Transavia handbagage

Ook bij Transavia gelden handbagage regels. De Transavia handbagage regels kunnen altijd veranderen. Het is daarom belangrijk om alle regels altijd voor vertrek nog eens te controleren. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je Transavia handbagage koffer mee mag in de cabine. De belangrijkste voorwaarde bij het meenemen van handbagage is de afmeting van de trolley.

Transavia handbagage logo

transavia handbagage controle

Op de luchthaven wordt je mogelijk gecontroleerd of het aantal stuks, het gewicht en de grootte van de Transavia handbagage in orde is. Dit kan bij de check-in balie, maar ook nog bij de gate. Mocht het zo zijn dat je handbagage koffer niet voldoet aan de richtlijnen van de Transavia handbagage regels, dan wordt je bagage tegen extra betaling in het ruim vervoerd. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Het is dus verstandig om van te voren te controleren of je bagage aan alle richtlijnen voldoet. Anders is een nieuwe koffer kopen misschien wel verstandig en de beste oplossing.

DEALS
Transavia handbagage
Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken op:

Toegestane afmetingen

Bij het boeken van een Transavia vliegticket heb je de keuze uit het Basic, Plus of Max tarief. Bij alle drie mag je een handbagage koffer van 55 x 35 x 25 cm meenemen plus een accessoire van 40 x 30 x 20 cm. Samen mag dit maximaal 10 kilo wegen. Alleen bij het boeken van vliegticket in het Max tarief gaat je handbagage koffer gegarandeerd mee aan boord. Bij Basic en Plus geldt de regel vol=vol. Wanneer er geen plek meer is in de cabine zal de handbagage trolley gratis worden verplaatst naar het ruim. Dit proces gebeurt tijdens het instappen. Een persoonlijk accessoire, zoals een handtas, laptop of andere tas van maximaal 40 x 30 x 20 cm mag altijd mee aan boord. Een duty-free tas, wandelstok en paraplu mag je naast de andere items ook meenemen aan boord.

Onderscheid transavia handbagage

Transavia maakt onderscheid in twee soorten handbagage, namelijk klein en groot. Kleine stukken handbagage van 40 x 30 x 20 cm, zoals rugzak, laptoptas of handtas mogen altijd mee aan boord. Een klein stuk handbagage schuif je namelijk onder de stoel voor je en mag je daarom altijd meenemen. Neem je bij Transavia handbagage mee dat een formaat van maximaal 55 x 35 x 25 cm heeft, dan is de kans aanwezig dat je handbagage vervoert moet worden in het ruim. Dit komt door de beperkte aanwezigheid van opbergvakken boven de stoelen. Tijdens het instappen beoordeeld het personeel van Transavia of de cabine vol is en worden de overige koffers naar het ruim verplaatst.

Dit wordt bepaalt door het “first serve” principe. Ben je als een van de eerste door de poort, dan mag je handbagage koffer waarschijnlijk mee in de cabine. Stap je later aan boord, dan is de kans groot dat de opbergvakken in de cabine al vol zijn. Het verplaatsen van je koffer naar het ruim is zonder extra kosten. Je haalt je handbagage weer op bij de bagageband zodra je geland bent. Wil je er dus zeker van zijn dat jouw trolley of tas mee mag in de cabine. Kies dan voor een reistas van maximaal 40 x 30 x 20 cm. Of koop een vliegticket in het Max tarief, dan wordt je handbagage koffer ook vervoerd in de cabine.

VliegklasseKofferAccessoireTotaal gewicht
Basic55 x 35 x 25 cm40 x 30 x 20 cm10 kilo
Plus55 x 35 x 25 cm40 x 30 x 20 cm10 kilo
Max55 x 35 x 25 cm40 x 30 x 20 cm10 kilo

Alleen wanneer je vliegt in de “Max” vliegklasse weet je zeker dat je koffer mee mag in de cabine. Bij een vliegticket in de andere groepen geldt het “first-serve” principe. De afmetingen voor een handbagage koffer is in elke vliegklasse hetzelfde. Maximaal 1 koffer van maximaal 55 x 35 x 25 cm en een accessoire met een maximale afmeting van 40 x 30 x 20 cm. De regels kunnen in de loop der tijd wijzigen. Het is daarom altijd verstandig om voor vertrek de regels op de Transavia website te raadplegen.

Geschikte handbagage koffers bekijken

Transavia koffer kopen

Er zijn verschillende koffers verkrijgbaar wanneer je gaat reizen met Transavia. Een Transavia koffer kopen doe je met het in je achterhoofd houden van een klein aantal regels. De belangrijkste voorwaarde die je niet moet vergeten is de afmeting van de handbagage koffer. Transavia hanteert voor handbagage de afmeting 55 x 35 x 25 cm. Wanneer de Transavia koffer groter is mag die niet in de cabine van het vliegtuig meereizen. De kosten voor het verplaatsen van je handbagage koffer naar het ruim, omdat deze te groot of te zwaar is, zijn voor rekening van de passagier.

Koffer transavia opties

Wanneer je reist met Transavia met is het verstandig om de juiste koffer te hebben. Een mooie handbagage koffer die voldoet aan alle regels die de luchtvaartmaatschappij stelt. Een Transavia koffer mag maximaal 55 x 35 x 25 cm zijn. Onderstaande koffer is een mooie model om mee te nemen met je volgende Transavia vlucht en voldoet aan alle regels.

