SUITSUIT koffer

SUITSUIT is hét merk voor trendy reizigers die graag de wereld ontdekken. Het merk heeft een zeer uitgebreid aanbod in koffers, tassen en bijbehorende accessoires. Een SuitSuit koffer of tas heeft een eigentijds ontwerp waarin een mooie mix is gevonden tussen lifestyle en trends maar waarbij duidelijk ook de wensen van de reiziger niet uit het oog zijn verloren. SUITSUIT is dan ook de ideale reisgenoot voor veel mensen en heeft van oorsprong Nederlandse roots.

suitsuit fabulous fifties koffers

SUITSUIT je beste reisvriendin

Op de website profileert SUITSUIT zich als “je beste reisvriendin”. Op de vraag of dit een eenzijdig aanzoek is of dat er sprake is van wederzijdse liefde, geeft de snelle groei van het merk eigenlijk al een antwoord. Het aantal fans van dit merk neemt snel toe.

SUITSUIT koffers zijn onderscheidend op de volgende gebieden:

  • Gebruiksgemak
  • Opbergmogelijkheden
  • Duurzaamheid
  • Design
  • Prijs-kwaliteitverhouding

SUITSUIT is een merk dat in het middensegment van de koffer branche opereert, vergelijkbaar met merken als SamsoniteAmerican Tourister en Delsey. Met betrekking tot de verhouding tussen prijs en kwaliteit is er helemaal niets aan te merken op de collectie van het van oorsprong Nederlandse merk. Ook met betrekking tot het gebruiksgemak, opbergmogelijkheden en de duurzaamheid voldoet een SUITSUIT koffer aan alle wensen en voorwaarden.

Verschillende koffer lijnen binnen het SUITSUIT assortiment:

  • Fabulous Fifties
  • Fab Seventies
  • Caretta
  • Caretta Playful

De bovenstaande vijf collecties, belichamen de veelzijdigheid van het modieuze koffer merk. Het merk heeft een aantal klassieke lijnen waarmee de authentieke stijl weer helemaal tot leven komt en moderne designs die wat strakker zijn vormgegeven en volledig passen bij een hedendaagse uitstraling. Het SUITSUIT assortiment maakt het mogelijk om in gepaste stijl op een gelegenheid te verschijnen.

Alle SUITSUIT koffers bekijken
NAAR DE WINKELVerwijst naar bol.com

SUITSUIT Fabulous Fifties koffers

De Fabulous Fifties koffers van SUITSUIT hebben een mooie retro uitstraling. Deze koffers zijn uitgevoerd in zoete pasteltinten om je terug te brengen naar de Amerikaanse rock-‘n-rollstijl die verwijst naar de jaren ’50. De koffers zijn verkrijgbaar in keurstellingen met toepasselijke namen zoals Pink Dust, Mango Cream, Luminous Mint en Paisley Purple.

suitsuit fabulous fifties koffers kleuren binnenkant

De koffers zijn voorzien van een duidelijke vermelding van het merk op de koffer. Alle koffers Fabulous Fifties koffers van SUITSUIT zijn gemaakt van het lichte en sterke materialen en voorzien van vier wieltjes die van een uitstekende kwaliteit zijn. De handbagage koffers van SUITSUIT zijn aan de binnenzijde aan beide kanten voorzien van met een rits afsluitbare vakken van diverse maatvoeringen. Een medium en de large formaat reiskoffers van SUITSUIT zijn aan één zijde voorzien van de met rits afsluitbare vakken en aan de andere zijde een groot vak die afgesloten kan worden met een pakriem.

SUITSUIT Fabulous Fifties koffer details:
Small (55cm)Medium (66cm)Large (76cm)
Formaat55 x 36 x 20 cm66 x 43 x 26 cm76 x 50 x 28 cm
Gewicht2,5 kg3,7 kg4,1 kg
Volume33 L65 L94 L
Geschikt< 1 week 1 - 2 weken1 - 3 weken
KleurenPink Dust
Luminous Mint
Paisley Purple
Mango Cream
Pink Dust
Luminous Mint
Paisley Purple
Mango Cream
Pink Dust
Luminous Mint
Paisley Purple
Mango Cream
BestellenBol.comBol.com
Bol.com

