Geschikte koffers voor 20 kg bagage

koffer 20 kg blog

Een koffer voor 20 kg bagage is een populair model, maar wat maakt een koffer nou geschikt voor 20 kilogram en waar moet je rekening mee houden? Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren 20 kg als maximum aan ruimbagage per persoon. Dit geldt zowel voor losse vluchten als pakketreizen. Er zijn een aantal koffers die geschikt zijn hiervoor. Er zijn alleen geen koffers die specifiek gemaakt zijn voor het bagage gewicht wat je nodig hebt. De inhoud, of volume, is het belangrijkste wanneer je een nieuwe koffer zoekt. Wat je meeneemt in de koffer bepaalt het gewicht van je bagage. Een koffer vol met zonnebrandcrème weegt nou eenmaal meer dan zomerse kleding.

BESTE DEALS
Koffer 20 kg De beste koffers voor 20 kilo bagage. Alle merken en modellen handig in een overzicht. Vergelijk en kies de beste koffer voor je volgende reis.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

Koffer 20 kg basis afmetingen

Een koffer voor 20 kg bagage is voor veel mensen voldoende voor een vakantie van zo’n 16 dagen. Dit kan per persoon verschillen en hangt natuurlijk af van wat je allemaal wilt meenemen op reis. Er zijn een aantal koffers die je makkelijk met maximaal 20 kg aan bagage kunt vullen. De inhoud van een koffer wordt aangegeven in liters en is afhankelijk van de afmetingen. De lengte, breedte en hoogte bepaalt het beschikbare aantal liters. Een koffer voor 20 kg begint bij zo’n 70 liter aan vrij volume. De hoogte van zo’n koffer start bij 65 centimeter. 

Beste koffer voor 20 kg bagage

Veel mensen zoeken naar de beste koffer voor 20 kg bagage. Helaas is er geen beste koffer. Dit is namelijk per persoon verschillend. Er zijn wel een groot aantal koffers die uitermate geschikt zijn om te gebruiken wanneer je maximaal 20 kilogram aan bagage mag meenemen. Zo zijn Samsonite s’cure spinner koffers erg populair met een hoogte van 75 cm. Ook een SuitSuit koffer is uitermate geschikt om te gebruiken. Naast de eerder genoemde koffers zijn er nog veel meer geschikte merken verkrijgbaar.

Vergeet het gewicht van de koffer niet

Een koffer kopen doe je niet voor een enkele reis. Een degelijke reiskoffer gaat minimaal 10 jaar mee en wordt vaak gebruikt voor korte reizen en lange afstandsvluchten. Het is daarom belangrijk om te investeren in een goede koffer. Wanneer je 20 kg bagage als standaard neemt voor ruimbagage heb je de keuze uit honderden modellen. Bij het kiezen van de juiste koffer is het wel belangrijk om ook het gewicht van de koffer zelf te controleren. Dit gewicht gaat namelijk van de beschikbare 20 kg af. Als je bijvoorbeeld een harde koffer koopt die leeg al 5 kilogram weegt heb je nog maar 15 kilogram over voor je bagage. Hoe groter de koffer hoe meer hij weegt en des te minder je kunt meenemen op reis. Daarom is het ook altijd beter om je grote koffer te wegen wanneer deze gevuld is met bagage. 

Hard of zacht

Koffers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Een belangrijke eigenschap van een koffer is het materiaal waarvan hij gemaakt is. Zo kun je kiezen voor een harde of zachte koffer. Een harde koffer heeft een harde buitenkant en is je bagage doorgaans beter beschermd. Een zachte koffer daarentegen is vaak lichter. Dit betekent dat je meer gewicht overhoudt voor je bagage om mee te kunnen nemen. Neem bijvoorbeeld dit model van Samsonite. Een zachte koffer die leeg maar 2,4 kilo weegt. Zo houd je  ruim 17 kilo over voor je bagage.

