Ryanair handbagage

Ga je vliegen met Ryanair en wil je bij Ryanair handbagage meenemen? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het bagagebeleid bij Ryanair is zeer strikt en voor de cabine bagage gelden dan ook bepaalde regels. Zo mag de bagage alleen mee als het de juiste afmetingen heeft en niet te zwaar is. Zorg er van tevoren dus goed voor dat je weet welke afmetingen en welk gewicht de Ryanair handbagage mag hebben. Zo kom je niet voor verrassingen of onverwachte kosten te staan. Geen geschikte koffer? Een Ryanair koffer kopen is zeker aan te raden voor vertrek.

MODELLEN BEKIJKENVerwijst naar bol.com
Ryanair handbagage koffer kopen

Ryanair handbagage

Om bagage in de cabine van het vliegtuig mee te mogen nemen moet deze aan een aantal punten voldoen. Neem je bij Ryanair handbagage mee, dan mag je één kleine tas met de afmeting 40 x 20 x 25 cm gratis meenemen. Deze plaats je altijd onder de stoel voor je. Dit is voor elk vlieg-tarief hetzelfde. Daarnaast is het ook mogelijk om een grote handbagage koffer mee te nemen aan boord. Hiervoor moet je bij de meeste vliegtickets wel extra betalen. Dit is afhankelijk wat voor type vliegticket je hebt gekocht en in welke Ryanair tariefbundel deze valt.

Door het upgraden naar priority mag jij zowel een kleine koffer als een kleine tas mee aan boord nemen. Er zijn maximaal 95 priority plekken beschikbaar op een vlucht. Wil jij gebruikmaken van een priority upgrade dan mag je koffer een maximale afmeting hebben van 55  x 40  x 20 cm. Het gewicht van de koffer mag hierbij maximaal 10 kilo zijn. De kleinere tas of handtas mag maximaal 40  x 20  x 25 cm zijn.

De voorwaarden van Ryanair handbagage is in elk vlieg-tarief gelijk, namelijk: 

  • Kleine Tas (onder de stoel) – 40 x 20 x 25 cm – 10 kilo
  • Handbagage koffer (boven je hoofd) – 55  x 40  x 20 cm – 10 kilo
  • Ruimbagage – 20 kilo
BESTE DEALS
Ryanair handbagage koffers Zoek je een mooie handbagage trolley voor je volgende vliegreis? Bekijk de mooiste koffers van dit moment die voldoen aan de voorwaarden van Ryanair.
VliegklasseKleinGrootTotaal gewicht
Basic40 x 20 x 25 cm-10 kilo
Regulier40 x 20 x 25 cm55 x 40 x 20 cm10 kilo
Plus40 x 20 x 25 cm-10 kilo
Family plus40 x 20 x 25 cm-10 kilo
Flexi plus40 x 20 x 25 cm55 x 40 x 25 cm10 kilo

De regels voor het vervoeren van je handbagage zijn bij Ryanair gewijzigd. Welke koffer je precies mag meenemen als handbagage en ruimbagage verschillen per klasse waarin je vliegt. Wel kun je altijd extra ruimte bijboeken voor je handbagage trolley. Dit kan tot 2 uur voor vertrek.

Ryanair tariefbundels

Net als bij alle andere luchtvaartmaatschappijen is het niet meer zo makkelijk om een vliegticket te boeken. Tegenwoordig heb je meerdere opties waar je uit kunt kiezen. Vlieg-klassen die allemaal andere voordelen hebben. Bij Ryanair zijn de vliegtickets ook ingedeeld in een aantal opties. Ryanair noemt dit tariefbundels. Per tariefbundel wijken de regels met betrekking tot het meenemen van bagage ook af.

Basic-tarief
Het goedkoopste ticket van Ryanair koop je in het basic-tarief. Ook wel budget of economy tarief genoemd. Met een vliegticket in het basic-tarief mag je alleen een kleine tas meenemen van 40x20x25 cm. Deze tas moet onder de stoel voor je geschoven worden. Wel kun je tijdens het boeken ruimte voor extra handbagage bijkopen of een stoel alvast reserveren. Dit kan ook op een later moment. Het bijboeken van bagage kan tot 2 uur voor vertrek. De maximale afmeting van een extra handbagage trolley is 55 x 40 x 20 cm.

Regulier-tarief
Met een vliegticket binnen het regulier-tarief mag je standaard 2 stukken handbagage meenemen van Ryanair. Een kleine tas van maximaal  40x20x25 cm en een handbagage koffer van maximaal 55 x 40 x 20 cm en 10 kilo. De kleine tas schuif je onder de stoel voor je. De grotere handbagage trolley mag je in het bagagerek boven de stoel plaatsen. Een regulier-tarief vliegticket heeft ook nog ande voordeel, namelijk priority boarding. Dit betekent dat je als eerste aan boord mag en zeker weet je handbagage niet wordt verplaatst naar het ruim.

Plus
Vliegen met Ryanair Plus is inclusief een standaard stoel, een klein stuk handbagage van maximaal 40 x 20 x 25 cm en een grote koffer als ruimbagage van maximaal 20 kilo. Wel kun je nog extra handbagage bijboeken tijdens het boeken van je vlucht of tot maximaal twee uur voor je vlucht.

Family-Plus
Een reispakket die gemaakt is voor gezinnen en families. Met in een vliegticket in de Family-Plus klasse mag je 1 kleine tas meenemen aan boord van maximaal 40 x 20 x 25 cm en een 20 kg koffer als ruimbagage. Ook mag elk gezinslid een koffer meenemen van maximaal 10 kg. Deze worden ook vervoerd als ruimbagage.

