Ryanair wijzigt handbagage regels

ryanair wijzigt handbagage regels koffer kopen

Per 1 november 2018 zullen de regels voor Ryanair handbagage veranderen. Om het simpel te zeggen zal het zo zijn dat handbagage niet langer gratis is als je vliegt met deze budgetmaatschappij. Er waren door de jaren heen al steeds scherpere regels opgesteld op dit gebied, maar dit wordt dus opnieuw verder aangepast. Daarom is het belangrijk om precies te weten hoe dit nu in elkaar zit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je op reis gaat en vliegt met deze airline. Het zit daarom dus als volgt.

Ryanair Trolleytoeslag

Dat handbagage niet meer gratis is wanneer je met Ryanair vliegt moet je wel in perspectief zien. Het gaat om bijvoorbeeld handbagage koffers die niet onder een stoel passen. Deze nam je in het verleden mee als handbagage en werden dan daarna alsnog naar het bagageruim verplaatst nadat ze gelabeld waren. Doordat het bagageruim echter flink voller werd op deze manier is besloten om ook voor deze koffers voortaan een vergoeding te vragen. Dit wordt om die reden ook wel de trolleytoeslag genoemd. Past de koffer niet onder je stoel, dan moet deze toeslag worden betaald voor vervoer in het ruim.

Wat mag wel?

Er zijn natuurlijk wel ook andere soorten handbagage die nog wel op een gratis manier meegenomen kunnen worden in het vliegtuig als je met deze luchtvaartmaatschappij vliegt. Het gaat dan ook echt om handbagage. Denk aan een rugzak, mits deze een inhoud heeft van niet meer dan 20 liter, denk ook aan handtassen of laptoptassen. Het formaat van deze tassen is ook vastgelegd, 35x20x20 cm. Voldoet jouw handbagage hieraan, dan zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Is dit niet het geval, dan kan je wel op de toeslag rekenen wanneer je aan boord van het vliegtuig gaat.

De kosten

Nu is het natuurlijk ook belangrijk om te weten welke kosten er voortaan aan deze soorten bagage verbonden zitten. Om te beginnen is het slim om te weten wat rugzakken groter dan 20 liter en trolleys gaan kosten bij Ryanair handbagage. Dit was immers eerst gratis, maar gaat je nu 6 euro voor een koffer of 10 euro voor een rugtas kosten. Tenminste, wanneer je dit vooraf netjes aangeeft. Mocht je dit niet doen en blijk je bij aankomst bij de gate wel dergelijke bagage bij je te hebben als handbagage, dan gaat het je 25 euro kosten. Het is dus verstandig dit risico niet te nemen.

Een opmerking achterlaten

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.