Transavia handbagage

De regels voor handbagage zijn de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Ook voor de Transavia handbagage regels is dit het geval. Net als bij veel andere maatschappijen heeft Transavia strikte regels voor het meenemen van bagage. Het is verstandig om voor je op reis gaat te controleren of jouw bagage onder de norm van Transavia handbagage valt. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Controle op de luchthaven

transavia handbagage kofferkopen

Op de luchthaven wordt gecontroleerd of het aantal stuks, het gewicht en de grootte van de Transavia handbagage in orde is. Dit kan bij de check-in balie, maar ook nog bij de gate. Mocht het zo zijn dat je handbagage koffer niet voldoet aan de richtlijnen van de Transavia handbagage regels, dan wordt jouw bagage tegen extra betaling in het ruim vervoerd. Deze kosten kunnen oplopen tot wel €40,-. Het is dus verstandig om van te voren te controleren of jouw reistassen aan alle richtlijnen voldoet. Anders is een nieuwe koffer kopen misschien wel verstandig en de beste oplossing.

Toegestane afmetingen Transavia handbagage

Bij het boeken van een vliegticket bij Transavia heb je de keuze uit een Basic, Plus of Max tarief. Bij het Basic of Plus tarief mag je gratis één stuk handbagage meenemen met een afmeting van 55 x 40 x 25 cm en dit mag maximaal 10 kilo zijn. Heb je gekozen voor het Max tarief, dan mag je hier ook nog een persoonlijk item bij meenemen. Denk hierbij aan een handtas, cameratas of laptoptas.

Onderscheid in handbagage Transavia

Transavia maakt onderscheid in twee soorten handbagage. Jouw handbagage zullen de medewerkers van Transavia bij de check-in balie voorzien van een label. Een groen label staat voor handbagage met een formaat van maximaal 45 x 40 x 25 cm. Met dit formaat kan de bagage makkelijk onder de stoel voor je geplaatst worden. Ook mag groen gelabelde handbagage altijd mee in de cabine.

Is je handbagage trolley max. 55 x 40 x 25 cm dan wordt deze voorzien van een rood label en moet de koffer in het bagagevak boven de stoel worden geplaatst. Zit je op een erg drukke vlucht, dan kan het zijn dat er niet genoeg ruimte is voor alle handbagage koffers. De kans bestaat dat jouw handbagage met rode label naar het ruim verplaatst wordt. Dit is zonder extra kosten. Je haalt je handbagage weer op bij de bagageband. Wil je er dus zeker van zijn dat jouw trolley of tas mee mag in de cabine. Kies dan voor een reistas van maximaal 45 x 40 x 25 cm. 

Onderstaande afmetingen zullen worden voorzien van een ROOD label en er is geen garantie op het vervoer in de cabine.

VliegklasseAfmetingenVervoerd inAfm. Kleine TasVervoerd inTotaal Gewicht
Basic55 x 40 x 25 cmCabine, niet gegarandeerdNiet toegestaan-10 kilo
Plus55 x 40 x 25 cmCabine, niet gegarandeerdNiet toegestaan-10 kilo
Max55 x 40 x 25 cmCabine, niet gegarandeerd1 StukCabine10 kilo

Onderstaande afmetingen zullen worden voorzien van een GROEN label en moeten geplaatst worden onder de stoel voor je.

VliegklasseAfmetingenVervoerd inAfm. Kleine TasVervoerd inTotaal Gewicht
Basic45 x 40 x 25 cmOnder de stoelNiet toegestaan-10 kilo
Plus45 x 40 x 25 cmOnder de stoelNiet toegestaan-10 kilo
Max45 x 40 x 25 cmOnder de stoel1 StukCabine10 kilo

Reizen met kinderen

Reis je met kleine kinderen, ook dan zijn er speciale Transavia handbagage regels. Reis je met een baby tot 2 jaar en zit deze bij jou op schoot, dan mag je geen aparte handbagage voor je baby meenemen. Heb je bijvoorbeeld voeding of andere spullen nodig voor tijdens de reis, dan moet dit in jouw handbagage. Is er wel een aparte aparte stoel geboekt, dan gelden de normale Transavia handbagage regels. Voor kinderen vanaf 2 jaar moet er standaard een eigen stoel worden geboekt. Ook voor hen gelden de normale regels met betrekking tot handbagage.

Handbagage en vloeistoffen

Ook bij Transavia moet je handbagage voldoen aan de EU-veiligheidsregels. Wil je vloeistoffen meenemen in de cabine van het vliegtuig, dan moet je deze bij de handbagagecontrole aanbieden in een doorzichtig en hersluitbaar zakje van maximaal één liter. De vloeistoffen mogen een inhoud hebben van hooguit 100 ml per stuk en elke passagier mag tien stuks meenemen die in één zakje passen. Veel winkels verkopen verpakkingen met lege flesjes, maar een boterhamzakje met zip-lock sluiting voldoet ook. Voor het meenemen van medicijnen en babyvoeding geldt geen maximum hoeveelheid. Deze moeten wel apart worden aangeboden tijdens de veiligheidscontrole.

Tips voor het meenemen van je handbagage

Voor je op reis gaat, is het verstandig om de Transavia handbagage regels goed door te nemen. Meet en weeg jouw handbagage koffer zodat je niet voor verrassingen komt te staan op de luchthaven. Valt jouw bagage onder de grootste, toegestane variant, dan is het verstandig om de waardevolle spullen en de dingen die je tijdens de vlucht nodig hebt (bijvoorbeeld medicijnen) in een apart tasje in je bagage te stoppen. Mocht jouw bagage dan toch het ruim in moeten, kan je de nodige spullen er gemakkelijk uitpakken.

 

Andere Vliegmaatschappijen:

ryanair handbagage logo
klm handbagage logo
easyjet handbagage logo
tui handbagage logo