EasyJet handbagage

De handbagage regels bij easyJet verschillen met andere maatschappijen. Ga je vliegen met deze luchtvaartmaatschappij dan is het verstandig om je te houden aan de gestelde easyJet handbagage regels. Mocht je namelijk niet aan de gestelde voorwaarden voldoen, kan je voor grote kosten komen te staan of je bagage kan zelfs geweigerd worden.

Transavia handbagage logo
BESTE DEALS
EasyJet handbagage koffers Zoek je een EasyJet handbagage koffer die zeker weten mee aan boord mag? Bekijk dan de beste handbagage koffers van dit moment.
BEKIJKEN Verwijst naar Bol.com

EasyJet handbagage per persoon

Iedereen die met easyJet reist, mag gratis één stuk handbagage meenemen tijdens de vlucht. Dit kan een kleine rugzak of een handtas zijn. De maximale afmeting hiervan is 45 x 36 x 20 cm. Dit kleine stuk bagage moet onder de stoel voor je geplaatst worden.

Wanneer je een grotere handbagage koffer, met een maximale afmeting van 56 x 45 x 25 cm, wilt meenemen dan moet deze tijdens het reserveren van je ticket en/of stoelreservering bijgeboekt worden. De kosten hiervan verschillen per vlucht. EasyJet Plus leden of reizigers met FLEXI-tarief ticket mogen altijd een grote trolley meenemen aan boord. Dit is inclusief en hoeft niet bijgeboekt te worden.

EasyJet handbagage afmetingen

Wil je een klein stuk handbagage van 45x36x20 cm meenemen tijdens een vlucht van easyJet, dan mag dit stuk bagage maximaal 15 kg wegen. Een andere voorwaarde die easyJet stelt, is dat je jouw bagage zonder hulp kunt optillen en dragen. Voor bagage met een maximum gewicht kun je een bagage weegschaal aanschaffen. Zo weet je altijd het gewicht van je bagage.

Ook bij het meenemen van een grote handbagage koffer van maximaal 56 x 45 x 25 cm moet je rekening houden met een maximaal gewicht van 15 kilo. Ook dit soort bagage moet je zelf kunnen tillen, dragen en/of vervoeren.

Houd bij de afmetingen van zowel een klein stuk bagage als bij een handbagage koffer rekening met de wieltjes en handvat. Ook deze elementen van een koffer moeten binnen de gestelde afmetingen vallen.

Het kan zijn dat niet alle handbagage aan boord van de vliegtuigcabine past. In dat geval worden de overige koffers en reistassen kosteloos in het ruim wordt geplaatst, mits deze aan de easyJet handbagage regels voldoet.

VliegklasseKleinGrootTotaal gewicht
Basic45 x 36 x 20 cm56 x 45 x 25 cm*15 kilo
Flexi45 x 36 x 20 cm56 x 45 x 25 cm15 kilo
easyJet-Plus45 x 36 x 20 cm56 x 45 x 25 cm15 kilo

Alleen easyJet Plus-leden en reizigers met een FLEXI-tarief ticket kunnen kosteloos een handbagage koffer meenemen met een maximale afmeting van 56 x 45 x 25 cm.  Alle andere passagiers moeten dit zelf bijboeken tijdens de reservering. De kosten hiervan verschillen per vlucht. Wel mogen alle easyJet passagiers een klein stuk handbagage meenemen aan boord met een maximale afmeting van 45x36x30 cm. Meer informatie over de bagageregels kun je vinden op de website van easyJet.

BESTE DEALS
EasyJet handbagage koffers Zoek je een EasyJet handbagage koffer die zeker weten mee aan boord mag? Bekijk dan de beste handbagage koffers van dit moment.
BEKIJKEN Verwijst naar Bol.com

Afwijkende easyJet handbagage

Het is verstandig om vooraf te controleren of jouw reistas overeenkomt met de easyJet handbagage regels. De kosten voor een handbagage koffer die niet voldoet aan deze regels kan behoorlijk oplopen op de luchthaven. Een nieuwe koffer kopen die voldoet aan de easyJet handbagage voorwaarden is soms zelfs voordeliger. Alle bagage wordt voordat je aan boord gaat, gecontroleerd of het maximaal toegestane formaat van 56 x 45 x 25 cm niet wordt overschreden. Mocht dit wel het geval zijn, dan zullen er extra kosten worden gerekend omdat de bagage dan alsnog in het ruim moet worden geplaatst. De kosten hiervan zijn hiervan behoorlijk hoog bij de balie of bagage drop-off, maar mocht dit aan de gate gebeuren dan is dit zelfs nog duurder. Jouw goedkope easyJet vlucht kost dan eens heel veel geld.

