Apple Airtag in je koffer plaatsen

airtag koffer

Wanneer je op vakantie gaat of gaat reizen wil je natuurlijk weten waar je spullen zijn. Dit is voornamelijk van toepassing bij de koffer die je incheckt. Die grote koffer is namelijk na het afgeven niet meer in zicht en je moet er maar op vertrouwen dat de koffer op de eindbestemming aankomt. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende oplossingen waarmee je je koffer eenvoudig kunt volgen. Er zijn kleine trackers die je in je koffer kunt plaatsen en waarmee je je koffer overal kunt volgen. Plaats bijvoorbeeld een Apple Airtag in je koffer, wanneer je een iPhone gebruikt, en zie live op je iPhone waar je koffer zich bevindt. Wanneer je een ander merk smartphone gebruikt kun je beter gebruikmaken van andere trackers in je koffer.

Apple Airtag en koffers

Je kunt verschillende redenen bedenken waarom je wilt weten waar je koffer is. Zeker door de toenemende drukte op de luchthavens is het volgen van je bagage verstandig. Een Airtag is zo klein dat die past in elke koffer. Je kunt de Airtag eenvoudig tussen je spullen stoppen, zonder dat je hier last van hebt. De Apple tracker heeft een batterij en is volledig zelfvoorzienend. Je hebt dus geen stroom, GPS of simkaart nodig om de Airtag te kunnen gebruiken in je koffer. Het is ook niet verboden om een tracker in je koffer te plaatsen. Op dit moment is er geen luchtvaartmaatschappij die het plaatsen van een tracker in de koffer heeft verboden. Sommige airlines, zoals Lufthansa zijn hier wel mee bezig. Bekijk daarom altijd de website van de luchtvaartmaatschappij omtrent de geldende regels.

Hoe werkt een Airtag in een koffer?

Een Apple Airtag is een kleine tracker die doormiddel van bluetooth verbonden kan worden met je iPhone. Na het koppelen aan je iPhone of ander Apple apparaat kun je de tracker opsporen in de “Zoek mijn” functie van iOS. Het vinden van de tracker gebeurt met behulp van bluetooth. Wanneer je zelf niet in de buurt bent van de Airtag, bijvoorbeeld na het afgeven van je koffer, blijft de Airtag zoeken naar andere Apple apparaten die in de buurt zijn en deelt dan de laatst bekende locatie. Doordat er wereldwijd miljoenen iPhones gebruikt worden is de kans groot dat er wel iemand langs je koffer loopt die dan automatisch de locatie met je deelt. Dit gebeurt volledig anoniem.

Wat kan ik doen als ik mijn koffer verloren ben?

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je je koffer bent kwijtgeraakt. Als je je koffer hebt voorzien van een Apple Airtag kun je een aantal dingen doen. Via de “Zoek mijn” app op je iPhone kun je kijken wat de laatst bekende locatie is van de Airtag en dus koffer. In de “Zoek mijn” app vind je alle Airtags terug in het tabblad “Objecten”. Hier staat ook aangegeven wat de laatst bekende locatie is van de koffer. Na het aanklikken van de betreffende Airtag heb je nog meer opties. Je kunt de Airtag een geluid laten afspelen. Dit is vooral handig wanneer je koffer dichtbij is, maar niet precies waar. Door het geluid te volgen kun je je koffer opsporen. Wanneer je koffer echt kwijt is geraakt kun je ook de verloren modus inschakelen. Hier kun je een bericht instellen en je contactgegevens. Zodra er iemand anders met een Apple apparaat in de buurt kom zal dit bericht op hem of haar device verschijnen.

Apple Airtag in je koffer als je geen iPhone hebt

Bij het gebruiken van Apple producten is je waarschijnlijk al wel eens opgevallen dat ze heel erg gericht zijn op het gebruik van hun eigen producten in hun eigen Apple systeem. Dit zorgt ervoor dat alles altijd feilloos werkt, maar wanneer je Apple accessoires wilt combineren met andere systemen, zoals Android wordt het lastig. Daarom kun je ook beter kiezen voor een Airtag alternatief wanneer je geen andere Apple producten gebruikt. Er zijn namelijk ook trackers die voor elk systeem geschikt zijn. De Tile tracker is een mooi voorbeeld die je zowel met Apple als met Android kunt gebruiken.

 

Laat een reactie achter

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.