Coolblue koffers
Home Blog

Backpack of koffer kopen? Dit moet je weten!

0
backpack of koffer kopen

Veel mensen kijken uit naar de vakantie. Even de tijd voor zichzelf om te ontspannen of juist actief bezig te zijn. De ene persoon kiest voor een vakantie dicht bij huis en de ander wil graag de wereld verkennen. Waar je ook naartoe gaat, bagage is altijd iets wat je mee moet nemen. Maar waar kies je dan voor? Moet je een backpack of koffer kopen?

Backpack of koffer kopen? Zo maak je de juiste keuze!

Als je beide nog niet in huis hebt en je moet een backpack of koffer gaan kopen, hoe maak je dan de juiste keuze? Het is verstandig om te kijken wat voor reiziger je bent. Ga je graag naar een luxe hotel of ga je liever hiken in Peru? Pas als je dit weet, dan weet je of je een backpack of koffer nodig hebt.

Kies voor een backpack

Je kunt je voorstellen dat het onhandig is een koffer mee te slepen als je gaat hiken door Peru. Zie je jezelf al lopen door de bergen tijdens de 3-daagse tocht naar Machu Picchu? Met een koffer op wieltjes achter je aan? Inderdaad, een raar gezicht zou dat zijn. In dit geval is het niet zo moeilijk een keuze te maken tussen een backpack of koffer kopen. De keuze tussen een backpack of koffer is zo gemaakt. Je kiest in dit geval voor een backpack, omdat:

  • Jij altijd je spullen met je mee kunt dragen
  • Het gewicht op je rug draagt en niet achter je aan hoeft te slepen
  • Je een stuk minder bagage nodig hebt

Kies voor een koffer

Ga je echter naar een luxe hotel? Ook dan is de keuze tussen een backpack of koffer kopen niet al te moeilijk. In de keuze backpack of koffer, wint de koffer, omdat:

  • Je op een vaste plek blijft
  • Kleding niet gekreukeld aankomt
  • Je (waarschijnlijk) meer spullen meeneemt dan wanneer je ergens gaat hiken

Maar een goede backpack kun je natuurlijk ook gewoon meenemen naar een luxe hotel. Mocht je vaker gebruikmaken een travel rugzak is een koffer kopen voor een relax vakantie echt niet nodig. Voor een enkele keer lekker op vakantie zal een backpack ook niet misstaan. Ga je vaker op reis met een vaste bestemming, dan is een koffer met wieltjes wel aan te raden.

Koffer kopen? Dit zijn de verschillen met een backpack

Er zijn enkele grote verschillen tussen een backpack of koffer. Een goede koffer is over het algemeen gemaakt van hard materiaal. Tegenwoordig wegen de koffers niet meer zoveel als vroeger en past er twintig kilo’s of meer gewicht in. Er zit een hendel aan en er zitten wieltjes onder. De meeste koffers hebben een TSA cijferslot en zijn aan de zijkanten voorzien van een extra sluiting. Koffers zijn ruim, hierdoor kun je ervoor zorgen dat de kleding netjes neergelegd kan worden. Door de ruimte in de koffer optimaal te benutten, kun je de kleding het beste zo ruim mogelijk opvouwen. Maak geen stapels zoals in de kledingkast, maar vouw een t-shirt bijvoorbeeld, maar een keer dubbel. Het bespaard niet alleen ruimte, maar zorgt er bovendien voor dat de kleding minder kreukelt. Overigens kun je in een backpack of koffer altijd zorgen voor kreukel vrije kleding.

NAAR DE KOFFERS

Backpack kopen? Dit zijn de verschillen met een koffer

In tegenstelling tot een koffer bestaat een backpack uit zacht materiaal. Backpacks zijn niet zwaar en bestaan in het algemeen uit twee vakken. Een boven- en een onder vak. Een backpack is verstevigd op het rug gedeelte. Zodat wanneer je een backpack op je rug draagt, je de juiste ondersteuning hebt. Een backpack heeft geen vast slot. Je zult moeten werken met hangslotjes of de backpack laten sealen indien je met het vliegtuig op vakantie gaat. Er is minder ruimte in een backpack dan in een koffer. Als je op een lange reis gaat of een actieve vakantie, heb je lang niet zoveel bagage nodig als dat je naar een hotel gaat. Backpackers nemen het minimale mee aan kleding. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat je het hele gewicht continue met je mee moet dragen. Je kunt in een backpack ook beter je kleding oprollen dan opvouwen. Dit bespaard ruimte en hoe gek het ook klinkt, zorgt ervoor dat de kleding minder kreukelt. Je kunt ook je (vieze) kleding vacuüm verpakken met VAGO vacuüm. Dit scheelt ruimte in je backpack.

