KLM Handbagage

KLM handbagage koffer afmetingen logoVoor het meenemen van handbagage in vliegtuigen van KLM gelden bepaalde regels. Deze regels zijn van toepassing op Europese en intercontinentale vluchten en er wordt niet van afgeweken. Voordat je vertrekt is het daarom verstandig om te kijken welke afmetingen, welk gewicht en welk soort trolley je voor jouw vlucht mee mag nemen. Neem je bij KLM handbagage mee dat niet aan de eisen voldoet, dan is het mogelijk dat de bagage wordt geweigerd of dat je voor extra kosten komt te staan.

KLM Handbagage afmetingen

Wanneer je reist met KLM en handbagage meeneemt is het belangrijk om de toegestane handbagage regels te weten. Er zijn twee dingen belangrijk, namelijk de KLM handbagage afmetingen en het gewicht van je trolley.

  • Afmetingen: De maximale afmeting voor KLM handbagage is 55 x 35 x 25 cm.
  • Gewicht: Het maximale gewicht is 12 kilo.

Deze regels zijn van toepassing op alle Economy reizigers en gelden op alle soorten handbagage groter dan 40 x 30 x 15 cm. Een kleine tas van dit formaat past namelijk onder de stoel voor je en mag je naast je trolley meenemen aan boord. De KLM handbagage afmetingen gelden op zowel bij trolley als bij de kleine tas inclusief alle handgrepen en eventuele wieltjes en uitstekende onderdelen.

VOORDELIG
KLM Handbagage koffers Reis je binnenkort met KLM? Dan is het verstandig om een KLM handbagage koffer te hebben met de juiste afmetingen. Vergelijk verschillende modellen en kies de beste KLM koffer.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

KLM Handbagage regels

Voor Europese en intercontinentale vluchten van KLM gelden dezelfde regels. Om bij KLM handbagage mee te nemen wordt er wel onderscheid gemaakt tussen Economy class tickets en Business class tickets. De regels met betrekking tot handbagage in beide categorieën zijn ook van toepassing op de handbagage van kinderen. Voor kinderen die jonger zijn dan 2 jaar en met een volwassene meereizen op schoot mag er één koffer of tas worden meegenomen met artikelen voor babyverzorging. De afmeting mag maximaal 55 x 35 x 25 cm zijn en niet zwaarder dan 12 kilo.

KLM Economy Handbagage

Ga je vliegen in de Economy class dan mag je bij KLM handbagage meenemen met een afmeting van maximaal 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast is het toegestaan om een kleinere tas zoals een handtas of laptoptas mee te nemen. Deze mag een afmeting hebben van maximaal 40 x 30 x 15 cm. Het totale gezamenlijke gewicht voor handbagage tijdens Europese en intercontinentale vluchten met een Economy class ticket is maximaal 12 kilo. Voor alle bagage geldt dat de afmetingen en het gewicht inclusief de eventuele wielen en handvatten zijn.

Business class

Vlieg je Business class en neem je bij KLM handbagage mee, dan mag het dezelfde afmetingen hebben als bij Economy class. Dit is ook voor de grotere handbagage maximaal 55 x 35 x 25 cm en voor de kleinere tas maximaal 40 x 30 x 15 cm. Het verschil is hierbij wel dat je in plaats van één, twee stuks grotere handbagage bij je mag hebben tijdens de vlucht.

VliegklasseAfmetingenExtra tasTotaal gewicht
Economy55 x 35 x 25 cm40 x 30 x 15 cm12 kilo
Business55 x 35 x 25 cm (2x)40 x 30 x 15 cm18 kilo

Bovenstaande voorwaarden zijn van toepassing op de Algemene gratis handbagage vrijstelling op Europese en Intercontinentale vluchten. Check de website van KLM voor verdere informatie over ruimbagage en vrijstellingen van de loyalty programma’s, zoals bijvoorbeeld Flying Blue. 

VOORDELIG
KLM Handbagage koffers Reis je binnenkort met KLM? Dan is het verstandig om een KLM handbagage koffer te hebben met de juiste afmetingen. Vergelijk verschillende modellen en kies de beste KLM koffer.
Bekijken Verwijst naar Bol.com

Aantal handbagage koffers en tassen

De regels rondom KLM handbagage verschillen dus per ticket categorie. Zo verschilt ook het aantal koffers en tassen die jij mag meenemen aan boord. Bij economy class mag je 1x een koffer meenemen met een maximale afmeting van 55 x 35 x 25 cm en 1x persoonlijk item met 40 x 30 x 15 cm. Bij business class is dit 2x een koffer en 1x een persoonlijk item met dezelfde afmetingen.

