TSA Slot, meer dan handig!

TSA slot kofferkopen

Een TSA slot op je koffer is soms erg belangrijk, maar wat is het nou precies en waarom heb je dit echt nodig? Een TSA slot is verplicht als je een vakantie naar de Verenigde Staten hebt geboekt. Amerika stelt deze sloten namelijk verplicht, dus is de keuze dit jaar eens niet op Spanje maar op de VS gevallen, dan kun je er niet onderuit en zal je een reiskoffer voor Amerika moeten aanschaffen of je koffer niet voorzien van een slot. Je zou er ook voor kunnen kiezen om je koffer op slot te doen zonder TSA. Moet jouw koffer gecontroleerd worden en heb je geen koffer TSA slot, dan moet deze opgebroken worden. Dit gebeurt omdat de security anders niet in jouw koffer kan kijken.

Transportation Security Administration

TSA staat als afkorting voor transportation security administration. Dit is een organisatie die valt onder Homeland Security en zorgt voor de veiligheid van reizigers die de VS inkomen en verlaten. Na de aanslagen van 11 september heeft de Amerikaanse overheid deze organisatie in het leven geroepen, om de veiligheid van passagiers beter te kunnen waarborgen. Hierbij hoort natuurlijk een douane controle waarbij douaneambtenaren jouw bagage kunnen onderwerpen aan een inspectie. Na de aanslagen van 11 september is de controle zwaarder geworden en controleert men vaker bagage die er op het eerste oog misschien wel geheel netjes uit ziet. Wat de werkelijke inhoud van een fles shampoo is, is immers vanaf de buitenkant niet te zien. Transportation security administration werkt op meer dan 450 luchthavens, onder meer in de Verenigde Staten, Hawaii, Alaska en alle Amerikaanse eilanden. 

Waarom een TSA slot gebruiken?

Wanneer de douane jouw koffer, om welke reden dan ook verdacht vindt, zullen hun deze willen controleren. Er van uitgaande dat je de cijfercode van je koffer niet op je koffer plakt of van te voren hebt doorgegeven, zou de douane de koffer niet zomaar open kunnen krijgen. Om deze reden hebben zij een TSA slot verplicht gesteld. Medewerkers van Transportation security administration beschikken over een loper waarmee zij alle TSA sloten kunnen openen. Heel handig, want zo voorkom je schade aan je koffer als de douane hem niet anders open krijgt.

Handig voor op reis:4 Echte koffer accessoires

Zou je geen TSA slot gebruiken en de douane vindt jouw koffer verdacht, dan zijn ze gemachtigd deze open te breken en krijg je jouw koffer met schade retour. Schade verhalen op de medewerkers is er ook niet bij. Niet alleen de Amerikaanse douane controleert jouw bagage, ook in Europa en Azië wordt bagage veelvuldig onderworpen aan een inspectie. Wanneer je een TSA slot gebruikt is het voor de medewerkers makkelijker jouw koffer te openen en voorkom je dus veel narigheid van het eventueel forceren. Ons advies is, gebruik een TSA slot en voorkom onnodige narigheid. Overigens zal je altijd een brief van overheid na de inspectie in je koffer vinden dat men deze heeft geopend en niets verdachts heeft gevonden. 

Heeft mijn koffer een TSA slot?

Vele koffers zijn al uitgerust met een TSA slot. Je herkent deze aan het ruitvormige rode logo en de letters T S A op het slot zelf. Staan deze letters op je slot en kun je het rode logo vinden? Dan heb je al de juiste koffer en ben je klaar voor vertrek. Heb je nog geen TSA slot? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Een nieuwe koffer kopen is een goede optie. Bijna alle nieuwe koffers zijn standaard al voorzien van een TSA slot. Maar misschien is jouw koffer nog niet aan vervanging toe, ook dan geen paniek. In de winkel en online kun je een kofferriem met TSA slot kopen. Deze doe je eenvoudig om de koffer heen en stelt het slot in. Eenvoudig, snel en doeltreffend! 

tsa slot koffer kopenNaast het kopen van een nieuwe koffer of het kiezen voor een kofferriem kun je ook een TSA hangslot kopen. Deze hangsloten zijn vooral erg geschikt voor handbagage koffers en reistassen met een ritssluiting. Meestal hebben reistassen twee ritssluitingen die je samenbindt met het TSA hangslot. Niemand komt meer in je tas, je voldoet aan alle eisen en de douane kan je bagage controleren zonder iets te moeten forceren. Denk er wel aan dat je het bestaande cijferslot (zonder TSA) niet op slot doet, anders zal men alsnog jouw koffer moeten openbreken.

Stop met zoeken naar de sleutel

Een TSA slot heeft dus een extra sleutel opening in het slot. Echter zal je de sleutel niet krijgen bij aankoop. De enige die in het bezit zijn van een sleutel voor een TSA slot, is de douane. De medewerkers van transportation security administration hebben een loper waarmee ze alle soorten TSA sloten kunnen openen. Deze lopers zijn nergens anders verkrijgbaar, dit is voor jouw eigen bestwil. Zo kan men de veiligheid van jouw bagage waarborgen. Het kan lastig zijn als jouw koffer nog geen TSA slot heeft, maar een nieuwe koffer kopen met TSA is zeker een voordeel en waarschijnlijk de toekomst. 

Opmerkingen (1)

kan de koffer dan niet makkelijk geopend worden voor diefstal of iets toe te voegen zonder dat ik dat weet? is een TSA slot echt veilig voor mij ook?

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.