Ryanair handbagage

Ga je vliegen met Ryanair en wil je bij Ryanair handbagage meenemen? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het bagagebeleid bij Ryanair is zeer strikt en voor de cabine bagage gelden dan ook bepaalde regels. Zo mag de bagage alleen mee als het de juiste afmetingen heeft en niet te zwaar is. Zorg er van tevoren dus goed voor dat je weet welke afmetingen en welk gewicht de Ryanair handbagage mag hebben. Zo kom je niet voor verrassingen of onverwachte kosten te staan. Geen geschikte koffer? Een Ryanair koffer kopen is zeker aan te raden voor vertrek.

Ryanair handbagage koffer kopen

Ryanair handbagage

Om bagage in de cabine van het vliegtuig mee te mogen nemen moet deze aan een aantal punten voldoen. Neem je bij Ryanair handbagage mee, dan mag je één kleine tas met de afmeting 40 x 20 x 25 cm gratis meenemen. Deze plaats je altijd onder de stoel voor je. Daarnaast is het ook mogelijk om een grote handbagage koffer mee te nemen aan boord. Hiervoor moet je wel extra betalen. Door het upgraden naar priority mag jij zowel een kleine koffer als een kleine tas mee aan boord nemen. Er zijn maximaal 95 priority plekken beschikbaar op een vlucht. Wil jij gebruikmaken van een priority upgrade dan mag je koffer een maximale afmeting hebben van 55  x 40  x 20 cm. Het gewicht van de koffer mag hierbij maximaal 10 kilo zijn. De kleinere tas of handtas mag maximaal 40  x 20  x 25 cm zijn.

VliegklasseGrootKleinTotaal gewicht
Basic-40 x 20 x 25 cm-
Prioriteit55 x 40 x 20 cm40 x 20 x 25 cm10 kilo
Plus55 x 40 x 25 cm45 x 40 x 25 cm10 kilo
Flexi plus55 x 40 x 25 cm45 x 40 x 25 cm10 kilo

De regels voor het vervoeren van je handbagage zijn bij Ryanair gewijzigd. Vlieg jij zonder priority, dan is het niet meer toegestaan om je handbagage koffer mee te nemen aan boord. Wel mag je de kleinere tas bij je houden, mits deze voldoet aan de afmetingen en onder de stoel voor je past. Wil je dus reizen met een grote handbagage koffer in de cabine, dan moet je minimaal upgraden naar priority.

Beste Ryanair handbagage koffers bekijken

Geen plek voor handbagage

Voldoet jouw bagage aan de eisen en ben je niet ge-upgrade naar priority, maar is de cabine met betrekking tot Ryanair handbagage al helemaal gevuld door de andere passagiers? Dan kun je ervoor kiezen om een kleine koffer van maximale 10 kilo in te checken. Jouw koffer zal dan worden vervoerd als ruimbagage. Er kunnen maximaal 95 kleine koffers als handbagage in de cabine worden meegenomen met priority. Het meenemen van een kleine tas is altijd mogelijk, mits deze onder de stoel past. Het vooraf bijboeken van handbagage is aan te raden. Tijdens het boeken van je tickets is het bijboeken van bagage altijd het goedkoopst.

afwijkende Ryanair handbagage

Is de handbagage die je hebt meegenomen groter dan de gestelde afmetingen, heb je extra bagage bij je of is de bagage te zwaar? Dan kan de bagage worden geweigerd. Als er nog plaats voor de te grote bagage in het laadruim is dan kan het mogelijk zijn dat je bij Ryanair handbagage toch kunt meenemen. Je betaalt dan wel een toeslag van € 50,- voor het vervoer. Als je ervoor kiest om de bagage niet in het ruim te laten plaatsen en de toeslag voor het vervoer te betalen dan zal jou de toegang tot het vliegtuig worden geweigerd.

Ryanair koffer kopen

Wanneer je op reis gaat met Ryanair is het verstandig om een handbagage koffer te kopen die voldoet aan de regels van Ryanair. Er zijn verschillende Ryanair handbagage koffers verkrijgbaar. Het belangrijkste is dat je je houdt aan de maximale afmeting. Een handbagage koffer tot 55 x 40 x 20 cm is toegestaan. Naast de afmeting mag de koffer ook maximaal 10 kg wegen. Het is wel noodzakelijk om handbagage voor Ryanair te kopen bij het boeken van je ticket. Je moet eigenlijk de plek voor je handbagage koffer in de cabine reserveren. Een Ryanair koffer kopen kun je bij verschillende winkels. Ook van diverse merken kun je een Ryanair koffer kopen.

Overige regels Ryanair handbagage

Om er zeker van te zijn dat je bij Ryanair handbagage kunt meenemen kun je er voor kiezen om in te stappen met prioriteit. Hiervoor betaal je extra tijdens de boeking van het ticket of dit kun je regelen in de Ryanair app tot 40 minuten voordat je aan boord van het vliegtuig kunt gaan. Heb je Duty free gewinkeld op het vliegveld en neem je al bij Ryanair handbagage mee? Dan kun je de tassen met aankopen ook gewoon mee aan boord nemen. Verder wordt er geen handbagage toegestaan voor baby’s die op schoot zitten van een volwassene. Het is wel mogelijk om een extra babytas met een maximaal gewicht van 5 kilo mee te nemen naast de toegestane handbagage.

Ryanair ruimbage

Wanneer je voor langere tijd op reis gaat en met Ryanair vliegt wil je waarschijnlijk ook een grotere koffer mee. Een grote koffer gaat bij Ryanair mee als ruimbagage en mag maximaal 20 kilo wegen. Een ruimbagage koffer 20 kg kun je online toevoegen aan je reis of bij de check-in balie. In totaal mag je maximaal 3 koffers inchecken.

Welke handbagage koffer reist er met jou mee?
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.