SUITSUIT Fab Seventies koffer

De Fab Seventies koffer van SUITSUIT hebben een mooie klassieke twist. Er is gekozen voor aardse tinten in combinatie met een bruine (houtkleurige) afwerking. Hiermee komt de seventies stijl volledig tot leven. Ook op deze koffers is de naam SUITSUIT duidelijk zichtbaar. De kleuren waaruit gekozen kan worden zijn Antique White, Reef Water Blue, Coral Cloud, Seaport Blue en Brasil Green.

suitsuit fab seventies koffers kleuren binnenkant

Ook de Fab Seventies koffers van SUITSUIT zijn gemaakt van een zeer sterke maar vooral lichte materialen en voorzien van vier wieltjes aan de onderzijde. De indeling van de koffers van deze collectie is overeenkomstig met de Fabulous Fifties koffers. De reisbagage koffers zijn volledig voorzien van met rits afsluitbare vakken, de medium en de grotere koffers zijn aan één zijde voorzien van deze vakken en beschikken aan de andere zijde over een groot vak (met elastische pakriem).

SUITSUIT Fab Seventies koffer details:
Small (55cm)Medium (66cm)Large (76cm)
Formaat55 x 36 x 20 cm66 x 43 x 26 cm76 x 50 x 28 cm
Gewicht2,5 kg3,7 kg4,1 kg
Volume33 L65 L94 L
Geschikt< 1 week1 - 2 weken1 - 3 weken
KleurenAntique White
Coral Cloud
Reef Water Blue
Seaport Blue
Basil Green
Antique White
Coral Cloud
Reef Water Blue
Seaport Blue
Basil Green
Antique White
Coral Cloud
Reef Water Blue
Seaport Blue
Basil Green
BestellenBol.comBol.comBol.com

SUITSUIT Caretta koffer

Bij het design van de Caretta koffer heeft SUITSUIT zich laten inspireren door de gelijknamige schildpad die onder andere veelvuldig voorkomt bij het

Griekse eiland Zakynthos. Dit is duidelijk te zien aan het design van de koffer die een vergelijkbaar patroon heeft als de zeeschildpad. De buitenkant van de koffer bestaat dan ook uit 13 vakken en is gemaakt als zeer stevig schild voor bagage. Deze koffers zijn voorzien van vier wielen die van een uitstekende kwaliteit zijn.

SUITSUIT Caretta koffers zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Er kan gekozen worden uit hard case modellen en soft case modellen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de Caretta Evergreen collectie en de Caretta Playful collectie. Deze laatste collectie heeft in Hot Pink en Peppy Blue (beschikbaar in zowel hard case als soft case) wat meer fluoriserende kleurstelling in tegenstelling tot de Caretta Evergreen collectie waarvoor gekozen is voor minder opvallende kleuren. Deze collectie is verkrijgbaar in kleuren als Teaberry, Melon, Pink Lady, Dazzling Blue en Cool Grey als er gekozen wordt voor een hardcase model. De drie laatstgenoemde kleuren zijn ook verkrijgbaar bij de keuze voor een softcase SUITSUIT koffer.

suitsuit caretta koffers kleuren hardcase softcase

De indeling van de Caretta koffers zijn onderscheidend ten opzichte van de andere SUITSUIT koffer modellen. Alle hardcase koffers uit deze lijn zijn aan de binnenkant voorzien van één met een rits afsluitbaar vak en een vak waarbij de bagage met behulp van elastische bagagebanden op z’n plaats wordt gehouden. De reisbagage- en medium koffers uit de Caretta lijn zijn respectievelijk 1 en 2 centimeter kleiner dan de Fabulous Fifties en de Fab Seventies koffers van SUITSUIT maar dat verschil zal in de praktijk niet merkbaar zijn.

De soft case handbagage modellen (53 cm, 2,1 KG) hebben twee met een rits afsluitbare opbergvakken aan de buitenzijde én een ritsvak in de deksel. Daarnaast heeft de reizigster beschikking over een groot opbergvak met een inhoud van 32 liter. De bagage wordt op z’n plaats gehouden door drie elastische banden.

