Koffer met een rits of vaste sluiting

koffer rits of vaste sluiting

Wat zullen we doen dit jaar met de vakantie? Kamperen of toch een all inclusive, ergens aan de Middellandse Zee. Veel mensen zweren bij het een of het ander, maar net zoveel mensen vinden het leuk om af te wisselen. Maar wat je ook doet, je zult bagage mee moeten nemen. Een goede koffer, met rits of vaste sluiting, is een lonende investering voor de frequente reiziger. Een koffer kopen van goede kwaliteit is daarom altijd aan te raden.

Globetrotter

Als globetrotter heb je een heel scala aan koffers en tassen nodig. Voor een nachtje weg volstaat een sporttas. Een weekendje citytrippen vraagt al om iets groters, bijvoorbeeld een handbagage koffer. Als je met de auto gaat neem je meestal een zachte koffer met rits mee, die gewoon in de kofferbak gaat en waar niemand verder bij kan komen. Wel een koffer met een stevige rits natuurlijk, want niets is irritanter dan een rits die kapot gaat. Maar ga jij wat verder weg met het vliegtuig, dan wil je wel dat jouw spullen veilig zijn. Daarvoor heb je een harde koffer met vaste sluiting nodig. Voor elk type reis gebruik je vaak een andere koffer en soms zelfs meerdere koffers.

Bagageafhandeling

Een koffer legt immers een heel traject buiten jouw zicht af. Vanaf het moment van inchecken tot hij je op de plaats van bestemming tegemoet komt op de bagageband. In een harde koffer, oftewel hardshell, zijn je spullen minder kwetsbaar. Het nadeel is dat die wel wat zwaarder is, maar de meeste koffers hebben tegenwoordig wieltjes en een uitschuifbaar handvat, dus het tillen beperkt zich tot in- en uitladen. Je kunt dan alsnog kiezen voor een koffer met rits of een harde koffer met vaste sluiting. Een rits is meestal goedkoper, maar op een hardshell koffer wel wat kwetsbaarder. Dit hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van de rits. Een ander nadeel van een rits is dat de koffer relatief makkelijk is open te breken. Ook als de koffer op slot zit, want een rits is immers vrij zacht materiaal waar je met een scherp voorwerp zo doorheen bent.

Veiligheid voor alles

Wil je helemaal zeker zijn dat je spullen veilig zijn, kies dan voor een koffer met kliksluiting. Dit zijn vaak klepjes die je eenvoudig dicht klikt. Zo’n koffer is wel wat duurder maar het is de moeite waard. Veel koffers met vaste sluiting hebben een geïntegreerd TSA slot. Dit slot is vooral belangrijk als je naar de Verenigde Staten reist. Bij de douane kunnen ze daar met een master sleutel je koffer openen om te controleren. Anders loop je het risico dat je bagage wordt opengebroken. Dan heb je nog de keuze tussen een cijferslot of een slot met een sleutel. Het is maar net wat je zelf het handigst vindt. Een sleutel kun je natuurlijk kwijtraken en een cijfercode kun je vergeten.

Goede reis

Het hangt dus van allerlei factoren af wat de voorkeur heeft. Als je voornamelijk met de auto reist  kun je volstaan met een eenvoudige koffer met rits. Reis je vaak ver weg met het vliegtuig dan kun je beter wat meer geld uitgeven voor een stevige koffer met vaste sluiting en TSA slot. Wat je keuze ook is, wij wensen je een goede reis.

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.