in de cabine zal de handbagage trolley gratis worden verplaatst naar het ruim. Dit proces gebeurt tijdens het instappen. Een persoonlijk accessoire, zoals een handtas, laptop of andere tas van maximaal 40 x 30 x 20 cm mag altijd mee aan boord. Een duty-free tas, wandelstok en paraplu mag je naast de andere items ook meenemen aan boord.

Je mag bij Transavia dus maximaal 2 stuks handbagage meenemen: 

  • Kleine tas (onder de stoel) – 40 x 30 x 20 cm
  • Handbagage koffer (boven je hoofd) – 55 x 35 x 25 cm

Transavia handbagage controle

Op de luchthaven wordt je mogelijk gecontroleerd of het aantal stuks, het gewicht en de grootte van de Transavia handbagage in orde is. Dit kan bij de check-in balie, maar ook nog bij de gate. Mocht het zo zijn dat je handbagage koffer niet voldoet aan de richtlijnen van de Transavia handbagage regels, dan wordt je bagage tegen extra betaling in het ruim vervoerd. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Het is dus verstandig om van te voren te controleren of je bagage aan alle richtlijnen voldoet. Anders is een nieuwe koffer kopen misschien wel verstandig en de beste oplossing.

VliegklasseKofferAccessoireTotaal gewicht
Basic55 x 35 x 25 cm40 x 30 x 20 cm10 kilo
Plus55 x 35 x 25 cm40 x 30 x 20 cm10 kilo
Max55 x 35 x 25 cm40 x 30 x 20 cm10 kilo

Alleen wanneer je vliegt in de “Max” vliegklasse weet je zeker dat je koffer mee mag in de cabine. Bij een vliegticket in de andere groepen geldt het “first-serve” principe. De afmetingen voor een handbagage koffer is in elke vliegklasse hetzelfde. Maximaal 1 koffer van maximaal 55 x 35 x 25 cm en een accessoire met een maximale afmeting van 40 x 30 x 20 cm. De regels kunnen in de loop der tijd wijzigen. Het is daarom altijd verstandig om voor vertrek de regels op de Transavia website te raadplegen.

Onderscheid transavia handbagage

Transavia maakt onderscheid in twee soorten handbagage, namelijk klein en groot. Kleine stukken handbagage van 40 x 30 x 20 cm, zoals rugzak, laptoptas of handtas mogen altijd mee aan boord. Een klein stuk handbagage schuif je namelijk onder de stoel voor je en mag je daarom altijd meenemen. Neem je bij Transavia handbagage mee dat een formaat van maximaal 55 x 35 x 25 cm heeft, dan is de kans aanwezig dat je handbagage vervoert moet worden in het ruim. Dit komt door de beperkte aanwezigheid van opbergvakken boven de stoelen. Tijdens het instappen beoordeeld het personeel van Transavia of de cabine vol is en worden de overige koffers naar het ruim verplaatst.

Dit wordt bepaalt door het “first serve” principe. Ben je als een van de eerste door de poort, dan mag je Transavia handbagage koffer waarschijnlijk mee in de cabine. Stap je later aan boord, dan is de kans groot dat de opbergvakken in de cabine al vol zijn. Het verplaatsen van je koffer naar het ruim is zonder extra kosten. Je haalt je handbagage weer op bij de bagageband zodra je geland bent. Wil je er dus zeker van zijn dat jouw trolley of tas mee mag in de cabine. Kies dan voor een reistas van maximaal 40 x 30 x 20 cm. Of koop een vliegticket in het Max tarief, dan wordt je handbagage koffer ook altijd vervoerd in de cabine.

transavia handbagage zelf afgeven

Wanneer je reist zonder persoonlijke spullen die mee moeten aan boord kun je er ook voor kiezen om tijdens het inchecken bij een incheckbalie om je handbagage koffer af te geven bij Transavia. Dit heeft enkele voordelen. Je hoeft niet namelijk niet meer met je koffer door de douane. En je hebt je handen vrij op luchthaven. Transavia geeft zelfs de voorkeur aan het afgeven van je handbagage koffer. Daarom kan je dit ook volledig kosteloos doen bij de incheckbalie. Het is wel verstandig om belangrijke spullen als accessoire mee te nemen aan boord. Haal documenten, medicijnen, batterijen en andere belangrijke spullen uit je handbagage trolley als je deze afgeeft bij de balie.

BESTE DEALS
Transavia handbagage Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken Op bol.com

Beste Transavia koffer kopen

Er zijn verschillende koffers verkrijgbaar wanneer je gaat reizen met Transavia. Een Transavia koffer kopen doe je met het in je achterhoofd houden van een klein aantal regels. De belangrijkste voorwaarde die je niet moet vergeten is de afmeting van de handbagage koffer. Transavia hanteert voor handbagage de afmeting 55 x 35 x 25 cm. Wanneer de Transavia koffer groter is mag die niet in de cabine van het vliegtuig meereizen. De kosten voor het verplaatsen van je handbagage koffer naar het ruim, omdat deze te groot of te zwaar is, zijn voor rekening van de passagier. De beste Transavia koffer is dan ook een koffer die binnen deze afmeting valt. De andere opties van de beste Transavia trolley zijn per persoon verschillend.