SUITSUIT Caretta hardcase koffer details:
Small (53cm)Medium (65cm)Large (76cm)
Formaat53 x 36 x 20 cm65 x 42 x 24 cm76 x 48 x 28 cm
Gewicht2,6 kg3,2 kg4,1 kg
Volume32 L57 L91 L
TSA SlotNeeNeeNee
Geschikt< 1 week1 - 2 weken1 - 3 weken
KleurenEvergreen:
Teaberry
Melon
Pink Lady
Dazzling Blue
Cool Grey

Playful:
Hot Pink
Peppy Blue
Evergreen:
Teaberry
Melon
Pink Lady
Dazzling Blue
Cool Grey

Playful:
Hot Pink
Peppy Blue
Evergreen:
Teaberry
Melon
Pink Lady
Dazzling Blue
Cool Grey

Playful:
Hot Pink
Peppy Blue
BestellenBol.comBol.comBol.com

Welke SUITSUIT koffer voor welke reis?

Uiteraard zal de reisbestemming en de tijdsduur van het verblijf bepalend zijn voor welke koffer of reistas gekozen wordt. De beschrijvingen die SUITSUIT aan de collectie reistassen gegeven heeft (reistassen, weekenders, shopping bags, rugtassen en upright tassen) laat weinig te raden over. Bij de keuze voor welke SUITSUIT koffers er mee moeten worden genomen voor welke reis helpt het merk de reiziger een handje met een advies. Wanneer je verschillende reizen doet kan het kopen van een 3 delig kofferset van SuitSuit misschien handig zijn. Dan heb je meerdere formaten koffers voor verschillende reizen.

Koffers voor een langere reis

Op de website van het koffermerk kan er door middel van zoekfuncties een onderscheid gemaakt worden tussen middelgrote koffers voor een reis van 1 tot 2 weken of grote koffers voor een reis die langer duurt dan 2 weken:

De koffers van het medium formaat hebben een afmeting van gemiddeld 65 x 33 x 24 cm (HxBxD), wegen 3,4 kg en hebben een inhoud van 57 liter.
De grotere formaat koffers (Large) hebben een afmeting van gemiddeld 76 x 39 x 28 cm (HxBxD), wegen 4,1 kg en hebben een inhoud van 57 liter.

Zowel de medium als de large koffers hebben twee opberggedeeltes. De reizigster heeft een groot vak tot haar beschikking, waarbij een gekruiste inpakriem ervoor zorgt dat de bagage op de gewenste plaats blijft liggen, maar ook een met een rits afsluitbaar vak. Dit laatste gedeelte bestaat uit twee compartimenten om kleding gescheiden op te bergen. In het midden van de koffer bevindt zich nog een extra ritsvak waar spullen op een overzichtelijke manier kunnen worden opgeborgen.

SUITSUIT Handbagage koffers

Er kan ook gekozen worden voor de handbagage koffers bij bijvoorbeeld een weekendje (of een paar doordeweekse dagen) weg voor een stedentrip, familiebezoek of zakelijke afspraak. Naast een prettig gebruiksgemak is het grootste voordeel van handbagage koffers dat deze onder normale omstandigheden niet in de bagageruimte belanden gedurende een vliegreis. Handbagage koffers mogen dus meegenomen worden in de cabine, mits er voldoende ruimte beschikbaar is.

Uiteraard zijn er wel voorwaarden aan het formaat en het gewicht van de handbagage verbonden. De voorwaarden verschillen per luchtvaartmaatschappij. Er zijn géén harde grenzen maar de IATA, de organisatie van luchtvaartmaatschappijen, hanteert de volgende norm: de som van de hoogte, breedte en diepte mag niet meer zijn dan 115 centimeter. De handbagage koffers van SUITSUIT voldoen uiteraard allemaal aan deze normering. Ook moet je altijd rekening houden met de standaard handbagage regels voor het inpakken van je koffer.

Er zijn verschillende handbagage koffer formaten van SUITSUIT beschikbaar. Tevens zijn er in de Caretta lijn ook handbagage koffers met een zachte buitenkant. De kleinste formaat SUITSUIT koffers (caretta, hardcase) hebben een afmeting van gemiddeld 53 x 36 x 20 cm (HxBxD), wegen 2,6 kg en hebben een inhoud van 32 liter.

