Hoeveel liter is een grote koffer?

Hoeveel liter is een grote koffer

Wanneer je op vakantie gaat of gaat reizen is het meenemen van bagage belangrijk. Je wilt namelijk voldoende spullen meenemen in het vliegtuig. Voor de meeste mensen volstaat de keuze tussen handbagage of een grote koffer. Maar hoeveel liter is een grote koffer? En wat maakt het een grote koffer?

BESTE DEALS
Koffer 20 kg De beste koffers voor 20 kilo bagage. Alle merken en modellen handig in een overzicht. Vergelijk en kies de beste koffer voor je volgende reis.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

Hoeveel liter is een grote koffer in een handig overzicht

Reiskoffers zijn er in verschillende soorten en maten. Vooral het formaat is belangrijk bij het maken van de juist keuze. Om een goed beeld te geven kun je hieronder vinden hoeveel liter een grote koffer is. Ook vind je handige informatie over andere modellen koffers. Zo kun je jezelf afvragen welke reiskoffer heb ik nodig?

Type koffer Inhoud Hoeveelheid Verblijf
Handbagage 24 – 45 liter  10 – 12 kilogram  4 – 7 dagen
Middelgroot 45 – 70 liter  12 – 15 kilogram  7 – 12 dagen
Groot 70 – 90 liter  15 – 25 kilogram  1 – 3 weken
Extreem groot > 90 liter 25+ kilogram 3+ weken

Hoeveel liter is een grote koffer in het kort

Voor iedereen is er wel een passende koffer te vinden. Wanneer je onderstaande volumes aanhoudt weet je ongeveer welke koffer je nodig hebt op je volgende reis.

  • Handbagage koffer 24 – 45 liter
  • Middelgrote koffer 45 – 70 liter
  • Grote koffer 70 – 90 liter 
  • Extreem grote koffer > 90 liter

Hoeveel liter is een grote koffer?

De inhoud van een reiskoffer wordt aangeduid in liters. Hoe meer liters inhoud een koffer heeft, des te meer spullen je kunt meenemen. De inhoud van een koffer is weer afhankelijk van het formaat. Hoe groter de afmeting, hoe meer inhoud.

Koffers kun je grotendeels verdelen in twee categorieën, namelijk handbagage en ruimbagage koffers. Over het algemeen zijn handbagage koffers kleine trolleys en reiskoffers voor ruimbagage zijn (middel)grote koffers.

Klein tot middelgrote koffers voor 1 tot 2 weken vakantie

Over het algemeen volstaat een grote koffer van ongeveer 70 – 90 liter voor de meeste mensen. Dit is een middelgrote koffer en geschikt voor vakanties van 1 tot 2 weken. Dit is een reiskoffer voor 20 kg bagage. Natuurlijk verschilt dit per persoon, want niet iedereen neemt evenveel bagage mee op vakantie. Welke reiskoffer je moet kiezen is dus ook per persoon verschillend en ligt eraan wat je meeneemt op vakantie.

BESTE DEALS
Koffer 20 kg De beste koffers voor 20 kilo bagage. Alle merken en modellen handig in een overzicht. Vergelijk en kies de beste koffer voor je volgende reis.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

Welke maat reiskoffer heb ik nodig?

De vraag “Hoeveel liter is een grote koffer” is niet alleen belangrijk bij het kopen van de juiste reiskoffer. Je wilt namelijk ook weten welk formaat je moet hebben. Gelukkig heeft de inhoud van een reiskoffer te maken met de afmeting ervan. Een reiskoffer tussen de 70 – 90 liter heeft een hoogte van 68 t/m 76 cm. Dit is een vrij gemiddeld formaat voor een grote koffer.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

De hoeveelheid liters inhoud van een reiskoffer is handig om te weten wanneer je redelijk veel bagage wilt meenemen. Toch zijn er ook nog voldoende andere punten waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een koffer. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende soorten reiskoffers. Zoek je een koffer zonder ritssluiting of kies je liever voor een reistas op wielen? Allemaal punten die je kunt overwegen bij de aanschaf van een koffer. Bij de meeste webwinkels kun je makkelijk filteren welke opties je wel en niet nodig vindt. Zo maak je de beste keuze. Houd ook rekening met het materiaal waarvan een koffer gemaakt is. Je kunt kiezen uit een harde of zachte koffer, maar ook voor een aluminium koffer.

Maakt de hoeveelheid liters van een grote koffer nog uit per vliegtuigmaatschappij?

Alle vliegtuigmaatschappijen hebben allemaal hun eigen regels als het aankomt op bagage. De meest strenge regels gaan allemaal over handbagage. Bij handbagage moet je namelijk rekening houden met meerdere voorwaarden, zoals afmeting en gewicht. Bij ruimbagage is vaak alleen het gewicht van je reiskoffer belangrijk. De hoeveelheid liters van een reiskoffer en de afmeting is minder spannend. Je moet er alleen voor zorgen dat je het maximum gewicht niet overschrijdt. Dit ligt vaak ergens tussen de 20 – 23 kilo. Het gewicht van je grote koffer verschilt per type vlucht, vliegtuigmaatschappij en vliegklasse. Welk gewicht is toegestaan kun je altijd vinden bij de reservering van je ticket.

BESTE DEALS
Koffer 20 kg De beste koffers voor 20 kilo bagage. Alle merken en modellen handig in een overzicht. Vergelijk en kies de beste koffer voor je volgende reis.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.