Zo voorkom je het kwijtraken van jouw koffer op een vliegveld

koffer kwijtraken vliegveld

Dagelijks worden er duizenden koffers kwijtgeraakt op een vliegveld in de wereld. Als jou dit overkomt baal je natuurlijk enorm en begin je jouw vakantie niet echt lekker. Toch zijn er een aantal handige tips die de kans op kwijtraken minimaliseert. De meeste koffers worden namelijk kwijtgeraakt door slordigheden van een reiziger zelf. Je kunt er dus zelf voor zorgen dat je koffer altijd (99 van de 100 keer) weer bij jou terecht komt.

Verwijder oude labels en stickers

Bij het inchecken van je bagage wordt jouw koffer voorzien van een label van de luchtvaartmaatschappij. Er worden op je koffer ook nog een aantal kleine barcode stickers geplakt. Als jij regelmatig vliegt zit je koffer binnen no-time helemaal vol met deze stickers. Dit is niet de bedoeling! Het is belangrijk om voor vertrek je koffer weer helemaal schoon te maken en de oude labels en stickers te verwijderen. Je zou denken dat deze barcodes uniek zijn, maar niets is minder waar. Door de hoeveelheid vluchten die er dagelijks worden gemaakt, worden de barcodes om een x aantal dagen weer opnieuw gebruikt. Verwijder de oude stickers en labels voor vertrek en je verkleint de kans op het kwijtraken.

Minder ruimte in je koffer:VAGO vacuüm

Maak je koffer uniek en laat hem opvallen

Vaak is het kwijtraken van een koffer niet de schuld van de luchtvaartmaatschappij. De meeste koffers komen namelijk niet terecht bij de rechtmatige eigenaar doordat een andere reiziger jouw koffer van de bagageband pakt. Vaak liggen er identieke koffers op de bagageband en is het lastig om te bepalen of jij wel de juiste koffer meeneemt. Dit soort misverstanden kun je voorkomen door je koffer herkenbaar te maken. Als jij een nieuwe koffer koopt kun je het beste kiezen voor een opvallende kleur of motief. Hiernaast kun je een unieke en persoonlijke touch geven aan jouw koffer. Dit kan door het plaatsen van bijvoorbeeld een opvallende kofferriem of stickers.

Voeg jouw gegevens toe aan je koffer

Jaarlijks vinden er meerdere koffer veilingen plaats op een vliegveld. Dit zijn veilingen waar vergeten, achtergelaten of kwijtgeraakt koffers aan de hoogste bieder verkocht worden. Je moet er toch niet aan denken dat jou dit gebeurt?! Voordat het zover is en een vliegveld besluit om dit te doen hebben ze er alles aan gedaan om een koffer terug te krijgen bij de rechtmatige eigenaar. Het is daarom belangrijk om jouw koffer te voorzien van persoonlijke informatie.

Dit kan heel eenvoudig met een kofferlabel. Op een kofferlabel schrijf jij jouw gegevens en zo weet een vinder wie de eigenaar is van de koffer. Ook is het verstandig om in de koffer een briefje te leggen met jouw gegevens. Gewoon een simpel papier met jouw contactgegevens bovenop de spullen is al voldoende. Werknemers van een luchtvaartmaatschappij of vliegveld zullen namelijk een koffer openmaken wanneer aan de buitenkant niet zichtbaar is wie de eigenaar is.

Voorkomen is beter dan genezen

Een koffer kwijtraken is voor iedereen een nachtmerrie, zowel bij heen- als terugreis. Het is daarom belangrijk de kans tot kwijtraken zoveel mogelijk te beperken. Dubbel check altijd jouw koffer en neem de meest belangrijke spullen mee in een handbagage koffer. Ook een extra setje kleren is belangrijk om als handbagage mee te nemen. Vaak wordt een verloren koffer binnen een dag herenigd met de rechtmatige eigenaar en is één setje kleren wel voldoende. Wanneer jouw koffer is kwijtgeraakt is het belangrijk om dit te melden bij de luchtvaartmaatschappij. Vertrek niet van het vliegveld voordat je bent geholpen door een medewerker van de maatschappij.

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.