Samsonite koffer

De Samsonite koffer geldt als een van de beste koffers ter wereld. De koffer werd ruim 100 jaar geleden ontwikkeld door een familie in Denver, de Verenigde Staten. Het bedrijf startte met 10 personeelsleden. Toen was er nog geen erg ontwikkelde reisindustrie. Veel koffers werden verkocht aan de goudzoekers die toen naar het Westen van de Verenigde Staten trokken. De koffers waren toen ook al sterk, maar met een houten frame. De naam Samsonite was afgeleid van Samson, de eerste handelsnaam en de grotere versie van de Samsonite koffer.

Inmiddels is het een groot bedrijf geworden, formeel gevestigd in Luxemburg met vestigingen in de rest van Europa en wereldwijd. Sinds de jaren ´60 van de 20e eeuw kennen we Samsonite van harde reis- en zakenkoffers. De eerste hardschalige koffers werden in 1956 door Samsonite ontwikkeld. Samsonite kwam met de eerste koffer op wieltjes in 1974 en de eerste met rem in 1991.

Samsonite in 1976

In de Samsonite fabriek wordt de Samsonite koffer steekproefgewijs getest op de sterkte, duurzaamheid en slijtvastheid. De koffers die worden getest worden aan zeer hoge en lage temperaturen blootgesteld, dus veel hitte en vrieskou. Ook de vochtbestendigheid van de Samsonite koffer wordt onderzocht. Ook worden ze aan veel gewicht blootgesteld en spanning zowel in de koffer als daarbuiten. Dit gebeurt om transport- en reissituaties en een te vol gepropte koffer na te bootsen. Verder wordt de Samsonite koffer over een ruwe of hobbelige ondergrond voortbewogen. Ook word gekeken of de kliksloten en het uitschuifbare handvat lang genoeg meegaan, door ze een groot aantal keren in, uit, open en dicht te klikken. Een beroemde Samsonite reclame, ´the elephant´ uit 1976 laat zien hoe een olifant over een Samsonite koffer loopt, zonder gevolgen. Waarschijnlijk moet je dit niet zelf uitproberen ondanks de grote kracht van de Samsonite koffer.

Attachékoffertje van Samsonite

Samsonite begon met twee typen koffers de grotere Samson en de kleinere Samsonite. Inmiddels is de Samsonite koffer in een groot aantal maten, typen, groottes, kleuren te krijgen. Tegenwoordig kan je de Samsonite koffers onderverdelen in de koffer voor zaken of werk, voor reizen, voor kinderen of algemeen gebruik. Veel mensen associëren de Samsonite met succesvolle professionals of zakenmensen, het beroemde harde attachékoffertje. Tegenwoordig heb je in de categorie zakelijke koffers de pilotenkoffers, laptop- of tabletkoffers en ook de grotere harde koffers met een hoogte van 70-80 cm die professioneel of zakelijk gebruikt kunnen worden. Het gaat in alle gevallen om harde of zachte koffers op wieltjes, met een uitschuifbaar handvat.

Samsonite koffer voor op reis

Een volgende categorie waarmee Samsonite groot is geworden zijn de reiskoffers. Dit zijn de grotere koffers met een hoogte van 70-80 cm, op 2 of 4 wielen, met een handvat. Ze zijn van hard of van zacht materiaal. Sommige zijn uit te breiden, in grootte, anderen niet. Vroeger, vooral in de eerste decennia van Samsonite was reizen een luxe. En dit imago hoort nog steeds wel bij de Samsonite klanten die kiezen voor een reiskoffer van dit merk. Het zijn de duurdere reiskoffers met prijzen vanaf ongeveer 135-170 euro, afhankelijk van het type, aanbieding of de Sale.

Wil je een harde koffer met een wat chiquere look dan betaal je gauw 200 euro of meer. Deze grotere koffers worden zowel voor zakelijke doeleinden als voor reizen gebruikt. Daarbij zal de gekozen kleur of het design matchen met het gebruiksdoel. Ook is Samsonite helemaal thuis in handbagage koffers. Deze kleine formaat koffers zijn uitermate geschikt voor citytrips.

samsonite koffer
Welke handbagage koffer reist er met jou mee?
NAAR DE WINKELVerwijst naar bol.com

Samsonite koffer kopen

Wil je binnen een dag een koffer dan is het goed om naar een van de Samsonite winkels of verkooppunten te gaan die op de website worden aangegeven. Een bekende winkel zoals Bol.com verkoopt ook Samsonite reisartikelen, maar het assortiment is een stuk beperkter.

Samsonite S’Cure Spinner koffers

Binnen het assortiment van Samsonite vind je verschillende modellen koffers. Een populair type is de Samsonite S’Cure spinner koffer. Koffers in deze reeks zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Alle S’Cure spinners zijn voorzien van de gemakken die je gewend bent van Samsonite, zoals 4 zwenkwieltjes, verstelbare trekstang en compartimenten.

Samsonite koffer voor kids

Een laatste soort Samsonite koffer is de kinderkoffer van Samsonite. Deze koffers zijn in verschillende designs te krijgen met als hoofdthema´s Disney, meer meisjesachtig misschien en Starwars, meer jongensachtig misschien. Er wordt overigens niet aangegeven of de koffers voor meisjes dan wel jongens bedoeld zijn, op de eigen website van Samsonite. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen op deze uitgebreide website en collectie. Bestellingen die online worden gedaan worden na een paar dagen geleverd.

Duurzame Samsonite koffers

Samsonite is nog steeds een hele goede optie voor een zakelijke of recreatieve koffer die tegen een stootje kan, praktisch is en best mooi. Daarvoor moet je wel wat meer willen uitgeven dan voor een budget koffer. Het voordeel is wel dat een Samsonite sterk is en daarmee waarschijnlijk langer meegaat dan een goedkopere koffer. Dat is vooral van belang als je jouw koffer vaak wilt gebruiken voor het werk of voor op reis. Je kunt al een Samsonite krijgen voor 135-200 euro, afhankelijk van het type en het materiaal.

gekleurde koffers

Anders dan vroeger zijn de koffers in een groot aantal kleuren te krijgen. Behalve zwarte en grijze koffertjes, zijn er ook rode, groene, veelkleurige, bruine, blauwe en witte varianten. Verder zijn er gladde koffers en met reliëf. Verder is het ook mogelijk om een gepersonaliseerde koffer te laten maken door een lasertekening te laten zetten op een zelf gekozen ondergrond. De typische Samsonite koffer is van hard of hardschalig materiaal gemaakt. Er zijn daarnaast ook koffers van zacht materiaal te krijgen. De maten verschillen van 40 tot 80 cm hoogte en ook de breedtes kunnen verschillen. Er zijn koffers met 2 wielen of met 4 wielen, allemaal ook met een handvat.

Welke handbagage koffer reist er met jou mee?
NAAR DE WINKELVerwijst naar bol.com
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.