Review: VAGO Vacuüm Compressor

VAGO compressor vacuüm

Als je op reis gaat is het telkens weer een uitdaging om al je bagage in je koffer te krijgen. Wat je aan kilo’s overhoudt, heb je aan ruimte te kort. Sind kort is de VAGO reis compressor verkrijgbaar in Nederland. De VAGO vacuüm compressor zorgt ervoor dat je kleding tot wel 50% minder ruimte inneemt in je koffer. Te mooi om waar te zijn zou je denken. Kofferkopen.eu mocht hem voor jullie uittesten en het resultaat is zeker verbluffend te noemen.

VAGO vacuüm reis compressor eerste indruk

De starterset is verkrijgbaar voor € 59,95 bij de betere tassen & koffer speciaalzaken, Makro en

Bol.comVerwijst naar bol.com
. In de starterset vind je de VAGO compressor, één medium vacuümzak inclusief bijbehorende doppen, een USB kabel en de gebruiksaanwijzing. Bij het uitpakken van de starterset merk je gelijk dat de compressor handzaam en erg licht is, slechts 7 centimeter en 86 gram. Ideaal om mee te nemen op reis. Bij het doorlezen van de gebruiksaanwijzing weet je gelijk dat het gebruik eenvoudig is. De micro USB kabel is al meegeleverd en het enige wat je nog nodig hebt, is een USB adapter. Dit kan ook een powerbank, een laptop of een telefoonlader zijn.

Hoe werkt de VAGO reis compressor?

De kleding die je mee wilt nemen op reis stop je in de bijgeleverde vacuümzak. Vouw de kleding netjes op en verdeel ze over de zak zodat alle ruimte benut wordt. Zit alle kleding erin dan kan je de zak sluiten door de witte slider over de zip-lock sluiting te halen. De vacuümzak heeft in het midden een grote witte dop waarop de VAGO reis compressor geplaatst kan worden. Je schroeft de compressor voorzichtig op de vacuümzak, waarna je het apparaat kunt aansluiten met de meegeleverde USB kabel op een stroombron. Het lampje zal groen gaan branden, dit is het signaal dat hij klaar is voor gebruik. Druk de knop op de zijkant kort in, het lampje wordt nu rood. De VAGO compressor zal nu al het lucht uit de zak halen en je bagage tot wel 50% in volume laten afnemen. Afhankelijk van de grootte van de zak en de hoeveelheid kleding zal de VAGO er tot ongeveer 5 minuten over doen.

VAGO vacuum compressor groen

Omdat de VAGO compressor zelf de druk in de zak meet, zal hij uit zichzelf stoppen wanneer hij klaar is. Verwijder vervolgens de compressor en plaatst het kleine schroef dopje op de vacuümzak. De zak is nu helemaal luchtdicht en ongeveer de helft dunner. Je koffer inpakken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Tips voor het gebruik van de VAGO Vacuüm reis compressor

De VAGO compressor is erg gemakkelijk in het gebruik. Misschien heb je een aantal pogingen nodig om het optimale resultaat te behalen. Heb je eenmaal door hoe je jouw koffer of tas op de beste manier kunt inpakken, dan is het een fluitje van een cent en is de VAGO een must-have voor en tijdens elke reis.

Voor het gebruik van de VAGO:VAGO compressor niet gebruikt

Resultaat na gebruik:VAGO compressor resultaat

Belangrijk om te weten:

 • Let er goed op dat je een formaat vacuümzak gebruikt die in je koffer past. De vacuüm gezogen zakken zijn namelijk stijf en niet buigzaam. Is de zak breder dan je koffer, dan zal hij dus niet gaan passen, tenzij je hem minder vol doet. Houdt dan aan één zijde wat ruimte over. Beter is om twee zakken te gebruiken, maar van een kleiner formaat. Er zijn gelukkig diverse maten vacuümzakken beschikbaar, hierdoor is er altijd een te vinden die in jouw koffer past.
 • Houd er rekening mee dat de compressor ervoor zorgt dat de volume van je bagage minder wordt, maar dat het gewicht hetzelfde zal blijven. Heb je altijd te weinig ruimte om alles mee te krijgen, maar heb je nog wel kilo’s over? Dan zal de VAGO Vacuüm compressor jouw zeker gaan helpen.
 • Pak je vieze was in de VAGO vacuümzakken. Omdat de zakken luchtdicht worden gemaakt, zullen nare luchtjes niet kunnen ontsnappen. Door het gebruik van meerdere zakken kun je eenvoudig jouw schone kleding van de vieze was scheiden.
 • Vouw je kleding netjes op en doe ze dan in de zak. Een nadeel is wel dat je kleding gaat kreuken, maar als je alles netjes opvouwt dan kan je dit beperken.

Verschil met andere vacuümzakken

VAGO is niet de enige leverancier van vacuüm producten op de reismarkt. Er zijn diverse andere fabrikanten van vacuümzakken, maar niet één kan zich meten aan de resultaten van VAGO. Het grootste voordeel in vergelijking met andere fabrikanten is de kleine compressor. Bij andere vacuümzakken heb je altijd een stofzuiger of eigen kracht nodig om de lucht uit de zak te krijgen. Dit werkt niet optimaal en haalt nooit het gewenste resultaat. De handzame compressor van VAGO is zo klein en licht dat je hem overal mee naartoe neemt. De compressor en een vacuümzak is het enige wat jij nodig hebt om de volume van je bagage met 50% te verminderen. De aanschafprijs van de starterset zal je waarschijnlijk afschrikken, maar hij is meer dan zijn geld waard.

Ga trendy op reis met een:SUITSUIT Koffer

Conclusie: Aanwinst voor elke reiziger!

De VAGO vacuüm is een echte aanwinst voor elke reiziger. Door het kleine formaat en de uitmuntende resultaten behoort de VAGO thuis in elke koffer. Na de aanschaf van deze reis compressor zul je merken dat het inpakken van jouw koffer een stuk eenvoudiger zal gaan worden. Zeker als je vaak korte stedentrips maakt met alleen een handbagage koffer of regelmatig een weekend weg bent op de motor is de compressor een echte uitkomst. Maar ook bij verre reizen biedt de VAGO je vele mogelijkheden voor het indelen van je bagage. Moest je in het verleden altijd op je koffer zitten om hem dicht te krijgen? Dit zal met de VAGO compressor en een aantal vacuümzakken echt verleden tijd zijn. Wanneer je reist met een grote koffer is het wel aan te raden om je koffer te wegen. Door het gebruik van een VAGO neemt alleen het volume af en niet het gewicht. Een bagage weegschaal kopen is dan ook zeker aan te raden.

Voordelen VAGO compressor in het kort

 • Klein van formaat
 • Te gebruiken met alle soorten USB voeding
 • 50% ruimtebesparing van je bagage
 • Simpel in gebruik
 • Slechts 86 gram
 • Houdt geurtjes tegen
 • Werkt volledig automatisch
 • Verschillende formaten vacuümzakken beschikbaar
 • Kwaliteit van de vacuümzakken
Bestellen op Bol.comVerwijst naar bol.com

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.