Label aan een koffer verplicht? Handig om te weten!

label aan een koffer verplicht kofferlabel

Wanneer je een verre reis maakt of op vakantie gaat voor een langere tijd reis je waarschijnlijk met ruimbagage. Je grote koffer wordt dan ingecheckt bij de balie en wordt in het ruim van het vliegtuig vervoerd. Op het moment wanneer jij jouw koffer incheckt ben je dus gescheiden van je koffer. Bij het inchecken van de koffer, die vervoerd moet worden als ruimbagage, wordt deze door een medewerker of de machine (digitaal) gekoppeld aan jouw vliegticket. Toch wil het wel eens gebeuren dat bagage kwijtraakt en op zo’n moment is een kofferlabel extra handig, maar is een label aan een koffer verplicht? 

Is een label aan een koffer verplicht?

Nee, een label aan je koffer is niet verplicht. Doordat het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij jouw koffer op hun eigen manier van een label voorziet is dit niet noodzakelijk. De witte bagagestrook die aan het handvat van je ruimbagage wordt bevestigd is eigenlijk een kofferlabel. Vaak wordt er op je paspoort nog een sticker geplakt die afkomstig is van ditzelfde label. Hier staat een nummer op die overeenkomt met het nummer op het bagagelabel van de luchtvaartmaatschappij. Eigenlijk wordt een grote koffer, die als ruimbagage wordt ingecheckt, altijd voorzien van een kofferlabel door de luchtvaartmaatschappij. In sommige gevallen wil het wel eens gebeuren dat deze scheurt en niet meer aan je koffer zit. Op dit soort momenten ben je blij met een eigen label ook al is deze niet verplicht.

LABEL DEALS
Kofferlabels
Kofferlabels zijn handig om zeker te weten dat je je eigen koffer hebt en wanneer de koffer kwijt is.

Toch je bagage voorzien van een kofferlabel

Hoewel een kofferlabel niet verplicht is kan het in sommige gevallen wel goed zijn om een label aan je koffer te bevestigen. Op een kofferlabel schrijf je namelijk je contactgegevens. Wanneer jij je koffer kwijtraakt en iemand anders vindt deze koffer weet die persoon gelijk hoe ze in contact met jou kunnen komen. Het wil ook wel eens gebeuren dat een medepassagier de verkeerde koffer pakt van de bagageband. Hij of zij komt hier dan pas thuis of in het hotel achter. Degene die jouw koffer heeft weet dan ook hoe hij of zij  contact kan opnemen. Een bijkomend voordeel van een eigen kofferlabel is het herkenbaar maken van je koffer. Omdat je een kofferlabel aan je bagage hangt maak je jouw koffer uniek en kun je deze sneller terugvinden op de bagageband. 

Contactgegevens worden openbaar

Wanneer jij je contactgegevens op een kofferlabel schrijft en deze bevestigd aan je bagage worden deze gegevens openbaar. Iedereen die namelijk bij je koffer kan, zou deze informatie kunnen lezen. Het is daarom verstandig om niet je volledige adres erop te schrijven, maar alleen je telefoonnummer en/of e-mail adres. Iemand die je koffer dan vindt kan wel in contact met jou komen, maar weet niet waar je woont. 

Extra informatie aan de binnenkant van je koffer

Sommige mensen vinden dat een label aan een koffer verplicht zou moeten zijn, omdat dit zorgt voor een snellere afwikkeling wanneer jouw koffer kwijt raakt. Andere mensen zijn tegen de label aan een koffer verplichting, vanwege hun privacy. Wanneer je het eigenlijk een beetje met beide eens bent kun je ook jouw gegevens plaatsen aan de binnenkant van de koffer. Een klein papiertje die je aan de binnenzijde van de deksel plakt is niet voor iedereen zichtbaar, maar wel wanneer deze noodgedwongen open wordt gemaakt.

Ga trendy op reis met een:SUITSUIT Koffer

Handbagage koffer voorzien van een kofferlabel

Een handbagage koffer voorzien van een kofferlabel ligt niet voorde hand, aangezien je deze eigenlijk altijd bij je hebt en met je meeneemt in de cabine van het vliegtuig. Toch kan het weleens voorkomen dat je handbagage plots naar het ruim verplaatst moet worden. Dit kan gebeuren wanneer er geen ruimte meer is in de bagagevakken boven de stoelen. Dit gebeurt vaak bij stedentrip bevestigingen. Het is dus ook verstandig om je handbagage koffer te voorzien van een kofferlabel, maar dit is natuurlijk ook niet verplicht.

Goedkoop en een kleine moeite

Een label aan een koffer is dan niet verplicht, maar dit hoeft je er niet van te weerhouden om toch een kofferlabel te gebruiken. Kofferlabels zijn namelijk goedkoop en je hoeft ze maar een keer aan je koffer te hangen. Wanneer je zoekt naar leuke en betaalbare kofferlabels kun je

hierVerwijst naar bol.com
eens een kijkje nemen.

Label aan een koffer verplicht? Nee, maar wel handig!

Een label aan een koffer verplicht maken zal waarschijnlijk niet snel gebeuren, maar het kan dus in sommige gevallen wel makkelijk zijn. In de tijd waar we nu in leven worden ook steeds vaker technologieën toegepast die het labelen van je koffer veilig en makkelijk maken. Zo zijn er

kofferlabels met een QR codeVerwijst naar bol.com
. Door jouw contactgegevens te koppelen aan deze code kan iemand direct contact met je opnemen. Dit kan wanneer de vinder de QR scant. Zo behoud je jouw privacy en kan er wel contact met je worden opgenomen. Een nieuwe koffer kopen kan ook helpen bij het labelen. Tegenwoordig zitter er standaard verborgen vakjes waar je jouw contactgegevens in kunt doen. Ook zijn er steeds meer koffers verkrijgbaar met een ingebouwd GPS systeem. Een koffer met GPS heeft geen kofferlabel nodig aangezien je deze altijd kunt traceren. 

Airtag of TILE tracker

Veel mensen hangen een label aan hun koffer om het risico te beperken om de koffer kwijt te raken. Wanneer je altijd je koffer weer terug wilt vinden kan een tracker erg handig zijn. Een digitale tracker is klein en werkt op basis van bluetooth. Zo’n tracker plaats je in je koffer en kun je “altijd” weer terug vinden. Apple gebruikers kunnen Apple AirTags kopen. Airtags zijn kleine ronde bluetooth trackers die je helpen om altijd je spullen weer terug te vinden. In dit geval je koffer. Wanneer je koffer kwijt is kun je dit in de app aangeven en zul je op basis van andere Apple gebruikers de exacte locatie ontvangen van je koffer. Naast Apple AirTags kun je ook kiezen voor Tile trackers. In de basis werken beide trackers hetzelfde.

BESTE DEALS
Apple Airtag Volg je reiskoffer op elke vakantie en raak nooit meer je bagage kwijt. Een Apple AirTag is handig voor elke reiziger.

Opmerkingen (2)

Een heel interessant en nuttig artikel, hartelijk bedankt daarvoor.

Kan ik deze bagage label ook op de luchthaven Zaventem kopen?

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.