KLM Economy class:
1x koffer/trolley 55 x 35 x 25 cm
1x tas/item 40 x 30 x 15 cm
Totaal max gewicht: 12 kg

KLM Business class:
2x koffer/trolley 55 x 35 x 25 cm
1x tas/item 40 x 30 x 15 cm
Totaal max gewicht: 18 kg

Handbagage naar ruimbagage

Neem je bij KLM handbagage mee en voldoet dit wel aan de eerder genoemde regels maar is er geen ruimte meer in de cabine van het vliegtuig? Dan wordt deze bagage kosteloos voor jou in het ruim geplaatst. Per KLM vlucht is er namelijk een beperkt aantal opbergvakken beschikbaar boven de zitplaatsen. Wanneer er geen ruimte meer is in de opbergvakken zullen de overige handbagage koffers toch ingecheckt worden als ruimbagage. Ook als deze wel voldoen aan de KLM handbagage regels. Het verplaatsen van de handbagage koffer naar het ruim is gratis. Je koffer zal bij aankomst op de bagageband liggen bij de overige ruimbagage. Het is verstandig om voor het instappen altijd alle waardevolle spullen (paspoort, laptop, telefoon etc.) als persoonlijk item mee te nemen aan boord. Een persoonlijk item niet groter dan 40 x 30 x 15 cm wordt onder de stoel voor je geplaatst en mag altijd mee in de cabin.

Beste KLM handbagage koffer

Een nieuwe koffer kopen die geschikt is als KLM handbagage. Het begint bij de juiste afmeting die wordt toegelaten bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Het is belangrijk om hier dus rekening mee te houden. Er zijn een aantal koffers die uitermate geschikt zijn om mee te nemen in de cabine. Zo kun je kiezen voor een samsonite koffer met de afmetingen tussen de 55 x 35 x 25 cm. Dit zijn de maximale aantal centimeters. Je kunt dus ook kiezen voor een kleiner formaat. De beste handbagage voor KLM is naast het formaat helemaal persoonlijk. Je kunt kiezen voor een hardcase of een zachte koffer in verschillende kleuren.

Extra kosten

Is de koffer of tas te zwaar om te voldoen aan de eisen van KLM? Dan kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Ben je hier al vooraf op de hoogte, reserveer dan online een extra bagagestuk om onverwachte kosten te voorkomen. De extra kosten voor het bijboeken van bagage verschillen per KLM vlucht. Kijk dus van tevoren goed bij extra bagage naar de vluchtgegevens om de juiste prijzen te vinden. Voor vetrek is het altijd verstandig om je handbagage ook nog eens na te meten en te wegen. De KLM handbagage afmetingen zijn inclusief handgrepen en wieltjes. Bij een trolley schuif je de handgreep zover mogelijk in en meet je vanaf de top tot aan de grond.

Vloeistoffen handbagage KLM

Wanneer je vloeistoffen wilt vervoeren in je handbagage gelden eigenlijk wereldwijd dezelfde regels. Deze regels zijn handig om te weten als je bijvoorbeeld vaker op reis gaat met alleen handbagage. Zo mag je maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen, elk flesje vloeistof mag maximaal 100 milliliter zijn en alle vloeistoffen moeten in een doorzichtig hersluitbaar plastic zakje zitten. De handbagage vloeistoffen regel geldt dus niet alleen bij KLM, maar ook bij andere maatschappijen.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de maximale afmetingen voor een handbagage koffer?

De grootte van een handbagage koffer mag maximaal 55 x 35 x 25 cm zijn wanneer je vliegt met KLM. Deze afmeting geldt voor alle Europese en intercontinentale vluchten voor zowel economy als business class.

Hoe zwaar mag mijn KLM handbagage koffer zijn?

Het toegestane gewicht van een KLM handbagage koffer is maximaal 12 kilo. Veelal wordt handbagage niet gewogen bij een luchtvaartmaatschappij. Een ongeschreven regel is dat je de koffer makkelijk boven je hoofd moet kunnen tillen.

Mag ik ook een kleine tas meenemen aan boord?

Naast het meenemen van een handbagage koffer is het ook toegestaan om een kleine tas mee te nemen. Deze mag maximaal 40 x 30 x 15 cm zijn.

Gaat mijn handbagage koffer altijd mee in de cabine?

Doordat er beperkte ruimte aanwezig is in de cabine van het vliegtuig kan het voorkomen dat je handbagage koffer toch in het ruim vervoerd moet worden. Ook wanneer deze voldoet aan de maximale afmeting.

Doet KLM moeilijk met handbagage?

Net als bij elke airline moet je je bij KLM ook houden aan de regels. Wanneer je economy reist mag je maximaal een handbagage koffer mee van 55 x 35 x 25 cm en een kleine tas van 40 x 30 x15 cm. Het is niet noodzakelijk om te reizen met een handbagage koffer, mits het formaat de toegestane afmetingen niet overschrijdt.
VOORDELIG
KLM Handbagage koffers Reis je binnenkort met KLM? Dan is het verstandig om een KLM handbagage koffer te hebben met de juiste afmetingen. Vergelijk verschillende modellen en kies de beste KLM koffer.
Bekijken Verwijst naar Bol.com
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.