Flexi-Plus
Wanneer je reist met Flexi-Plus mag je 2 stuks handbagage meenemen aan boord. Een kleine tas (40x20x25 cm) en een handbagage koffer (55x40x20 cm). Beide met een maximum gewicht van 10 kilo. Ook mag je met Flex-Plus gebruikmaken van Fast-Track security als dit beschikbaar is op de luchthaven. Wanneer je plannen op het laatste moment toch veranderen kun je de datum van je vlucht ook wijzigen zonder wijzigingskosten.

Onderstaande koffers zijn inclusief bij het boeken van een vliegticket in de aangegeven klasse.

BasicRegularPlusFlexi-Plus
Kleine Tas (40 x 20 x 25 cm)
Trolley (55 x 40 x 20 cm)
Ruimbagage (20 kilo)
Beste Ryanair handbagage koffers bekijken

MEER INFORMATIEVerwijst naar bol.com

Ryanair Handbagage 40x20x25

ryanair handbagage 40x20x25Wanneer je reist met Ryanair moet je bagage voldoen aan een aantal voorwaarden. Het meenemen van een handbagage trolley is niet toegestaan in elke reisklasse. Wel mogen alle passagiers een kleine tas meenemen aan boord. Dit soort Ryanair handbagage van 40x20x25 cm kan namelijk geplaatst worden onder de stoel voor je. De Ryanair handbagage van 40x20x25  cm mag een kleine tas zijn, handtas, rugzak of dergelijke. Het belangrijkste is dat je je houdt aan de afmeting.

Er zijn verschillende Ryanair handbagage 40x20x25 tassen te vinden die ideaal zijn om te gebruiken. Bij deze webshop vind je verschillende opties van 40x20x25 cm. Makkelijk om mee te nemen, ideaal om onder de stoel voor je te plaatsen en bij de meeste luchtvaartmaatschappijen standaard toegestaan als handbagage. Dit maakt een kleine tas van het juiste formaat ideaal om te hebben.

Geen plek voor handbagage

Voldoet jouw bagage aan de eisen en ben je niet ge-upgrade naar priority, maar is de cabine met betrekking tot Ryanair handbagage al helemaal gevuld door de andere passagiers? Dan kun je ervoor kiezen om een kleine koffer van maximale 10 kilo in te checken. Jouw koffer zal dan worden vervoerd als ruimbagage. Er kunnen maximaal 95 kleine koffers als handbagage in de cabine worden meegenomen met priority. Het meenemen van een kleine tas is altijd mogelijk, mits deze onder de stoel past. Het vooraf bijboeken van handbagage is aan te raden. Tijdens het boeken van je tickets is het bijboeken van bagage altijd het goedkoopst.

Afwijkende Ryanair handbagage

Is de handbagage die je hebt meegenomen groter dan de gestelde afmetingen, heb je extra bagage bij je of is de bagage te zwaar? Dan kan de bagage worden geweigerd. Als er nog plaats voor de te grote bagage in het laadruim is dan kan het mogelijk zijn dat je bij Ryanair handbagage toch kunt meenemen. Je betaalt dan wel een toeslag van € 50,- voor het vervoer. Als je ervoor kiest om de bagage niet in het ruim te laten plaatsen en de toeslag voor het vervoer te betalen dan zal jou de toegang tot het vliegtuig worden geweigerd.

Ryanair koffer kopen

Wanneer je op reis gaat met Ryanair is het verstandig om een handbagage koffer te kopen die voldoet aan de regels van Ryanair. Er zijn verschillende Ryanair handbagage koffers verkrijgbaar. Het belangrijkste is dat je je houdt aan de maximale afmeting. Een handbagage koffer tot 55 x 40 x 20 cm is toegestaan. Naast de afmeting mag de koffer ook maximaal 10 kg wegen. Het is wel noodzakelijk om handbagage voor Ryanair te kopen bij het boeken van je ticket. Je moet eigenlijk de plek voor je handbagage koffer in de cabine reserveren. Een Ryanair koffer kopen kun je bij verschillende winkels. Ook van diverse merken kun je een Ryanair koffer kopen.

BESTE DEALS
Ryanair handbagage koffers Zoek je een mooie handbagage trolley voor je volgende vliegreis? Bekijk de mooiste koffers van dit moment die voldoen aan de voorwaarden van Ryanair.

Overige regels Ryanair handbagage

Om er zeker van te zijn dat je bij Ryanair handbagage kunt meenemen kun je er voor kiezen om in te stappen met prioriteit. Hiervoor betaal je extra tijdens de boeking van het ticket of dit kun je regelen in de Ryanair app tot 40 minuten voordat je aan boord van het vliegtuig kunt gaan. Heb je Duty free gewinkeld op het vliegveld en neem je al bij Ryanair handbagage mee? Dan kun je de tassen met aankopen ook gewoon mee aan boord nemen. Verder wordt er geen handbagage toegestaan voor baby’s die op schoot zitten van een volwassene. Het is wel mogelijk om een extra babytas met een maximaal gewicht van 5 kilo mee te nemen naast de toegestane handbagage.

Ryanair ruimbage

Wanneer je voor langere tijd op reis gaat en met Ryanair vliegt wil je waarschijnlijk ook een grotere koffer mee. Een grote koffer gaat bij Ryanair mee als ruimbagage en mag maximaal 20 kilo wegen. Een ruimbagage koffer 20 kg kun je online toevoegen aan je reis of bij de check-in balie. In totaal mag je maximaal 3 koffers inchecken.

Beste Ryanair handbagage koffers bekijken

MEER INFORMATIEVerwijst naar bol.com
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.