Goedkope koffer

Wanneer je op reis gaat is het hebben van een koffer natuurlijk een must. Zo’n koffer moet passen bij jou, het type en de lengte van je reis, en je portemonnee. Er zijn bovendien veel verschillende soorten en maten reistassen verkrijgbaar, in verschillende prijsklassen. Maar voor welke goedkope koffer kun jij het best kiezen? Wij zetten het voor je op een rij.

NAAR DE WINKELVerwijst naar Bol.com

wel of niet goedkope koffer kopen

De prijzen van reistassen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Op de markt of online kun je zeer goedkope koffers vinden, en ook merken zoals Princess Traveller, American Tourister en CarryOn bieden koffers voor een paar tientjes aan. Dat is fijn, maar zo’n goedkope koffer heeft ook zijn nadelen. Wanneer je op reis gaat wil je namelijk zeker weten dat je spullen ongedeerd de eindbestemming bereiken. Hij moet dus van goede en stevige kwaliteit zijn om alle avonturen tijdens de (vlieg)reis te overleven. Dit hoeft niet per definitie te betekenen dat je meer dan 800 euro moet betalen voor een reiskoffer, maar vaak ben je met een iets duurdere op de lange termijn voordeliger uit.

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Ben je er nog niet helemaal uit of je voor een goedkope koffer of een duurdere variant moet gaan? En aan welke eisen de suitcase moet voldoen? Allereerst is het belangrijk om na te gaan of jouw koffer wieltjes moet hebben of niet.

Daarnaast moet je letten op het materiaal. Dit zegt veel over de kwaliteit, waterbestendigheid en de duurzaamheid. Nylon is bijvoorbeeld goedkoop en licht, terwijl polycarbonaat iets prijziger is, maar wel licht, duurzaam, schokbestendig en milieuvriendelijk is. Daarnaast moet je letten op de inhoud van de koffer.Wanneer er een lange reis op de planning staat, zal een grotere waarschijnlijk goed van pas komen. Ook de handvatten en trekstang zijn belangrijke kenmerken waar je reiskoffer aan moet voldoen.

Tot slot is de veiligheid van je bagage erg van belang. Let er daarom op dat hij goed afgesloten kan worden en beschikt over 2 of meer sloten. Voor korte reizen is een slotje met een sleutel misschien al voldoende, maar wanneer je naar Amerika reist is een TSA slot zeer aan te raden. Beveiligingsmedewerkers kunnen met een speciale loper dit slot makkelijk openmaken zonder het te forceren of de code te moeten weten.

goedkope koffer delsey
NAAR DE WINKELVerwijst naar Bol.com

goedkope koffer alternatieven

Bij een goedkope koffer ontbreekt vaak een goed slot, en ook de kwaliteit van het materiaal kan wat te wensen overlaten. Let bij de aanschaf dus goed of hij daadwerkelijk aan je wensen voldoet. Ben je niet bereid om 800 euro uit te geven? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Ook voor 80 euro kun je een prima koffer kopen. De American Tourister Pasadena Spinner M is bijvoorbeeld voorzien van een TSA slot en is vervaardigd uit ABS. Ook de American Tourister Bon Air Spinner L is voorzien van kwalitatief goede sloten en kost nog geen 100 euro.

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.