Review: Universele Wereldstekker Aliexpress

wereldstekker aliexpress koffer kopen

Bij een reis naar een land buiten Europa heb je te maken met andere gewoontes en cultuur, maar ook sommige standaard dingen zijn anders. Zo kunnen ook de stopcontacten afwijken. Hier zijn handige verloopjes voor op de markt gebracht die het mogelijk maken dat jij al jouw apparaten met een stekker toch kunt aansluiten. Dit soort verloopjes noem je ook wel wereldstekkers. Een wereldstekker mag bij een echte reiziger niet ontbreken in zijn of haar koffer. Op Aliexpress kun je verschillende wereldstekkers kopen van chinese fabrikanten. Wij mochten een bijzondere kekke wereldstekker testen.

Wereldstekkers Aliexpress

Bij een snelle blik in de webwinkel van Aliexpress kom je al snel tot de conclusie dat er een heleboel aanbieders zijn. De wereldstekker die wij mochten testen is wel een speciale, hij is namelijk universeel en heeft 2 USB poorten. De fabrikant van deze wereldstekker heeft alle nodige stekker mogelijkheden samengevoegd in een handige kubus. Zo kun je waar dan ook ter wereld uit de voeten met een en dezelfde reisstekker. Super handig natuurlijk, maar dit betekent wel dat hij iets wat aan de grote kant is. Dit neemt niet weg dat hij makkelijk in je handbagage koffer of handtas past, de beste plek om je wereldstekker mee te nemen. Zo ben je ook op een vliegveld verzekerd van een passende stekker. De kubus is gemaakt van plastic en voelt solide aan.

aliexpress wereldstekker koffer kopen

Zo werkt deze wereldstekker

De wereldstekker is aan alle zijden voorzien van connectie mogelijkheden. Zo heb je aan de bovenkant de mogelijkheid om het gewenste apparaat in te pluggen, dit kan ook een apparaat zijn met een UK, USA of AUS stekker. Aan de andere zijdes vind je de bruikbare stekkers om in te pluggen in een stopcontact. Onderop de bekende Europese stekker, die je waarschijnlijk nooit tot weinig zult gebruiken. De kopse kanten zijn voorzien van de UK, USA en AUS varianten. De USB poorten zitten aan de zijkant en geven een maximale output van 2400 mA 5V. Dit kun je vergelijken met een standaard USB lader die je in Nederland kunt kopen. Door alle mogelijkheden is dit apparaat handig in gebruik. Je pakt de wereldstekker zo uit je koffer, haalt de gewenste stekker naar voren en je bent klaar voor gebruik.

Bijzonderheden

De wereldstekker heeft een aantal bijzonderheden waar je op moet letten. Zo is hij voorzien van een tweetal zekeringen. Een van deze zekeringen dient voor de veiligheid van je aangesloten apparaat en de andere is een reserve. Bij het gebruik van de UK stekker moet je zelf het onderste pootje uitklappen voor gebruik. Australië en Amerika gebruiken dezelfde pootjes bij een stekker, maar een andere positie. Deze kun je eenvoudig zelf verschuiven. Goed om te weten is dat je de kubus niet buiten kunt gebruiken. Dit komt natuurlijk doordat hij niet waterdicht is.

Review:VAGO Vacuüm

Conclusie Wereldstekker van Aliexpress

universele wereldstekker aliexpress verpakkingDeze wereldstekker is iets wat groot als je het vergelijkt met een simpele variant die alleen een stekker heeft van de bestemming waar jij naartoe gaat. De universele wereldstekker die wij mochten ontvangen van Shenzhen Ticking-box Digital kost iets meer dan € 12,- en wordt gratis naar Nederland verstuurd. Het pakketje is ongeveer 2 weken onderweg en is degelijk verpakt. De prijs/kwaliteit verhouding is hierdoor uiterst goed en daarom mag deze kubus de volgende reis niet ontbreken in jouw handbagage koffer.

* De prijzen en leveringsvoorwaarden kunnen in de loop der tijd wijzigen. 

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.