Hoe je de juiste reisbagage voor je vakantie kiest

hoe je de juiste koffer kiest koffer kopen

Zo spannend als reizen kan zijn, toch komen er ook een aantal stressvolle aspecten bij kijken. Bagage die gaat heen en weer slingeren kan bijvoorbeeld een fluitje van een cent zijn om stress te krijgen, of het vergeten van bepaalde items kan jouw reiservaring ook onder druk zetten. Het eerste wat je moet doen om dergelijke zaken te voorkomen, is rekening houden met je reisstijl en specifiek op die behoeften inspelen bij het kiezen van de juiste reisbagage voor jouw vakantie. Met dat in gedachten hebben we van tevoren een lijst samengesteld met een aantal belangrijke dingen om te overwegen.

Een koffer of een rugzak?

We richten ons in dit artikel voornamelijk op koffers in plaats van rugzakken om de volgende redenen:

Kies voor je eigen gemak
Manoeuvreren door luchthavens met veel mensen en verkeer terwijl je een groot gewicht op je rug draagt, is niet eenvoudig. Koffers zijn veel eenvoudiger om gemakkelijk door de mensenmassa’s te manoeuvreren.

Een koffer met wieltjes
Als je een koffer met wieltjes hebt, kan je eenvoudig je bagage verder rollen. Dit is een van de belangrijkste redenen om voor een ​​koffer te kiezen.

Organisatie in je koffer
Een rugzak geeft niet veel organisatorische ruimte. Je hebt meestal alleen toegang tot een verpakkingsmechanisme van bovenaf, waarbij je alles moet verwijderen om een ​​item onderaan in de rugzak te bereiken. Een koffer geeft je een beter beeld van al je eigendommen zodra je deze uitpakt of opent.

Harde of zachte bagage meenemen?

Kies je reisbagage op basis van je reisbehoeften. Reis je bijvoorbeeld voor zaken of voor je plezier? Ben je van plan om dure items mee te nemen die gemakkelijk kapot kunnen gaan? Een harde koffer is perfect voor iedereen die items draagt ​​zoals een dure camera, of als je vakantie gaat in gebieden met barre weersomstandigheden. Een harde behuizing biedt bescherming aan elk item dat gevoelig is om te breken. Zachte koffers zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar extra opslag. Zachte koffers zijn flexibeler en lichter van gewicht, waardoor ze ideaal zijn voor iedereen die wat souvenirs mee terug wil nemen. Ook zijn zachte handbagage koffers eenvoudig om op te bergen in een compartiment bovenaan in het vliegtuig, aangezien ze meer meegeven dan een harde koffer.

De grootte van je handbagage

Een belangrijk aspect om in gedachten te houden, is om nooit een handbagage koffer te kopen die groter is dan je eigenlijk over je hoofd kan tillen. Vervolgens, hoe lang gaat je vakantie duren? Veel mensen kunnen overleven met minder items dan anderen, maar bij een bezoek aan een vreemde plek is een kleinere koffer meer ideaal. Wil je een koffer kopen, check dan de internationale en binnenlandse regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist. Sommige vliegtuigen laten bijvoorbeeld uitsluitend een kleine tas toe als cabine bagage.

Enkele populaire handbagage afmetingen

De meest gangbare maximale internationale handbagage afmeting is 55 x 40 x 20 centimeter. Het is wel altijd verstandig om voor vertrek de daadwerkelijke maximale afmeting te controleren bij de luchtvaartmaatschappij. De KLM handbagage regels wijken  hier bijvoorbeeld van af. De meest populaire maat van een handbagage koffer is dan ook 55 x 35 x 20 centimeter. Dit is een geweldige maat en net iets kleiner dan het meest gangbare maximale formaat. Voldoende ruimte, maar toch licht genoeg om op te tillen. Een ideaal formaat voor de meeste luchtvaartmaatschappijen voor een korte vakantie of citytrip.

Als je met een partner reist en je gaat je koffer delen, zou een iets grotere maat handbagage beter zijn. Overweeg dan om een handbagage koffer te kopen van ongeveer 55 x 40 x 25 centimeter. Let er wel op dat dit formaat meestal niet mee mag reizen in de cabine van het vliegtuig, maar ingecheckt moet worden. Dit brengt vaak extra kosten met zich mee. Wanneer je reist met een luchtvaartmaatschappij waarbij dit formaat niet wordt toegestaan in de cabine kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een reguliere koffer van een nog groter formaat. De kosten voor het inchecken zullen waarschijnlijk hetzelfde zijn. Wederom, check voor vertrek met welke maatschappij je reist en de hierbij horende bagageregels en afmetingen.