BESTE DEALS
Koffer 20 kg De beste koffers voor 20 kilo bagage. Alle merken en modellen handig in een overzicht. Vergelijk en kies de beste koffer voor je volgende reis.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

Wegen is weten

Er zijn dus heel veel koffers voor 20 kg verkrijgbaar. Van groot tot klein en van heel licht en heel zwaar. Allemaal hebben ze zo hun voor en nadelen. Het allerbelangrijkste is dat je tijdens het inchecken van je bagage niet over de max van 20 kg komt. Wanneer je regelmatig op reis gaat en je niet voor verrassingen wilt komen te staan kun je het beste een bagage weegschaal kopen. Een kleine weegschaal die je ook mee kunt nemen naar je vakantieadres en zo voor vertrek naar huis ook weer kunt gebruiken. 

Ruimte overhouden in je koffer voor 20 kg

Wanneer je graag spulletjes koopt tijdens je vakantie is het verstandig om op de heenreis al ruimte over te houden in je koffer. De spullen die je vanuit het buitenland wilt meenemen verhogen namelijk het gewicht van je bagage. Om er zeker van te zijn dat je niet over de max gaat van 20 kilogram kun je de koffer dus het beste weer wegen voor vertrek. 

Ruimbagage regels

Wanneer je met ruimbagage gaat reizen moet je ook rekening houden met de regels van luchtvaartmaatschappij waarmee je reist. Zo hanteert iedere maatschappij andere regels voor het vervoeren van handbagage en ruimbagage. Bij sommige is het vervoeren van ruimbagage inbegrepen in de ticketprijs. Bij andere is het soms noodzakelijk om bij te boeken. De belangrijkste regel bij het meenemen van ruimbagage is het gewicht van de totale koffer. Check daarom altijd voor vertrek wat de regels zijn en of je koffer van 20 kg wil mee mag als ruimbagage. Zelf je koffer wegen voor vertrek doe je met een bagage weegschaal. Ook handig om mee te nemen op reis. Zo kun je je koffer ook wegen voor de retourvlucht.

lichtgewicht koffer voor 20 kg bagage

Een lichtgewicht koffer voor 20 kg bagage kopen is zeker mogelijk. Zelfs harde koffers met kliksluiting zijn tegenwoordig gemaakt van licht materiaal. Met een harde koffer vervoer je je spullen ook veiliger. Een koffer met ritssluiting is over het algemeen altijd iets lichter. Zeker een koffer gemaakt van stof is de helft lichter dan een koffer gemaakt van hard materiaal. Dit scheelt geen kilo’s, maar enkele 100 gram aan gewicht. Wanneer je kiest voor een aluminium koffer heb je minder gewicht over voor je bagage. Dit type koffer is doorgaans zwaarder.

Top 5 koffers voor 20 kg

Hoewel er geen beste koffer is voor een aantal kilogram zijn er wel een aantal koffers die hiervoor bovengemiddeld geschikt zijn. De onderstaande vijf koffers kunnen eenvoudig gevuld worden tot 20 kilogram en zijn uitermate fijne koffers om mee te reizen. 

  1. Samsonite s’cure spinner

samsonite scure koffer kopenDe Samsonite s’cure spinner koffers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en afmetingen. Samsonite is al jaren een populair merk in de reisbranche. De s’cure spinners hebben een TSA slot en zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal. Binnen in de koffer vind je verschillende compartimenten voor het eenvoudig vullen. De spinner met een hoogte van 75 cm is ideaal voor 20 kg en voor wat extra speling qua volume. 

  1. SuitSuit Fab Seventies

Wanneer je in stijl op reis wilt met een kwalitatieve koffer dan is een SuitSuit koffer zeker aan te bevelen. Dit merk biedt verschillende modellen reiskoffers aan, ook voor 20 kg bagage. Een gewilde koffer is een uit de Fab Seventies serie. Een mooie kofferserie waar je niet alleen je spullen veilig in kan vervoeren, maar ook nog eens prachtig uitziet. Kies bijvoorbeeld voor een SuitSuit reiskoffer voor 20 kg bagage met een formaat van 76 x 50 x 28 cm.

  1. American Tourister Soundbox

Ook met een American Tourister Soundbox koffer weet je zeker dat je veilig op reis gaat en voor 20 kilogram aan bagage kunt meenemen. Een mooi vormgegeven koffer die is voorzien van alle gemakken. De soundbox serie beschikt over felgekleurde reiskoffers met een TSA slot en een handige indeling in de binnenkant. Ook bij American Tourister kun je kiezen uit verschillende formaten. De meest gekozen voor 20 kg bagage zijn de koffers met een hoogte van 67 cm of 77 cm. Beide koffers hebben voldoende volume beschikbaar om veel te kunnen meenemen. 

