Reizen met alleen handbagage

reizen met alleen handbagage

Steeds vaker maken wij korte uitstapjes naar het buitenland met het vliegtuig. Voor een paar tientjes vlieg je vaak naar een leuke plek binnen Europa. Dit soort stedentrips doe je meestal voor een lang weekend en hiervoor heb je dan ook niet veel bagage nodig. Je reist dan vaak met alleen een handbagage koffer. Het reizen zonder grote koffer, die vervoert moeten worden in het ruim, scheelt tijd en geld.

Voordelen reizen met alleen handbagage

Het reizen met alleen een handbagage kent vele voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet naar de bagage drop-off om je koffer af te geven en win je hierdoor extra tijd. Niet alleen win je veel tijd tijdens het reizen met alleen handbagage. De kosten voor het vervoeren van ruimbagage wordt ook per jaar duurder. Ga je een klein aantal dagen op reis dan is een goede handzame koffer of tas de perfecte oplossing. De aanschaf van een goede kleinere koffer is ook uitermate handig bij lange afstandsreizen, als je naast je reiskoffer ook nog een handzame koffer nodig hebt voor in de cabine. Een mooi formaat is een koffer 55x40x20 cm, deze mag bij de meeste airlines altijd mee aan boord. Nieuwe koffer nodig? Kijk dan of er een koffer aanbieding is op dit moment.

Handbagage koffer toch in het ruim

Sommige vliegmaatschappijen hanteren tegenwoordig een iets wat rare policy. Als jij jezelf niet upgrade, dan wordt je handbagage trolley bij de gate voorzien van een label en toch vervoerd in het ruim van het vliegtuig. Dit soort bagage upgrades kosten extra geld en zijn voor de maatschappij extra inkomsten. Wil jij een handzame koffer kopen, dan is het aan te raden om hier rekening mee te houden. Zorg er altijd voor dat de koffer stevig is en beschikt over een degelijk slot. Jouw koffer is namelijk niet altijd onder toezicht van jezelf, daarom is het belangrijk dat je deze kunt afsluiten.

Check de handbagage regels

Alle vliegmaatschappijen hanteren andere handbagage regels. Zo mag je bij de een wel een extra kleine tas meenemen en bij de ander weer niet. Check daarom altijd voor vertrek wat wel en niet mag aan boord. Het controleren van de juiste handbagage afmetingen is een must. Ook deze verschillen per vliegmaatschappij. Bijvoorbeeld KLM handbagage, Transavia handbagage, Ryanair handbagage en EasyJet handbagage hanteren allemaal andere afmetingen. Overschrijd je de aangegeven afmetingen dan moet je vaak een hoge boete betalen. De regels voor het vervoeren van cosmetica en vloeistoffen in je handbagage zijn voor alle trips binnen Europa gelijk.

Less is more

Het reizen met alleen handbagage is ontzettend leuk. Als je bedenkt wat je allemaal nodig hebt kom je vaak tot de conclusie dat het wel meevalt en alleen een handbagage koffer wel voldoende is. Mocht je toch te weinig ruimte hebben voor je bagage, dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een vacuümzak. Met behulp van een VAGO compressor en vacuümzak bespaar je tot 50% van de ruimte. Zeker als jij reist naar een leuke stad om te shoppen kan de VAGO een echte uitkomst zijn. Zo kun je eenvoudig al je gekochte kleding meenemen naar huis.

Citytrips zijn leuk!

Korte stedentrips met alleen zijn ontzettend leuk. Als jij voor eerst op deze manier gaat reizen kan het wel spannend zijn. Een goede voorbereiding kan deze spanning wegnemen. Check voor vertrek altijd alle regels en lees je goed in wat wel en niet mag. Tel de aantal dagen van je reis en stem je kleding hierop af. Heb je alleen zon op je bestemming? Laat dan je jas en lange broek thuis en neem echt alleen het nodige mee. Je zult zien dat het reizen met alleen een handbagage koffer ontzettend leuk is en eenvoudiger dan je denkt.

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.