Ryanair Handbagage

Regels rondom Ryanair handbagage

Ga je vliegen met Ryanair en wil je bij Ryanair handbagage meenemen? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het bagagebeleid bij Ryanair is zeer strikt en voor de cabinebagage gelden dan ook bepaalde regels. Zo mag de bagage alleen mee als het de juiste afmetingen heeft en niet te zwaar is. Zorg er van tevoren dus goed voor dat je weet welke afmetingen en welk gewicht de Ryanair handbagage mag hebben. Zo kom je niet voor verrassingen of onverwachte kosten te staan.

Maximale afmetingen Ryanair handbagage

ryanair handbagageOm bagage in de cabine van het vliegtuig mee te mogen nemen moet deze aan een aantal punten voldoen. Neem je bij Ryanair handbagage mee, dan mag je één tas met de juiste afmetingen gratis vervoeren. Daarnaast is het ook mogelijk om een handbagage koffer mee te nemen aan boord. Hiervoor moet je wel extra betalen. Door het upgraden naar priority mag jij zowel een kleine koffer als een kleine tas mee aan boord nemen. Er zijn maximaal 95 priority plekken beschikbaar op een vlucht. Wil jij gebruikmaken van een priority upgrade dan mag je koffer een maximale afmeting hebben van 55 cm x 40 cm x 20 cm. Het gewicht van de koffer mag hierbij maximaal 10 kilo zijn. De kleinere tas of handtas mag maximaal 40 cm x 20 cm x 25 cm zijn.

VliegklasseAfmetingenGewichtVervoerd inAfm. Kleine TasVervoerd inExtra Ruimbagage
Normaal---40 x 20 x 25cmCabineNee
Priority55 x 40 x 20 cm10 kiloCabine40 x 20 x 25cmCabineNee
Ruimbagage55 x 40 x 20 cm10 kiloRuim40 x 20 x 25cmCabineNee
Plus55 x 40 x 20 cm10 kiloCabine40 x 20 x 25cmCabineJa
Flexi Plus55 x 40 x 20 cm10 kiloCabine40 x 20 x 25cmCabineJa
Family Plus55 x 40 x 20 cm2x 10 kilo
1x 5 Kilo
Cabine40 x 20 x 25cmCabineJa 2x
Ryanair Handbagage koffers
Voorkom problemen bij de incheckbalie

Wijziging regels Ryanair Handbagage

De regels voor het vervoeren van je handbagage zijn bij Ryanair gewijzigd. Vlieg jij zonder priority, dan is het niet meer toegestaan om je handbagage koffer mee te nemen aan boord. Wel mag je de kleinere tas bij je houden, mits deze voldoet aan de afmetingen en onder de stoel voor je past. Wil je dus reizen met je handbagage koffer boven je stoel, dan moet je minimaal kiezen voor priority.

Geen plek voor handbagage

Voldoet jouw bagage aan de eisen en ben je niet ge-upgrade naar priority, maar is de cabine met betrekking tot Ryanair handbagage al helemaal gevuld door de andere passagiers? Dan kun je ervoor kiezen om een kleine koffer van maximale 10 kilo in te checken. Jouw koffer zal dan worden vervoerd als ruimbagage. Er kunnen maximaal 95 kleine koffers als handbagage in de cabine worden meegenomen met priority. Het meenemen van een kleine tas is altijd mogelijk, mits deze onder de stoel past. Het vooraf bijboeken van handbagage is aan te raden. Tijdens het boeken van je tickets is het bijboeken van bagage altijd het goedkoopst.

Te groot of te zwaar voor handbagage

Is de handbagage die je hebt meegenomen groter dan de gestelde afmetingen, heb je extra bagage bij je of is de bagage te zwaar? Dan kan de bagage worden geweigerd. Als er nog plaats voor de te grote bagage in het laadruim is dan kan het mogelijk zijn dat je bij Ryanair handbagage toch kunt meenemen. Je betaalt dan wel een toeslag van € 50,- voor het vervoer. Als je ervoor kiest om de bagage niet in het ruim te laten plaatsen en de toeslag voor het vervoer te betalen dan zal jou de toegang tot het vliegtuig worden geweigerd.

Overige regels rondom Ryanair handbagage

Om er zeker van te zijn dat je bij Ryanair handbagage kunt meenemen kun je er voor kiezen om in te stappen met prioriteit. Hiervoor betaal je € 5,- extra tijdens de boeking van het ticket of dit kun je regelen in de Ryanair app tot 45 minuten voordat je aan boord van het vliegtuig kunt gaan. Heb je Duty free gewinkeld op het vliegveld en neem je al bij Ryanair handbagage mee? Dan kun je de tassen met aankopen ook gewoon mee aan boord nemen. Verder wordt er geen handbagage toegestaan voor baby’s die op schoot zitten van een volwassene. Het is wel mogelijk om een extra babytas met een maximaal gewicht van 5 kilo mee te nemen naast de toegestane handbagage.

Andere Vliegmaatschappijen:

klm logo
transavia logo
easyjet logo
tui logo