SUITSUIT handbagage koffer details:
Fabulous FiftiesFab SeventiesCaretta hardcaseCaretta softcase
Formaat55 x 36 x 20 cm55 x 36 x 20 cm53 x 36 x 20 cm55 x 36 x 21 cm
Gewicht2,5 kg2,5 kg2,6 kg2,1 kg
Volume33 L33 L32 L32 L
TSA SlotJaJaNeeNee
KleurenPink Dust
Luminous Mint
Paisley Purple
Mango Cream
Antique White
Coral Cloud
Reef Water Blue
Seaport Blue
Basil Green
Teaberry
Melon
Pink Lady
Dazzling Blue
Cool Grey
Hot Pink
Peppy Blue
Pink Lady
Dazzling Blue
Cool Grey
Hot Pink
Peppy Blue
BestellenBol.comBol.comBol.comBol.com

De handbagage koffers van SUITSUIT zien er aan de binnenkant aan beide zijden hetzelfde uit. Het kleinste formaat koffer van dit merk is voorzien van een met rits afsluitbaar vak, waarin twee extra opbergvakken te vinden zijn. Uitzondering hierop is de Caretta lijn. Deze koffers zijn aan één kant voorzien van een groot vak met inpakriem.

Hoewel de gewenste maat van de koffer uiteraard een persoonlijke keuze is, bewijst SUITSUIT hiermee ook op dit gebied een goede kennis te hebben van de doelgroep. In de praktijk komt de maatverdeling van de koffers goed overeen met de wens van de reizigster.

Alle SUITSUIT koffers bekijken
NAAR DE WINKELVerwijst naar bol.com

Suitsuit koffer roze

De suit suit koffers zijn erg populair. Dit komt mede door het stijlvolle design van de koffers en de kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn. De suitsuit koffer roze kleurig uit de Fabulous Fifties serie is een gewild model. Deze roze koffer is verkrijgbaar in 3 formaten, small, medium & large. De officiële benaming is “Pink Dust”. Wanneer je een andere SuitSuit koffer roze zoekt kun je ook kiezen voor de Caretta. Prachtige roze kleurige koffers waarmee je zeker kunt aankomen op je volgende vakantiebestemming.

Bagage opbergmogelijkheden van SUITSUIT

De roots van SUITSUIT liggen in Nederland. Het merk is in 2008 gestart als aanbieder van trendy kofferhoezen en is zich sinds 2011 ook gaan richten op het aanbieden van koffers. Het merk heeft een veelzijdig assortiment in handbagage koffers, middelgrote koffers en koffers van groot formaat.

Naast een ruim aanbod in koffers heeft SUITSUIT ook een grote collectie in tassen, zoals reistassen, weekenders, shopping bags, rugtassen en upright tassen.

Sinds kort heeft het merk ook een groot aanbod in accessoires. Naast de eerder genoemde suitcase covers (de reizigster hoeft zich nog steeds geen zorgen te maken over haar spullen bij een buitje regen onderweg), heeft SUITSUIT ook een grote diversiteit in organisers en packing cubes zodat kleding, lingerie, schoenen, wasgoed en accessoires van electronic devices op een georganiseerde en hygiënische manier kunnen worden meegenomen. Deze organisers zijn speciaal ontwikkeld voor de diverse maatvoeringen in het koffer aanbod.

Om ervoor te zorgen dat de reizigster volledig georganiseerd op reis gaat en alle benodigde spullen altijd binnen handbereik heeft, zijn er ook toilettasjes, make-up tasjes en beauty sets in het assortiment opgenomen. De designs van de kenmerkende SUITSUIT lijnen komen over de gehele range terug, zodat er één geheel kan worden gevormd.

SUITSUIT Koffer voor de op fashion en lifestyle georiënteerde vrouw

SUITSUIT is een travel brand dat fashion, creativiteit en reizen op een geraffineerde manier weet te combineren. Het merk richt zich op de modebewuste vrouw. De SUITSUIT koffers en travelbags zijn uitgevoerd in modieuze kleurstellingen (blauw, groen, paars, roze en wit is slechts een opsomming van de hoofdkleuren) en designs. De spanning in het contrast van de verschillende kleurkeuzes die het merk maakt, kenmerkt het karakter van SUITSUIT.