Wanneer je weinig spullen nodig hebt tijdens je reis kun je ook kiezen voor een klein formaat of voor een kleine rugzak die altijd mee aan boord mag van het vliegtuig. Wanneer een rugzak, tas of koffer klein genoeg is om onder de stoel voor je te schuiven mag deze mee in de cabine. Een stuk bagage dat kleiner is dan 40 x 30 x 20 centimeter mag in de meeste gevallen meegenomen worden in de cabine en past onder de stoel voor je.

Grotere formaten koffers

Voor degenen die graag extra ruimte hebben, biedt een reguliere koffer van ongeveer 60 à 70 centimeter je veel ruimte om je souvenirs of kledingstukken op te bergen. Ook als je op vakantie bent met je gezin, kan je gemakkelijk alle spullen van iedereen in een van deze koffers plaatsen. Houd er wel rekening mee dat koffers van dit formaat nooit mee genomen mogen worden in de cabine en altijd als ruimbagage ingecheckt moeten worden.

Een grootte van zo’n 70 tot 80 centimeter is behoorlijk van formaat en volstaat voor de meeste reizigers voor een vakantie van 2 weken of langer. Een goed gevulde koffer van dit formaat zal ook redelijk zwaar zijn en is hierdoor minder makkelijk te manoeuvreren. Wanneer je veel onderweg bent met je bagage is dit niet aan te raden.

Soms is het misschien beter om twee kleinere koffers te kopen in plaats van één grote, zware koffer. Toegegeven, je zult extra moeten betalen, maar het is de moeite waard omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat je alles in één tas stopt, of dat het te zwaar wordt als je naar huis reist met wat souvenirs. Zeker wanneer je reist met meerdere personen, is een koffer per persoon beter dan een grote koffer voor iedereen.

Ga trendy op reis met een:SUITSUIT Koffer

De kleur van je bagage

Het is het beste om een ​​koffer met unieke prints en kleuren te kopen. Op deze manier kan je deze gemakkelijk terugvinden op de bagageband. Je zult ze in dat geval ook niet per ongeluk verwarren met de bagage van iemand anders. Wanneer je zeker wilt zijn dat je koffer herkenbaar is kun je deze ook zelf versieren met stickers of een koffer riem.

2 of 4 wieltjes

Alle koffers die je tegenwoordig kunt kopen hebben aan de onderzijde wieltjes om je bagage op een makkelijke manier te vervoeren. Wanneer je opzoek bent naar een koffer die eenvoudig te manoeuvreren is kies je voor 4 wieltjes. Een koffer met 4 wieltjes kun je rechtop voor je uit duwen en hoef je niet achter je aan te sleuren. Een koffer met 4 zwenkwieltjes kun je ook op allerlei verschillende manieren vervoeren, doordat alle 4 de wieltjes 360 graden kunnen roteren.

Het materiaal van je koffer

Zorg er altijd voor dat je koffer of tas uit waterbestendig materiaal is gemaakt, of op zijn minst is behandeld met een kit aan de binnenkant om je spullen droog te houden. Dit is vrij belangrijk omdat jouw bagage soms door bagagebehandelaars op natte, plakkerige of vuile oppervlakken kan worden geplaatst. Ook bij het inladen van alle koffers in het vliegtuig kan het bij een regenbui erg nat worden. Als je koffer niet vochtbestendig is bedek dan eenvoudig de boven- en onderkant van je koffer met plastic zakken. Een vuilniszak of een stomerijzak doet het prima. Deze eenvoudige truc houdt je kleding zelfs droog als je koffer aan de buitenkant nat wordt. Het laten sealen op het vliegveld wil ook helpen bij het drooghouden van je bagage.

Verstelbare bagageriemen

Koop een koffer met verstelbare riemen. Deze riemen helpen om je spullen veilig en samengedrukt te houden in je koffer. Deze bagageriemen houden de boven- en onderkant van je koffer gescheiden. Tevens blijft alles beter op zijn plek zitten tijdens je reis. Sommige fabrikanten zoals Samsonite bieden koffers aan met compartimenten die je kunt dichtritsen. Bijvoorbeeld de Samsonite S’Cure Spinner DLX koffers.

Piggyback clip

Heb je ooit die lusvormige clips gezien die zich bovenop sommige reistassen bevinden? Ze worden piggyback clips genoemd en stellen een reiziger in staat om een ​​kleinere tweede tas bovenop de grotere te bevestigen. Op deze manier blijven je items veilig tijdens je reis. Als je koffer geen piggyback clips bevat, kan je online gaan kijken om er een te kopen voor een redelijke prijs.

Een koffer indelen

Vakken in je koffer zijn handig als je jouw spullen wilt ordenen. In plaats van je kleine shampoo of vloeistoffen samen bij je kleding te leggen, kan je deze beter in een externe zak bewaren. Dit voorkomt dat je kleding verpest geraakt in het geval er iets gemorst wordt. Bovendien zijn ze gemakkelijk te vinden wanneer dat nodig is.

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.