Bagage weegschaal kopen?

bagage weegschaal

Wanneer je regelmatig reist zul je merken dat sommige accessoires toch wel belangrijk zijn. Een goed voorbeeld van zo’n accessoire is een bagage weegschaal of koffer weegschaal. Vliegmaatschappijen hanteren namelijk hoge boetes wanneer je koffer te zwaar is. Het is daarom voor vertrek belangrijk om je koffer te wegen. Dit zou je kunnen doen op een normale personen weegschaal, maar de ervaring leert dat een koffer niet altijd even lekker blijft staan op een personenweegschaal. Daarom kun je beter voor enkele euro’s een bagage weegschaal kopen. Het bijkomend voordel van een koffer weegschaal is dat je deze ook mee kunt nemen op reis.

Waarom een bagage weegschaal kopen?

Een bagage weegschaal is echt een must-have wanneer je regelmatig reist. Het is klein, handzaam en kost weinig geld. Wanneer je de prijs vergelijkt met de boetes die luchtvaartmaatschappijen opleggen hoef je niet te twijfelen om er een te kopen. De meeste reizigers krijgen niet op de heenreis een bekeuring, maar juist op terugreis omdat hun koffer dan zwaarder is. Dit komt veelal door spulletjes die zijn gekocht in het buitenland en natte/vochtige kleding en handdoeken. Dus ook voor vertrek naar huis is het belangrijk om je koffer te wegen. Een bagage weegschaal is dan ook handig om mee te nemen. Zo kun je altijd en overal je koffer wegen. Gemiddeld mag je tussen de 18 en 25 kilo bagage meenemen op een vlucht. Een koffer voor 20 kilo is dan ook een mooi formaat als je nog een koffer zoekt.

Digitale koffer weegschaal

De nieuwste koffer weegschalen zijn klein en eenvoudig te bedienen. Vroeger waren alle weegschalen voorzien van een haak met een analoge draaischijf. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. De meeste koffer weegschalen hebben een digitaal display waar je het gewicht op af kunt lezen. Vaak kun je ook de eenheid instellen, zoals kilogram en ponden. Handig wanneer de luchtvaartmaatschappij een andere eenheid hanteert. Je hoeft het gewicht dan niet zelf uit te rekenen. Een digitale bagage weegschaal werkt op batterijen, wanneer je twijfelt aan de batterijduur is het verstandig om voor vertrek een nieuwe te plaatsen.

Koffer met ingebouwde weegschaal

Naast een losse bagage weegschaal kopen kun je er ook voor kiezen om een koffer met ingebouwde weegschaal aan te schaffen. Er zijn enkele koffers verkrijgbaar met een ingebouwde weegschaal. Zo heeft Princess een aantal betaalbare koffers in het assortiment inclusief weegschaal. Om het gewicht van je koffer te bepalen hoef je de koffer alleen in te pakken, de weegschaal te activeren en de koffer op te tillen aan het handvat.

Bagage weegschaal voor ruimbagage

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat is het gewicht van je grote koffer het belangrijkste. Deze koffer gaat namelijk in het ruim van het vliegtuig en mag het maximum gewicht niet overschrijden. Voor handbagage koffers geldt deze regel vaak niet, maar moet je je houden aan de afmetingen die de airline stelt.  Elke luchtvaartmaatschappij hanteert andere regels hiervoor. Zo wijken de Ryanair handbagage regels af van de TUI handbagage regels en zijn de KLM handbagage regels ook weer anders. Voor vertrek de afmetingen controleren is dus belangrijk.

Opmerkingen (1)

Wat kost 20 kilo bagage

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.