Backpack of koffer kopen? Dit moet je weten!

backpack of koffer kopen

Veel mensen kijken uit naar de vakantie. Even de tijd voor zichzelf om te ontspannen of juist actief bezig te zijn. De ene persoon kiest voor een vakantie dicht bij huis en de ander wil graag de wereld verkennen. Waar je ook naartoe gaat, bagage is altijd iets wat je mee moet nemen. Maar waar kies je dan voor? Moet je een backpack of koffer kopen?

Backpack of koffer kopen? Zo maak je de juiste keuze!

Als je beide nog niet in huis hebt en je moet een backpack of koffer gaan kopen, hoe maak je dan de juiste keuze? Het is verstandig om te kijken wat voor reiziger je bent. Ga je graag naar een luxe hotel of ga je liever hiken in Peru? Pas als je dit weet, dan weet je of je een backpack of koffer nodig hebt.

Kies voor een backpack

Je kunt je voorstellen dat het onhandig is een koffer mee te slepen als je gaat hiken door Peru. Zie je jezelf al lopen door de bergen tijdens de 3-daagse tocht naar Machu Picchu? Met een koffer op wieltjes achter je aan? Inderdaad, een raar gezicht zou dat zijn. In dit geval is het niet zo moeilijk een keuze te maken tussen een backpack of koffer kopen. De keuze tussen een backpack of koffer is zo gemaakt. Je kiest in dit geval voor een backpack, omdat:

  • Jij altijd je spullen met je mee kunt dragen
  • Het gewicht op je rug draagt en niet achter je aan hoeft te slepen
  • Je een stuk minder bagage nodig hebt

Kies voor een koffer

Ga je echter naar een luxe hotel? Ook dan is de keuze tussen een backpack of koffer kopen niet al te moeilijk. In de keuze backpack of koffer, wint de koffer, omdat:

  • Je op een vaste plek blijft
  • Kleding niet gekreukeld aankomt
  • Je (waarschijnlijk) meer spullen meeneemt dan wanneer je ergens gaat hiken

Maar een goede backpack kun je natuurlijk ook gewoon meenemen naar een luxe hotel. Mocht je vaker gebruikmaken een travel rugzak is een koffer kopen voor een relax vakantie echt niet nodig. Voor een enkele keer lekker op vakantie zal een backpack ook niet misstaan. Ga je vaker op reis met een vaste bestemming, dan is een koffer met wieltjes wel aan te raden.

Koffer kopen? Dit zijn de verschillen met een backpack

Er zijn enkele grote verschillen tussen een backpack of koffer. Een goede koffer is over het algemeen gemaakt van hard materiaal. Tegenwoordig wegen de koffers niet meer zoveel als vroeger en past er twintig kilo’s of meer gewicht in. Er zit een hendel aan en er zitten wieltjes onder. De meeste koffers hebben een TSA cijferslot en zijn aan de zijkanten voorzien van een extra sluiting. Koffers zijn ruim, hierdoor kun je ervoor zorgen dat de kleding netjes neergelegd kan worden. Door de ruimte in de koffer optimaal te benutten, kun je de kleding het beste zo ruim mogelijk opvouwen. Maak geen stapels zoals in de kledingkast, maar vouw een t-shirt bijvoorbeeld, maar een keer dubbel. Het bespaard niet alleen ruimte, maar zorgt er bovendien voor dat de kleding minder kreukelt. Overigens kun je in een backpack of koffer altijd zorgen voor kreukel vrije kleding.

Backpack kopen? Dit zijn de verschillen met een koffer

In tegenstelling tot een koffer bestaat een backpack uit zacht materiaal. Backpacks zijn niet zwaar en bestaan in het algemeen uit twee vakken. Een boven- en een onder vak. Een backpack is verstevigd op het rug gedeelte. Zodat wanneer je een backpack op je rug draagt, je de juiste ondersteuning hebt. Een backpack heeft geen vast slot. Je zult moeten werken met hangslotjes of de backpack laten sealen indien je met het vliegtuig op vakantie gaat. Er is minder ruimte in een backpack dan in een koffer. Als je op een lange reis gaat of een actieve vakantie, heb je lang niet zoveel bagage nodig als dat je naar een hotel gaat. Backpackers nemen het minimale mee aan kleding. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat je het hele gewicht continue met je mee moet dragen. Je kunt in een backpack ook beter je kleding oprollen dan opvouwen. Dit bespaard ruimte en hoe gek het ook klinkt, zorgt ervoor dat de kleding minder kreukelt. Je kunt ook je (vieze) kleding vacuüm verpakken met VAGO vacuüm. Dit scheelt ruimte in je backpack.

Wat je ook kiest, een backpack of koffer, beide zorgen ervoor dat je dat kleine beetje “thuis” mee kunt nemen op reis.

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.