Samsonite Base Boost Spinner 55

Samsonite Base Boost Spinner 55De Samsonite base boost spinner 55 is een prachtige handbagage koffer met een inhoud van 35 liter. De Samsonite base boost trolley is van alle gemakken voorzien. Zo heeft de trolley 4 zwenkwieltjes, een voorvak met ritssluiting, een verstelbare trekstang en nog veel meer opties die zorgen voor comfort. Ook heeft deze Samsonite trolley een TSA slot. Handig wanneer je trolley toch naar het ruim verplaatst moet worden.

CarryOn Skyhopper Trolley

CarryOn Skyhopper 4 Wiel Trolley 55Ga goed voorbereid op reis en neem een Transavia Handbagage koffer mee die voldoet aan de afmetingen van deze airline. De CarryOn Skyhopper 4 Wiel Trolley 55 is een ideale koffer om me te nemen. De CarryOn Skyhopper is van alle gemakken voorzien en niet alleen toegestaan op vluchten van Transavia, De Skyhopper 55 is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

DEALS
Transavia handbagage
Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken op:

Transavia handbagage met kinderen

Reis je met kleine kinderen, ook dan zijn er speciale Transavia handbagage regels. Reis je met een baby tot 2 jaar en zit deze bij jou op schoot, dan mag je geen aparte handbagage voor je baby meenemen. Heb je bijvoorbeeld voeding of andere spullen nodig voor tijdens de reis, dan moet dit in jouw handbagage. Is er wel een aparte aparte stoel geboekt, dan gelden de normale Transavia handbagage regels. Voor kinderen vanaf 2 jaar moet er standaard een eigen stoel worden geboekt. Ook voor hen gelden de normale regels met betrekking tot handbagage.

Handbagage toch naar het ruim

In uitzonderlijke gevallen kan het zo zijn dat je Transavia handbagage verplaatst moet worden naar het ruim, ook wanneer je handbagage koffer helemaal voldoet aan alle regels. Dit komt omdat er maar beperkt ruimte beschikbaar is in de cabine. Wanneer je als een van de laatsten aan boord gaat van het vliegtuig kan het cabine personeel je vragen om je koffer af te geven. De handbagage koffer mag je dan niet meenemen aan boord en wordt in het ruim geplaatst. Dit gebeurt helemaal kosteloos en gebeurt alleen wanneer er te weinig ruimte is aan boord. Je krijgt wel de kans om wat persoonlijke spullen uit de koffer te halen voordat die naar het ruim verplaatst wordt.

Handbagage en vloeistoffen

Ook bij Transavia moet je handbagage voldoen aan de EU-veiligheidsregels. Wil je vloeistoffen meenemen in de cabine van het vliegtuig, dan moet je deze bij de handbagagecontrole aanbieden in een doorzichtig en hersluitbaar zakje van maximaal één liter. De vloeistoffen mogen een inhoud hebben van hooguit 100 ml per stuk en elke passagier mag tien stuks meenemen die in één zakje passen. Veel winkels verkopen verpakkingen met lege flesjes, maar een boterhamzakje met zip-lock sluiting voldoet ook. Voor het meenemen van medicijnen en babyvoeding geldt geen maximum hoeveelheid. Deze moeten wel apart worden aangeboden tijdens de veiligheidscontrole.

DEALS
Transavia handbagage
Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken op:

Tips voor het meenemen van handbagage

Voor je op reis gaat, is het verstandig om de Transavia handbagage regels goed door te nemen. Meet en weeg jouw handbagage koffer zodat je niet voor verrassingen komt te staan op de luchthaven. Het meten van je handbagage trolley doe je altijd met een ingeschoven stang inclusief de wieltjes. Valt jouw bagage onder de grootste, toegestane variant, dan is het verstandig om de waardevolle spullen en de dingen die je tijdens de vlucht nodig hebt (bijvoorbeeld medicijnen) in een apart tasje in je bagage te stoppen. Mocht jouw bagage dan toch het ruim in moeten, kan je de nodige spullen er gemakkelijk uitpakken.

Transavia handbagage koffer te groot

Wanneer je op reis gaat en vliegt met Transavia moet je handbagage koffer voldoen aan de handbagage regels. Een van de regels is de maximale afmeting van de koffer. Tijdens de boarding kan de crew vragen om de afmetingen van je handbagage koffer. Als blijkt dat je trolley te groot is zal deze in het ruim geplaatst worden. Dit gebeurt niet gratis, aangezien je zelf niet hebt voldaan aan de voorwaarden. De kosten hiervan verschillen per vlucht.

DEALS
Transavia handbagage
Handbagage koffers die mee mogen met een Transavia vlucht. Ruim assortiment aan trolleys voor een lage prijs.
Bekijken op:

VEELgestelde vragen

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

Per persoon mag je 1 stuk handbagage van 55 x 35 x 20 cm + een kleine tas of andere persoonlijk item van 40 x 30 x 20 cm meenemen. In totaal dus 2 stuks handbagage.

Mag ik waardevolle spullen uit mijn handbagage halen als deze verplaatst wordt naar het ruim?

Je waardevolle spullen, elektronica en medicijnen mag je uit je handbagage halen wanneer deze verplaatst wordt naar het ruim. Het is verstandig om deze spullen al voor vetrek in een aparte tas te plaatsen.

Mag ik extra handbagage meenemen met een baby of kind?

Wanneer de baby op schoot mee reist gelden dezelfde regels voor wanneer je alleen reist. De verzorgingsproducten voor je baby stop je dus in je eigen handbagage.

Bekijk de Transavia handbagage koffers
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.