Grote koffer

Grote koffers

Wanneer je voor langere tijd op reis of vakantie gaat wil je voldoende spullen meenemen. Dit kan met een grote koffer. Een koffer kopen van formaat heeft zo zijn voordelen, maar ook zeker een klein aantal nadelen. Er zijn verschillende XXL koffers verkrijgbaar van verschillende merken, zowel met een harde als zachte buitenkant. Door te vergelijken en te filteren vind je de beste koffer voor elke reis. Heb je liever een reistas op wielen in plaats van een trolley? Er zijn ook grote reistassen verkrijgbaar waarmee je meerdere weken op vakantie kunt. Houd er rekening mee dat een koffer of reistas van XXL formaat altijd moet worden ingecheckt als ruimbagage wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat.

grote koffer travelite

BESTE DEALS
Grote koffer kopen Koffer nodig met veel ruimte voor al je bagage? Bekijk het assortiment grote koffers en kies welke het beste bij je wensen past.

Voordelen grote koffer

Het reizen met een koffer van formaat heeft als grootste voordeel dat je veel spullen kunt meenemen. Dit is waarschijnlijk ook de voornaamste reden dat je een reiskoffer van groot formaat wilt aanschaffen. Ook zijn bijna alle grote koffers voorzien van extra gemakken, zoals zwenkwieltjes, uitschuifbare trekstang en slot. Meestal een TSA slot waardoor die als reiskoffer voor Amerika geschikt is. De binnenkant van grote koffers zijn bij de meeste merken voorzien van extra opties. Denk hierbij aan verdeelvakken en uitneembare hoezen om ze te kunnen wassen.

Grote koffer kopen voor 2 personen

Niet alleen is een grote koffer geschikt om voor langere tijd mee te nemen op reis. Je kunt namelijk ook een koffer gebruiken om de spullen van meerdere personen in mee te nemen. Zo hoef je maar een reiskoffer in te checken. Dit scheelt over het algemeen geld, aangezien luchtvaartmaatschappijen kosten in rekening brengen per koffer die moet worden ingecheckt. Minder koffers inchecken betekent geld besparen.

Inhoud in liters

De formaten van een koffer zijn erg belangrijk, maar bij een grote koffer gaat het meer om de inhoud. Bij ruimbagage wordt gekeken naar het gewicht van de koffer en minder naar de afmetingen. De afmetingen zijn gewoon minder belangrijk. Bij het aanschaffen van een koffer is het dus niet noodzakelijk om te kijken naar de lengte, breedte en hoogte. Beter kun je de inhoud controleren. Dit wordt altijd in liters aangegeven. Des te meer liters, des te meer spullen je kunt meenemen. De inhoud van een XXL koffer begint bij zo’n 80 liter en kan oplopen tot ongeveer 140 liter.

Houd rekening met het gewicht

Bij het inchecken van ruimbagage moet je rekening houden met het gewicht. Wanneer je een groot formaat reiskoffer hebt en deze vol stopt met spullen is die extra zwaar. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren een standaard gewicht van maximaal 20 t/m 23 kilo. Dit verschilt per airline. Veelal ga je met een koffer met veel inhoud over het maximum gewicht. Via de airline kun je dan betalen voor extra zware ruimbagage. De prijzen en het maximum gewicht verschilt ook weer per maatschappij.

grote koffer met goede sluiting

Als je op vakantie gaat wil je niet dat je koffer openspringt of niet meer op slot kan. Daarom is het belangrijk om een koffer te kopen met een goede sluiting. Koop daarom een koffer met kliksluiting of stevige ritssluiting. Een kliksluiting is over het algemeen steviger dan een koffer met ritssluiting. Bij een kliksluiting klik je het bovenste en onderste deel samen op drie punten. Dit zorgt voor extra stevigheid. Bij een XXL koffer wil je zeker zijn dat je spullen veilig aankomen. Een volledig gevulde koffer kan erg zwaar zijn. Een goede sluiting is daarom echt belangrijk,

Koffersets

Voor verschillende reizen en vakanties kun je divere koffers kopen. Voor een korte stedentrip neem je meestal een handbagage koffer mee. Een vakantie van een aantal weken doe je het liefste met een reiskoffer van formaat. Wanneer je vaak op reis gaat voor verschillende doeleinden is het verstandig om ook verschillende formaten koffers te hebben. Daarom kan het aantrekkelijk zijn om te kijken naar een kofferset 3 delig. In een kofferset vind je namelijk meerdere formaten koffers voor elk type reis.

BESTE DEALS
Grote koffer kopen Koffer nodig met veel ruimte voor al je bagage? Bekijk het assortiment grote koffers en kies welke het beste bij je wensen past.

Beste grote koffer

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur bij het aanschaffen van een reiskoffer. Voor de een is koffer van 80 liter voldoende en voor een ander begint het pas bij 100 liter. Toch zijn er een aantal die uitermate geschikt zijn wanneer je zoekt naar een XXL formaat. Onderstaande reiskoffers zijn prima om meerdere weken mee te reizen en voorzien van alle gemakken.

Samsonite Magnum Eco Spinner

De Samsonite Magnum Eco Spinner is verkrijgbaar in verschillende formaten. Het grootste formaat heeft een afmeting van 81 x 55 x 35 cm en een inhoud van 139 liter. Met zo’n inhoud kun je eenvoudig voor meerdere weken bagage meenemen. Alle Samsonite Magnum Eco koffers zijn gemaakt van gerecycled polypropyleen en een van de duurzaamste koffers verkrijgbaar. Verder is een Magnum Eco koffer voorzien van alle gemakken, zoals een TSA slot, kliksluitingen, verstelbare trekstang en 4 zwenkwieltjes.

BEKIJKENVerwijst naar bol.com

American Tourister Soundbox

In verschillende formaten is de American Tourister Soundbox koffer favoriet. Deze trolley heeft een harde buitenkant en is voorzien van veel opties. Met het TSA slot sluit je je koffer veilig af. De vier zwenkwieltjes en de verstelbare trekstang zorgen voor extra comfort bij het verplaatsen van de koffer. Met een inhoud van 97 liter heb je voldoende ruimte voor een lange vakantie. Aan de binnenkant heb je de mogelijkheid om je bagage te verdelen met behulp van de verdelers. De verdelers zorgen er ook voor dat al je bagage op zijn plek blijft tijdens de reis.

BEKIJKENVerwijst naar bol.com

Hele grote koffers

Wanneer je heel zwaar wilt reizen kies je het beste voor een koffer 120 liter. Met dit type koffer kun je eenvoudig voor meerdere weken aan bagage meenemen. Denk er wel om dat bij dit soort koffers je makkelijk over de 30 kilo aan gewicht gaat. Een bagage weegschaal kopen is dan ook zeker aan te raden, aangezien je altijd binnen de grenzen van de luchtvaartmaatschappij moet blijven.

XXL koffers

Reiskoffers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Steeds vaker wordt een koffer niet alleen aangeduid met de inhoud, maar ook op een veel bekendere manier. Namelijk met Small, Medium en Large. Zeker wanneer een koffermerk meerdere formaten koffers maakt zie je dit vaker terugkomen. Een aanduiding die voor veel consumenten makkelijker te begrijpen is. Naast de standaard 3 maten wordt er ook uitgeweken naar XS en XXL reiskoffers.

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.