Princess Traveller PT-01 Deluxe

Stap in stijl aan boord van je volgende Transavia vlucht met de Princess Traveller PT-01 Deluxe. Deze deluxe handbagage trolley van Princess is voorzien van veel opties. De Traveller PT-01 heeft 4 dubbele spinner wielen, een trekstang, meerdere handvatten en de binnenkant is voorzien van luxe afwerking met compartiment scheiding.

BEKIJKENVerwijst naar bol.com

Decent One-City Trolley

De Decent One-City 55x40x20 trolley is een prima handbagage koffer die ook nog eens aangenaam geprijsd is. De Decent One-City is een harde koffer met ritssluiting. Aan de binnenkant vind je verschillende vakken om al je bagage op de juiste manier in op te bergen. Dit koffertje heeft ook een TSA slot om je bagage extra veilig te vervoeren. Ook wanneer je een mooie koffer zoekt is de Decent One-City perfect. De trolley is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

BEKIJKENVerwijst naar bol.com
BESTE DEALS
Transavia handbagage Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken Op bol.com

Transavia handbagage met kinderen

Reis je met kleine kinderen, ook dan zijn er speciale Transavia handbagage regels. Reis je met een baby tot 2 jaar en zit deze bij jou op schoot, dan mag je geen aparte handbagage voor je baby meenemen. Heb je bijvoorbeeld voeding of andere spullen nodig voor tijdens de reis, dan moet dit in jouw handbagage. Is er wel een aparte aparte stoel geboekt, dan gelden de normale Transavia handbagage regels. Voor kinderen vanaf 2 jaar moet er standaard een eigen stoel worden geboekt. Ook voor hen gelden de normale regels met betrekking tot handbagage.

Handbagage toch naar het ruim

In uitzonderlijke gevallen kan het zo zijn dat je Transavia handbagage verplaatst moet worden naar het ruim, ook wanneer je handbagage koffer helemaal voldoet aan alle regels. Dit komt omdat er maar beperkt ruimte beschikbaar is in de cabine. Wanneer je als een van de laatsten aan boord gaat van het vliegtuig kan het cabine personeel je vragen om je koffer af te geven. De handbagage koffer mag je dan niet meenemen aan boord en wordt in het ruim geplaatst. Dit gebeurt helemaal kosteloos en gebeurt alleen wanneer er te weinig ruimte is aan boord. Je krijgt wel de kans om wat persoonlijke spullen uit de koffer te halen voordat die naar het ruim verplaatst wordt.

Handbagage en vloeistoffen

Ook bij Transavia moet je handbagage voldoen aan de EU-veiligheidsregels. Wil je vloeistoffen meenemen in de cabine van het vliegtuig, dan moet je deze bij de handbagagecontrole aanbieden in een doorzichtig en hersluitbaar zakje van maximaal één liter. De vloeistoffen mogen een inhoud hebben van hooguit 100 ml per stuk en elke passagier mag tien stuks meenemen die in één zakje passen. Veel winkels verkopen verpakkingen met lege flesjes, maar een boterhamzakje met zip-lock sluiting voldoet ook. Voor het meenemen van medicijnen en babyvoeding geldt geen maximum hoeveelheid. Deze moeten wel apart worden aangeboden tijdens de veiligheidscontrole.

BESTE DEALS
Transavia handbagage Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken Op bol.com

Tips voor het meenemen van handbagage

Voor je op reis gaat, is het verstandig om de Transavia handbagage regels goed door te nemen. Meet en weeg jouw handbagage koffer zodat je niet voor verrassingen komt te staan op de luchthaven. Het meten van je handbagage trolley doe je altijd met een ingeschoven stang inclusief de wieltjes. Valt jouw bagage onder de grootste, toegestane variant, dan is het verstandig om de waardevolle spullen en de dingen die je tijdens de vlucht nodig hebt (bijvoorbeeld medicijnen) in een apart tasje in je bagage te stoppen. Mocht jouw bagage dan toch het ruim in moeten, kan je de nodige spullen er gemakkelijk uitpakken.

Transavia handbagage koffer te groot

Wanneer je op reis gaat en vliegt met Transavia moet je handbagage koffer voldoen aan de handbagage regels. Een van de regels is de maximale afmeting van de koffer. Tijdens de boarding kan de crew vragen om de afmetingen van je handbagage koffer. Als blijkt dat je trolley te groot is zal deze in het ruim geplaatst worden. Dit gebeurt niet gratis, aangezien je zelf niet hebt voldaan aan de voorwaarden. De kosten hiervan verschillen per vlucht.

BESTE DEALS
Transavia handbagage Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken Op bol.com

VEELgestelde vragen

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

Per persoon mag je 1 stuk handbagage van 55 x 35 x 20 cm + een kleine tas of andere persoonlijk item van 40 x 30 x 20 cm meenemen. In totaal dus 2 stuks handbagage.

Mag ik waardevolle spullen uit mijn handbagage halen als deze verplaatst wordt naar het ruim?

Je waardevolle spullen, elektronica en medicijnen mag je uit je handbagage halen wanneer deze verplaatst wordt naar het ruim. Het is verstandig om deze spullen al voor vetrek in een aparte tas te plaatsen.

Mag ik extra handbagage meenemen met een baby of kind?

Wanneer de baby op schoot mee reist gelden dezelfde regels voor wanneer je alleen reist. De verzorgingsproducten voor je baby stop je dus in je eigen handbagage.

BESTE DEALS
Transavia handbagage Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken Op bol.com
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.