Beste easyJet koffers

Wanneer je vliegt met easyJet is het verstandig om goed de handbagage regels door te nemen. Zeker wanneer het gaat om afmetingen en gewicht is easyJet behoorlijk strikt. Nu je weet aan welk formaat je koffer en/ reistas moet voldoen kun je zoeken naar een nieuwe koffer. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten koffers beschikbaar dat het lastig is om te zeggen wat de beste easyJet koffer is. Dit is per persoon verschillend en kan ook afhankelijk zijn van het type reis wat je wilt gaan maken.

Vlieg je regelmatig met verschillende maatschappijen? Dan is een handbagage koffer van een klein formaat waarschijnlijk de beste optie. Zo weet je zeker dat deze trolley bij elke maatschappij mee mag aan boord. Want de Transavia handbagage en Ryanair handbagage regels wijken af van de regels van easyJet.

EasyJet-plus leden

Wanneer je regelmatig vliegt met easyJet kan het aantrekkelijk zijn om een easyJet-Plus lid te worden. Als easyJet-Plus lid geniet je van veel voordelen. Ook voordelen die betrekking hebben op het meenemen van bagage.

Alle easyJet-Plus leden mogen naast een klein stuk handbagage ook een grote handbagage koffer van 56 x 45 x 25 cm meenemen aan boord, zonder hiervoor te hoeven bijbetalen.  Ook mogen leden gebruikmaken van de Speedy-Boarding optie en vrije stoel keuzen tijdens het online boeken van een ticket.

Reizen met kinderen

Reis je met kinderen dan zijn daar ook regels aan verbonden met betrekking tot easyJet handbagage. Voor kinderen vanaf 2 jaar geldt dat ze een eigen stoel moeten hebben en dat dan ook de reguliere easyJet bagageregels gelden. Er mag één luiertas mee worden genomen als je reist met een baby. Deze moet onder de stoel voor je worden geborgen en mag niet groter zijn dan 45 x 36 x 20 cm. Voor alle kinderen onder de 5 jaar mogen er twee artikelen naar keuze mee worden genomen zoals een buggy, kinderwagen, autozitje, stoelverhoger, baby draagzak of reisbedje. Het meenemen van melk en vloeibaar babyvoeding aan boord van het vliegtuig is toegestaan. Dit valt niet onder de regels van vloeistoffen. Wel moet je dit bij de veiligheidscontrole aangeven.

Veelgestelde vragen over easyJet handbagage

Hoe streng zijn ze bij easyJet met handbagage?
Net als bij andere vliegmaatschappijen zijn ze bij easyJet tegenwoordig behoorlijk streng in het naleven van de koffer afmetingen. Dit komt doordat er steeds meer mensen gaan reizen met alleen handbagage. Om voldoende ruimte te kunnen bieden in de cabine wordt hier steeds strenger op gecontroleerd.

Hoe groot mag je handbagage zijn bij easyJet?
Wanneer je reist als easyJet-Plus lid of met een een FLEXI ticket mag je 2 stuks handbagage meenemen aan boord. Een klein tas tot 45x35x20 cm en een trolley tot 56x45x25 cm. Alle andere passagiers mogen standaard een klein stuk handbagage meenemen en kunnen tijdens het boeken van een ticket extra betalen voor een grotere trolley.

Is een handtas ook handbagage bij easyJet?
Reis je met een handtas, dan geldt dit bij easyJet ook als handbagage. Dit wordt gezien als klein stuk bagage van maximaal 45x35x20 cm. Als je bijvoorbeeld reist met een rugzak en handtas is het verstandig om de handtas in de rugzak te doen, voordat je aan boord gaat van een easyJet vlucht.

Hoe groot mag handbagage zijn voor onder de stoel?
Standaard mag elke passagier van easyJet een klein stuk handbagage meenemen met een maximale afmeting van 45 x 35 x 20 cm. Dit stuk bagage is bedoeld om onder de stoel voor je te schuiven.

Worden wieltjes en handvatten meegerekend bij de easyJet handbagage afmetingen?
De afmetingen van een koffer worden bij elke luchtvaartmaatschappij altijd gemeten inclusief alle elementen van een koffer. Ook de eventuele wieltjes en handvatten horen binnen de gestelde afmetingen te vallen.

Kan ik op de luchthaven nog handbagage bijboeken?
EasyJet is duidelijk in de regels die betrekking hebben op bagage. Handbagage moet altijd van te voren online gereserveerd worden. Dit is ook vele malen voordeliger dan wanneer je dit nog wilt doen op de luchthaven.Het bijboeken is dus wel mogelijk, maar aanzienlijk duurder.

BESTE DEALS
EasyJet handbagage koffers Zoek je een EasyJet handbagage koffer die zeker weten mee aan boord mag? Bekijk dan de beste handbagage koffers van dit moment.
BEKIJKEN Verwijst naar Bol.com
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.