Reiskoffer

Zoals de naam al doet vermoeden is een reiskoffer bedoelt om mee te gaan reizen. Een reiskoffer hoeft niet direct af te wijken van een reguliere koffer. Een koffer die is ontworpen voor (verre) reizen moet van goede kwaliteit zijn en gaat jaren mee. Qua formaat zijn ze meestel groter dan bijvoorbeeld een handbagage koffer.

Reiskoffer kopen

Net als andere koffers kun je een reiskoffer eenvoudig online kopen. Reiskoffers zijn verkrijgbaar in diverse maten en van verschillende merken. Bij het kopen van een reiskoffer is het belangrijk om erop te letten welke kwaliteit de koffer heeft. Door het vele gesleep met dit stuk bagage is kwaliteit erg belangrijk. De meeste reizigers kiezen daarom ook voor een exemplaar met een harde buitenkant. Een koffer met wieltjes, ook wel trolley genoemd, is de meest gekozen reiskoffer. Je kunt vaak kiezen tussen 2 of 4 wieltjes. Bij het kopen van een trolley met 4 zwenkwieltjes weet je zeker dat je koffer erg behendig is. Door de 4 zwenkwieltjes druk je je bagage eenvoudig de goede richting op.

Reiskoffer sets

reiskoffer kofferset koffer kopenReiskoffer sets zijn tegenwoordig immens populair. Een set bestaat uit verschillende maten koffers in dezelfde serie van hetzelfde merk. Zo heb je identieke koffers in verschillende groten. Voor de meeste reizigers volstaat een set met alleen een grote en een handbagage koffer. Door het aanschaffen van meerdere (reis)koffers als set krijg je veelal hoge kortingen. Maar niet alleen de prijs is mooi meegenomen bij het aanschaffen van een set. Ook is het hebben van identieke exemplaren in diverse maten erg handig en mooi om te zien.

Verdeling en vakjes

Als jij van plan bent om een reiskoffer aan te schaffen is het verstandig om te onderzoeken wat de verschillen zijn. Sommige koffermerken hebben hun producten ingedeeld en/of netjes gestoffeerd van binnen. Door de interne vakken is het makkelijker om je spullen op te bergen en te sorteren. Een koffer met een harde buitenkant bestaat uit 2 delen. Een boven en onderkant.

Koffermerken

Gelukkig kunnen we tegenwoordig online vergelijken, want er komen steeds meer koffermerken op de markt. Toch hebben de meeste merken het moeilijk om de vertrouwde merken te verslaan. De populairste zijn nog steeds Samonite en American Tourister. Dit zijn degelijke koffermerken in het wat duurdere segment van de markt. Een goedkope koffer hoeft per definitie niet slecht te zijn. Zeker niet als je eenmalig of niet vaak op reis gaat. Het is daarom belangrijk om online te gaan vergelijken welk merk het beste bij jouw wensen en portemonnee past.

Maten

Reiskoffers zijn verkrijgbaar in diverse maten. De afmetingen van een grote koffer zijn per merk en serie erg variƫrend. De maten worden ook veelal aangeduid in liters. Het aantal liters staat voor de volume van de inhoud. Des te meer liters de koffer heeft des te groter de koffer is.