Koffer met kliksluiting

Wanneer je een nieuwe koffer wilt kopen heb je meerdere keuzes die je moet maken. Zo moet je het formaat kiezen, het type materiaal, met of zonder wieltjes en hoe je de koffer wilt sluiten. Het sluiten van een koffer is namelijk belangrijk. Zeker wanneer je op reis gaat met het vliegtuig. Je koffer is dan urenlang onbeheerd en je weet niet precies wat er allemaal mee gebeurt. Een goede vaste sluiting op je koffer helpt bij het veilig overbrengen van de spullen in je koffer. Een koffer met kliksluiting is dan ook aan te bevelen. Beter koop je een harde koffer met vaste sluiting voor de maximale veiligheid.

koffer met kliksluiting

AANBIEDINGEN
Koffer met kliksluiting Stevige koffers met een vaste sluiting. Een stabiele koffer waar in al je bagage goed mee op reis gaat. Profiteer ook van een TSA slot!
NAAR DE WINKEL Verwijst naar Bol.com

Harde koffers met vaste sluiting

Een koffer met kliksluiting is altijd gemaakt van hard materiaal. Dit komt doordat het slot op de ene helft van de koffer vastklikt in de andere helft. Harde koffers hebben tegenwoordig ook meerdere sluitingen op een koffer. De meeste koffers hebben boven en onder een kliksluiting met een extra schuifje om er voor te zorgen dat de koffer niet spontaan kan open klikken. In het midden van de koffer heb je een grote kliksluiting. Vaak met een cijferslot, zodat jij alleen de koffer kan openen met de ingestelde code. Wanneer je naar Amerika reist is een koffer met TSA slot een verstandige keuze. TSA sloten zitten ook op harde koffers met vaste sluiting.

koffer met rits of vaste sluiting

Een koffer kun je op twee manieren sluiten, met een rits of vaste sluiting. Koffers met een rits kun je van boven tot onder dichtritsen, maar zijn niet volledig hard aan de buitenkant. Het stukje stof waar de rits is bevestigd is niet zo sterk als bij een harde koffer. Bij een koffer met kliksluiting heb je meer zekerheid. De complete koffer, inclusief de naden, zijn gemaakt van hard materiaal en vallen in elkaar. De kliksluiting zorgt ervoor dat de boven- en onderkant van de koffer goed in elkaar blijven zitten. Een harde koffer met ritssluiting is vaak wel iets lichter dan een harde koffer met vaste sluiting, maar bij de meeste koffers is het verschil nihil. Kies jij een koffer met rits of vaste sluiting?

Lichtgewicht koffer zonder rits

Wanneer je een lichtgewicht koffer zonder rits wilt kopen kom je automatisch uit bij een koffer met kliksluiting. Er zijn namelijk maar twee soorten sluitingen op de koffer markt. Ook wanneer je een lichtgewicht koffer wilt met kliksluiting heb je voldoende mogelijkheden. Ook grote merken zoals Samsonite en American Tourister hebben diverse lichtgewicht koffers zonder rits in hun assortiment. Een mooi voorbeeld hiervan is de Samsonite S’cure spinner 75. Een harde koffer zonder rits is doorgaans iets zwaarder maar nog steeds een lichtgewicht.

Harde koffer zonder rits

Een harde koffer zonder rits is uiterst robuust bij het vervoeren van je bagage. De harde schaal van de reiskoffer beschermt namelijk al je spullen. Een harde koffer kan veel meer hebben dan een zachte variant. Vaak is een harde koffer zonder rits met vaste sluiting wel een beetje duurder. Het gewicht van reiskoffers met een harde buitenkant valt tegenwoordig wel mee. Dit komt doordat ze doorgaans zijn gemaakt van robuuste materialen van lichtgewicht.

Beste koffer met kliksluiting kopen

Een koffer met kliksluiting kopen is een goed idee wanneer je regelmatig op reis gaat. Een solide en toch lichtgewicht koffer die al je spullen zorgvuldig van A naar B vervoert. Een harde koffer met vaste sluiting gaat ook jaren mee. Fabrikanten zoals Samsonite geven zelfs meerjarig garantie op dit soort koffers. De beste koffer met kliksluiting is een beetje persoonlijk, maar onderstaande koffers zijn zeker geschikt.

Samsonite Magnum Eco Spinner

Een solide merk wat al jaren koffers maakt is Samsonite. Een koffer kopen van dit merk is dan ook een uitstekende keuze. Wanneer je kiest voor een Samsonite Magnum Eco spinner koffer haal je niet alleen een solide trolley in huis, maar denk je ook nog eens aan het milieu. Alle Eco koffers zijn namelijk gemaakt van 100% gerecycled materiaal en worden geproduceerd met oog voor het milieu. Alle Samsonite Magnum Eco koffers hebben 4 zwenkwieltjes, een verstelbare trekstang en een 3-punts sluiting met een TSA cijferslot.

BEKIJKENVerwijst naar bol.com

Handbagage koffer of grote koffer

Ook koffers met kliksluiting zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Voor elk type reis is er wel een harde koffer met vaste sluiting verkrijgbaar. Wanneer je vaak op reis gaat is het misschien verstandig om te kijken naar een kofferset 3 delig. Zo heb je voor elk type reis een geschikte koffer. Toch zoeken de meeste mensen een koffer voor een aantal weken vakantie. Meestal volstaat een koffer voor 20 kg bagage en dit type koffer is dan ook de meest verkochte koffer met kliksluiting.

Voordelen koffer met vaste sluiting

Een harde koffer met vaste sluiting heeft een aantal voordelen wanneer je het vergelijkt met zachte koffers en harde koffers met een rits. Het grootste voordeel is de veiligheid die je hebt met een harde koffer met vaste sluiting. Het is bijna onmogelijk een koffer met kliksluiting open te breken. Zeker wanneer de koffer een 3-punt sluiting heeft. Zo weet je altijd zeker dat je spullen veilig vervoert zullen worden. Maar ook in een hotel, waar gaan kluisje aanwezig is, kun je een harde koffer met kliksluiting gebruiken als “kluis”. Doe al je waardevolle spullen in de koffer en niemand kan erbij terwijl je niet in je hotelkamer bent. Ook is de kans vele malen kleiner dat je een harde koffer met vaste sluiting open op de bagageband vindt. Dit type koffer is gewoon vele malen steviger. Zeker wanneer je een grote koffer zoekt is een harde koffer zonder rits de beste optie qua bescherming van je bagage en spullen.

Harde koffers zonder rits

Harde koffers zonder rits hebben als grootste voordeel dat ze de bagage nog beter beschermen. Door de kliksluiting sluit dit type koffer nog beter af. Een harde koffer zonder rits kan ook niet opscheuren en moet open gebroken worden. Ook het TSA slot op een harde koffer met kliksluiting is net iets beter. Deze zit namelijk intern in de koffer verwerkt. Bij een koffer met ritssluiting worden de zippers in een slotje geklikt. Harde koffers zonder rits zijn doorgaans wel iets zwaarder en duurder. Wanneer je wilt besparen kun je altijd zoeken naar een koffer aanbieding.

AANBIEDINGEN
Koffer met kliksluiting Stevige koffers met een vaste sluiting. Een stabiele koffer waar in al je bagage goed mee op reis gaat. Profiteer ook van een TSA slot!
NAAR DE WINKEL Verwijst naar Bol.com
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.