  1. Decent Star-Maxx trolley

De koffer collectie van Decent bestaat uit harde en zachte koffers. De Decent Star-Maxx trolley is er een uit de harde serie. Een robuuste reiskoffer waar je met gemak voldoende bagage in kunt vervoeren. Een star-maxx trolley is standaard uitgerust met een TSA slot, 4 roterende wielen en nog veel meer handige snufjes. Een veel gekozen Decent Star-Maxx trolley is de 76 x 48 x 30 cm uitvoering. 

  1. Samsonite Magnum Eco Spinner

Wanneer je zoekt naar een duurzame koffer, dan is de Samsonite Magnum Eco Spinner een must-have. De Magnum Eco serie van Samsonite wordt volledig geproduceerd in Europa en gemaakt van gerecycled huishoudelijk afval. Een duurzamere koffer vind je bijna niet. De Eco spinners zijn niet alleen duurzaam, maar ook uiterst sterk en beschikken over alle snufjes die een koffer kan hebben. Kies voor een Samsonite Magnum Eco spinner koffer wanneer je duurzaam bent ingesteld, maar toch met alle gemakken op reis wilt.

BESTE DEALS
Koffer 20 kg De beste koffers voor 20 kilo bagage. Alle merken en modellen handig in een overzicht. Vergelijk en kies de beste koffer voor je volgende reis.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

Koffer 20 kg kopen

Binnenkort op reis voor 2 a 3 weken en zoek je nog een goede koffer voor 20 kg bagage? Niet getreurd, want veel winkels bieden deze koffers aan. Deze middelgrote koffers zijn namelijk erg gewild en worden door veel merken gemaakt en door nog meer winkels aangeboden. Zo kun je bij Bol.com terecht voor verschillende koffers. Bekijk voor aankoop wel goed de specificaties per koffer en maak de afweging tussen een zachte of harde koffer.

Afmetingen ruimbagage koffer

Net als bij handbagage gelden er ook regels bij het meenemen van ruimbagage. Een koffer voor 20 kilo bagage wordt altijd meegenomen in het ruim. Door de afmetingen zijn dit soort koffers niet geschikt om te vervoeren in de cabine. Ook is het verstandig om voor vertrek te controleren welke afmetingen er voor ruimbagage worden gehanteerd bij de vliegmaatschappij. Er wordt namelijk niet alleen naar het gewicht gekeken, maar ook naar de afmetingen. De doorsnee koffers zijn altijd geschikt en mogen mee aan boord zonder bijbetaling.

Veel gestelde vragen

Welke koffer voor 20 kg bagage?

Wanneer je een koffer zoekt voor zo’n 20 kg aan bagage heb je meerdere opties. Het is goed om voor aankoop te checken wat de inhoud is van een koffer. Doorgaans zijn koffers met een inhoud van 75 tot 95 liter geschikt. Gemiddeld zijn deze koffers tussen de 65 en 80 cm hoog.

Hoe lang kan ik op vakantie met een koffer voor 20 kg?

Dit varieert aan de hand van je eigen behoeftes en dingen die je noodzakelijk vindt om mee te nemen. Gemiddeld kan een koffer voor 20 kg bagage meenemen voor zo’n 2 a 3 weken vakantie. Voor de meeste mensen ruim voldoende.

Is een koffer met wieltjes handig?

Als je een grote koffer koopt, zoals bij een koffer voor 20 kilo, is het verstandig om te kiezen voor een model met 4 zwenkwieltjes. De wieltjes verhogen het gemak waarop jij de koffer meeneemt op vakantie.

BESTE DEALS
Koffer 20 kg De beste koffers voor 20 kilo bagage. Alle merken en modellen handig in een overzicht. Vergelijk en kies de beste koffer voor je volgende reis.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

Opmerkingen (1)

Wat fijn om deze info te lezen over koffers. Ik moet morgen n.l. een koffer voor 20 kilo kopen. Nu ga ik heel goed vorbereid de winkel in zonder dat ik knollen voor citroenen verkocht krijg.
En dit geldt ook voor de online shops!
Ontzettend fijn! Dit zal ik zeker delen !!!!
Chapeau !!!

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.