Kies in 3 stappen de juiste koffer

koffer kiezen in 3 stappen

Ga jij voor het eerst op reis of is jouw oude koffer gewoon versleten? Dan wordt het tijd om een nieuwe koffer te kopen. Bij het aanschaffen van een nieuwe koffer zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Het koffer assortiment is namelijk de laatste jaren erg uitgebreid. Populaire merken als Samsonite en American Tourister voegen elk jaar nieuwe koffers toe met aangepaste onderdelen. Dit maakt de keuze van een nieuwe koffer kopen niet makkelijker. Toch kun je binnen een 3 tal stappen de juiste koffer kiezen.

1. Bepaal de juiste grootte

De afmeting is de meest belangrijke keuze bij de aanschaf van een nieuwe koffer. Dit bepaalt namelijk de inhoud van een koffer en dus de hoeveelheid bagage die jij kunt meenemen op je volgende reis. De afmetingen van koffers lopen erg uiteen, maar kun je het beste verdelen in 4 categorieën.

CategorieAfmetingAantal dagenGewicht bagage
Handbagagetot 55 cm5 dagentot 10 kilo
Middeltot 69 cm4 tot 8 dagen10 tot 15 kilo
Groottot 77 cm9 tot 15 dagen15 tot 20 kilo
Zeer groottot 82 cm15 dagen en langer25+ kilo's

Als je ervanuit gaat dat een koffer minimaal 10 jaar meegaat, wanneer jij de koffer 2 keer per jaar intensief gebruikt, dan is het belangrijk om in te schatten waar jij de koffer overal mee naartoe wilt nemen en voor hoelang. Voor veel reizigers zijn meerdere koffers van verschillende afmetingen de uitkomst. Bijvoorbeeld een handbagage koffer voor de 5 daagse citytrip en een grote koffer voor 2 weken naar de Caraïben. Zeker bij handbagage koffers gelden per vliegmaatschappij andere handbagage regels die betrekking hebben op de afmetingen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de aankoop.

2. Kies het juiste materiaal

Na het bepalen van de perfecte afmeting is het tijd voor het kiezen van het juiste materiaal. Dit kun je simpel verdelen in 2 categorieën, hard of zacht. Hiermee wordt de buitenkant van de koffer bedoeld. Zowel harde als zachte koffers hebben zo hun voordelen. Harde koffers worden vaker gekozen bij lange afstandsreizen en zachte koffers bij autovakanties.

Enkele voordelen:

Harde kofferZachte koffer
Betere bescherming van de bagageLicht van gewicht
Goede bescherming tegen waterPast zich aan,aan de hoeveelheid bagage
Volledig afsluitbaarMeerdere opbergvakken

Ook bij deze keuze mag jij jezelf de vraag stellen welk type reizen jij de komende jaren wilt gaan maken. Verder is dit een persoonlijke keuze, want koffers van beide materialen zijn prima om mee te reizen.

3. Twee of vier wieltjes

Door het kiezen van de afmeting en het materiaal heb je al een groot gedeelte van het aanbod al weg gefilterd. De laatste keuze is wat eenvoudiger. Het kiezen van een koffer met 2 of 4 wieltjes is namelijk wat beperkter. Tegenwoordig vind je voornamelijk koffers met 4 wieltjes. Deze koffer met spinners (4 zwenkwieltjes) zijn zeer wendbaar en kun je op allerlei manieren vooruit duwen en meeslepen. 

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.