EasyJet handbagage

De handbagage regels bij easyJet verschillen met andere maatschappijen. Ga je vliegen met deze luchtvaartmaatschappij dan is het verstandig om je te houden aan de gestelde easyJet handbagage regels. Mocht je namelijk niet aan de gestelde voorwaarden voldoen, kan je voor grote kosten komen te staan of je bagage kan zelfs geweigerd worden.

Transavia handbagage logo
Deze koffers zijn geschikt met EasyJet

EasyJet handbagage per persoon

Iedereen die met easyJet reist, mag gratis één stuk handbagage meenemen tijdens de vlucht. Dit kan een kleine handbagage koffer of een handtas zijn. Reis je met een kind jonger dan twee jaar, die geen eigen stoel heeft, dan mag je een extra stuk handbagage meenemen. Ook als je kaarthouder bent van easyJet Plus, een Flexi-tarief ticket hebt gekocht of een Up Front-stoel of Extra Legroom-stoel hebt gekocht dan mag je twee stuks handbagage meenemen aan boord van het vliegtuig. Dit kan bijvoorbeeld een handtas of laptoptas zijn. Er zijn een aantal accessoires die je kosteloos mag meenemen naast je gewone easyJet handbagage. Het gaat om een jas, een paraplu, wandelstokken en krukken.

EASYJET handbagage afmetingen

Wil je handbagage meenemen tijdens een vlucht met easyJet, dan hoef je geen rekening te houden met het gewicht. De voorwaarde die easyJet stelt, is dat je jouw koffer zonder hulp in de bagagerekken boven je hoofd kunt plaatsen. Dit is natuurlijk een groot voordeel, voornamelijk voor een terugvlucht wanneer je geen bagage weegschaal tot je beschikking hebt. Wel is het belangrijk om te controleren of de afmetingen van jouw handbagage voldoen aan de easyJet handbagage regels. Het maximaal toegestane formaat is 56 x 45 x 25 cm. Dit is inclusief het handvat en de wielen. Het kan zijn dat niet alle handbagage aan boord van de vliegtuigcabine past. In dat geval worden de overige koffers en reistassen kosteloos in het ruim wordt geplaatst, mits deze aan de easyJet handbagage regels voldoet.

VliegklasseGrootKleinTotaal gewicht
Basic56 x 45 x 25 cmNiet toegestaann.v.t.
Plus56 x 45 x 25 cm45 x 36 x 20 cmn.v.t.
Flexi56 x 45 x 25 cm45 x 36 x 20 cmn.v.t.
Up Front56 x 45 x 25 cm45 x 36 x 20 cmn.v.t.
Extra legroom56 x 45 x 25 cm45 x 36 x 20 cmn.v.t.
Handsfree56 x 45 x 25 cm45 x 36 x 20 cmn.v.t.

Alleen wanneer je vliegt in de “Max” vliegklasse mag je naast een groot stuk handbagage (55 x 40 x 25 cm) ook een kleine tas (45 x 40 x 25 xm) meenemen. Bij de andere twee vliegklassen is dit niet toegestaan. Hier mag je enkel een stuk bagage meenemen. 

afwijkende easyjet handbagage

Het is verstandig om vooraf te controleren of jouw reistas overeenkomt met de easyJet handbagage regels. De kosten voor een handbagage koffer die niet voldoet aan deze regels kan behoorlijk oplopen op de luchthaven. Een nieuwe koffer kopen die voldoet aan de easyJet handbagage voorwaarden is soms zelfs voordeliger. Alle bagage wordt voordat je aan boord gaat, gecontroleerd of het maximaal toegestane formaat van 56 x 45 x 25 cm niet wordt overschreden. Mocht dit wel het geval zijn, dan zullen er extra kosten worden gerekend omdat de bagage dan alsnog in het ruim moet worden geplaatst. De kosten hiervan zijn hiervan behoorlijk hoog bij de balie of bagage drop-off, maar mocht dit aan de gate gebeuren dan is dit zelfs nog duurder. Jouw goedkope easyJet vlucht kost dan eens heel veel geld.

Easyjet hands free

Wil jij met alleen een handbagage koffer reizen, maar er niet mee hoeven zeulen op de luchthaven? Dan biedt easyJet je de ideale oplossing. De Hands free optie geeft je de mogelijkheid om voor een kleine bijbetaling jouw handbagage af te geven bij de bagage drop-off balie. Je bagage zal dan in het ruim worden geplaatst. Houdt er wel rekening mee dat ook al gaat je bagage in het ruim, je wel moet voldoen aan de easyJet handbagage voorwaarden. Je bagage krijgt een priority label, waardoor de koffer, reistas of trolley dan als eerste weer op de bagageband worden geplaatst zodat je bij aankomst niet lang hoeft te wachten. Je mag in de cabine een kleine handtas of laptoptas meenemen of je krijgt een plastic tasje waar je je waardevolle spullen in kunt doen. Dit bespaart je tijd bij de veiligheidscontrole.

Omdat je een Hands free label hebt, mag je bij de gate direct na de Speedy-boarding passagiers aan boord en hoef je niet te dringen voor een plekje voor je bagage in de rekken. Alleen maar voordelen dus. Betalen voor een easyJet Hands-free label kan met creditcard bij de bagage drop-off of contant bij de easyJet klantenservice op de luchthaven.

reizen met kinderen

Reis je met kinderen dan zijn daar ook regels aan verbonden met betrekking tot easyJet handbagage. Voor kinderen vanaf 2 jaar geldt dat ze een eigen stoel moeten hebben en dat dan ook de reguliere easyJet bagageregels gelden. Er mag één luiertas mee worden genomen als je reist met een baby. Deze moet onder de stoel voor je worden geborgen en mag niet groter zijn dan 45 x 36 x 20 cm. Voor alle kinderen onder de 5 jaar mogen er twee artikelen naar keuze mee worden genomen zoals een buggy, kinderwagen, autozitje, stoelverhoger, baby draagzak of reisbedje. Het meenemen van melk en vloeibaar babyvoeding aan boord van het vliegtuig is toegestaan. Dit valt niet onder de regels van vloeistoffen. Wel moet je dit bij de veiligheidscontrole aangeven.

Welke handbagage koffer reist er met jou mee?
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.