Naast het design heeft het merk ook duidelijk oog voor andere zaken, waarop reizigers een koffer beoordelen. SUITSUIT heeft een aantal bewuste keuzes gemaakt met betrekking tot de materialen die zijn gebruikt bij het vervaardigen van een SUITSUIT koffer maar ook het praktische gebruiksgemak. De reizigster kan onbezorgd de wereld verkennen met een SUITSUIT koffer en dat is uiteindelijk wél het belangrijkste.

De stijgende vraag naar SUITSUIT koffers

Met het aanbieden van koffers van een uitstekende kwaliteit in combinatie met een stijlvolle fashion twist introduceerde SUITSUIT een volledig nieuwe benadering van de reisbagage branche. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf streeft ernaar om met een duidelijke visie en een frisse blik een emotionele band op te bouwen met de reizigster. Dat het merk hierin geslaagd is, blijkt wel uit het feit dat het merk binnen een tijdsbestek van slechts 10 jaar al in ruim 25 landen verkrijgbaar is.

voldoen aan de praktische eisen van de moderne reizig(st)er

SUITSUIT is er uitstekend in geslaagd om een combinatie te vinden van een mooi design en de praktische eisen van de moderne reizigster. Naast het stijlvolle design is dit te merken aan zowel de gebruikte materialen, de wieltjes als de (rits) sluiting waarvoor gekozen is. Hierin heeft het merk zelf diverse keuzemogelijkheden in het aanbod opgenomen.

Wieltjes onder de SUITSUIT koffer

Een goed voorbeeld hiervan zijn wieltjes onder de koffer. Er zijn weinig koffers die niet zijn voorzien van wieltjes aan de onderzijde. Goede reiskoffers zijn immers makkelijk te vervoeren. Dit gaat in de praktijk het eenvoudigst door de koffer met behulp van een trekstang en wieltjes mee te trekken. Door deze voorziening hoeft een gewicht niet te worden gedragen. Met een koffer die voorzien is van vier wielen (die 360 graden kunnen draaien) en een lichtgewicht aluminium trekstang, kan de reizigster letterlijk alle kanten op zonder notie te hebben van het gewicht dat vervoerd wordt. De koffer staat op deze vier wieltjes en is uitstekend manoeuvreerbaar.

De volledige SUITSUIT koffer collectie is voorzien van vier wieltjes (de spinners, koffers met twee wieltjes worden trolley’s genoemd), maar ook van een stevig handvat, omdat het uiteraard niet altijd mogelijk is om de koffer mee te trekken. Het is goed om te vermelden dat de wieltjes onder de SUITSUIT koffers groter zijn dan de gemiddelde afmeting van de wieltjes onder andere merken koffers. Hiermee rolt de koffer soepeler op een ruwe ondergrond.

Het logo van een SUITSUIT koffer

SUITSUIT streeft ernaar dat iedere vrouw zich “top of the world” voelt als ze op reis gaat.  Ook voor heren zijn er mooie designs beschikbaar om stijlvol de wereld te ontdekken.

De koffer is het laatste decennium steeds meer een modieuze accessoire geworden in de reiswereld. SUITSUIT profileert zich hierin als een duidelijke trendsetter. De verschillende koffer lijnen binnen het SUITSUIT assortiment bewijzen dat reizen een beleving is geworden. Dit heeft niet alleen betrekking op de plaats van bestemming maar ook op de heen- en terugreis. De koffer of tas vormt tegenwoordig onderdeel van de identiteit van de reiziger.

SUITSUIT biedt modieuze reisbagage die niet alleen van een uitstekende kwaliteit is maar ook voldoet aan alle praktische wensen van de moderne reizigster. De koffers zijn niet alleen te herkennen aan het eigentijdse design maar uiteraard ook aan het logo van een SUITSUIT koffer. Dit is een afbeelding van een schildpad van bovenaf. Hiermee verwijst het merk indirect naar het goede doel dat gesteund wordt. Een deel van de opbrengst gaat naar het schildpadden ziekenhuis (Turtle Hospital) in Florida.

Het logo van SUITSUIT is dus in dat opzicht toepasselijk, ondanks dat dit een langzaam voortbewegend dier is en de ontwikkelingen in de reiswereld snel gaan. SUITSUIT bewijst hoe snel dit kan gaan.

Alle SUITSUIT koffers bekijken
NAAR DE WINKELVerwijst naar bol.com
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.