Cosmetische producten in je handbagage, zo doe je dat

cosmetica handbagage koffer

Ook op reis kan je niet zonder cosmetische producten. Maar hoe neem je alles mee als je op reis gaat? Voor veel vrouwen is het onduidelijk wat je nou precies mee mag nemen in je handbagage. Mag je favoriete lipstick nou wel of niet los in je handtas? Ook is het behoorlijk frustrerend als je fles shampoo op de heenreis is gaan lekken. We hebben alle tips en regels voor je op een rijtje gezet, zodat je zonder zorgen op reis kan gaan.

Op reis met alleen handbagage

Geen paniek als je op citytrip gaat en alleen handbagage meeneemt. Dit is namelijk prima te doen. Voor niet vloeibare make-up zoals poeders en potloden geldt dat deze sowieso mee mogen in je handbagage. Voor alle vloeistoffen en gels geldt dat ze verpakt moeten zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml. Je mag dan per reiziger tien verpakkingen meenemen die in een doorzichtig, hersluitbaar zakje van 1 liter moeten zitten. Je kunt zakjes krijgen op de luchthaven, maar een hersluitbaar boterhamzakje voldoet ook. Medicijnen meenemen in de handbagage is ook geen probleem. Wel moet je het recept bij je hebben en moeten de medicijnen in de originele verpakking zitten. Artikelen die niet mee mogen in de handbagage zijn bijvoorbeeld scherpe artikelen zoals nagelschaartjes en nagelvijlen, puntkammen en open scheermesjes.

Vloeistoffen en gels

Welke artikelen vallen er dan precies onder vloeistoffen en gels?  Vloeistoffen zijn alle artikelen die vloeibaar zijn. Denk hierbij aan shampoo, nagellakremover en foundation. Gels zijn in principe alle artikelen die smeerbaar zijn. Tandpasta, crèmes, mascara, lipstick of lippenbalsem zijn hier voorbeelden van. Het ene vliegveld is hierin strenger dan de andere. Zo ontstaat er nog wel eens onduidelijkheid over lipstick of lippenbalsem. Neem gewoon het zekere voor het onzekere en stop ze in het doorzichtige zakje.

Tips voor je handbagage

Neem in je handbagage geen vloeistoffen mee in flacons groter dan 100 ml. Ook al zit er nog maar een drupje in, dit voldoet niet aan de vloeistoffen regels. Je product gaat dan direct de prullenbak in. Hetzelfde geldt voor een zakje groter dan 1 liter. Stop het zakje met vloeistoffen niet onder in je handbagage, zo kan je hem er bij de veiligheidscontrole makkelijk uit halen. Wil je parfum meenemen, koop dan bij de parfumerie een kleine verstuiver die je zelf kunt vullen met je favoriete geurtje. Dit bespaart je ruimte en gewicht. Neem voor producten waarover je twijfelt het zekere voor het onzekere en doe deze ook in het zakje met vloeistoffen. Dit voorkomt teleurstelling bij de veiligheidscontrole.

Reizen met ruimbagage

Voor ruimbagage geldt dat je al je cosmetische producten kunt meenemen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je het goed inpakt. Het zou zonde zijn dat je oogschaduw gebroken is tijdens de reis. Waar moet je dan aan denken? Plaats je toilettas altijd in het midden van je koffer. Zo zit hij klem tussen je andere bagage en gaat hij niet schuiven en wordt het stoten zo veel mogelijk beperkt. Om ruimte te besparen in je koffer kan je je grote flessen of potjes over gieten in kleinere flacons. Je kunt bij veel winkels lege flesjes kopen, maar een leeg lenzendoosje is ook handig te gebruiken voor bijvoorbeeld je dagcrème. Het is verstandig om een extra plastic zakje om je vloeibare producten te doen. Het is heel vervelend om op de plaats van bestemming aan te komen en er iets is aan gaan lekker. Zo wil je je vakantie natuurlijk niet beginnen.

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.