NAAR DE BACKPACKS

Wat je ook kiest, een backpack of koffer, beide zorgen ervoor dat je dat kleine beetje “thuis” mee kunt nemen op reis.

Koffer kwijt; Hier heb je recht op

0
koffer kwijt hier heb je recht op - miss casey

Een heerlijke zonvakantie naar Aruba zonder je koffer vol zomerse setjes, zwemkleding en een snorkelsetje? Daar wil je niet aan denken, maar helaas is de kans aanwezig dat je koffer vertraagd is. Dagelijks zijn er namelijk 2000 stuks (!) bagage per dag via Schiphol Airport vertraagd. Daarom is het goed om te weten wat je rechten zijn als jouw koffer ontbreekt op de bagageband, zodat je goed voorbereid op vakantie gaat.

Koffer vertraagd, wat nu?

Sta je nog bij de bagageband op je koffer te wachten, terwijl de medepassagiers al richting hun vakantieverblijf gaan? Dat is ontzettend vervelend en hier moet je direct een melding van maken bij de luchtvaartmaatschappij. Dit kun je gemakkelijk doen door een PIR formulier in te vullen bij de bagageservicebalies op de luchthaven van aankomst. Zo weet de luchtvaartmaatschappij dat jouw koffer niet is meegekomen naar de juiste bestemming en daarmee kan de zoektocht naar jouw koffer beginnen. Na het invullen van het PIR formulier ontvang je een bewijs en deze moet je goed bewaren. Je kunt zonder dit bewijs namelijk geen kosten declareren bij de luchtvaartmaatschappij die je maakt door de vertraagde koffer. Daarnaast is het belangrijk dat je bagagelabel, die je bij het inchecken ontvangt, een match is met je PIR bewijs. Dit wordt namelijk gecontroleerd door de luchtvaartmaatschappij.

Rechten bij vertraagde bagage

Je hoeft je vakantie niet te laten verpesten wanneer je koffer vertraagd is. Als vliegtuigpassagier heb je namelijk rechten bij vertraagde bagage. Dit is vastgelegd in de Europese Verordening 889/2002. Ook buiten Europa heb je rechten als vliegtuigpassagier, hiervoor is het Verdrag van Montreal opgesteld. Het is goed om te weten dat de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor jouw bagage. Dit betekent wanneer jouw koffer vertraagd is, de luchtvaartmaatschappij de extra kosten hoort te vergoeden die jij hierdoor maakt. Dit bedrag kan oplopen tot een bedrag van maximaal 1131 trekkingsrechten, wat neerkomt op ongeveer 1300 euro. Onder extra kosten vallen noodzakelijke artikelen als (zwem)kleding, toiletartikelen en een specifieke uitrusting. Een specifieke uitrusting is bijvoorbeeld een surfplank als je op surfvakantie gaat en jouw surfplank is achtergebleven op Schiphol. Dan mag je een surfplank huren voor de dagen dat jouw koffer ontbreekt. Zo kun je toch nog vakantie vieren!

koffer kwijt miss casey

Belangrijke documenten

Er zijn een aantal documenten noodzakelijk als je een claim gaat indienen voor de extra kosten die je hebt gemaakt. Als je noodzakelijke artikelen gaat huren of aanschaffen moet je hiervan de bonnen goed bewaren. Hoe duidelijker de bon hoe beter het is om de gemaakte kosten terug te krijgen. Mocht je nou geen bon kunnen krijgen bij de lokale surfshop, vraag dan om een handgeschreven bon. Deze bonnen dienen als bewijs dat je daadwerkelijk extra kosten hebt gemaakt. Het is verstandig om hiervan een foto op je mobiel te maken, aangezien je bonnen gemakkelijk kunt kwijtraken. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Daarnaast is het handig om een foto te maken van je koffer en de inhoud hiervan. Mocht je koffer kwijtraken, waar je natuurlijk niet vanuit gaat, dan kun je aantonen wat er allemaal in zit. Je krijgt namelijk de inhoud van je koffer van de luchtvaartmaatschappij vergoed en daarom is het extra belangrijk dat je weet wat hier in zit!

Koffer kwijt?

Het komt gelukkig niet vaak voor dat je koffer daadwerkelijk kwijt is, maar het kan uiteraard altijd gebeuren. Is je koffer na drie dagen nog steeds niet terug? Dan is de volgende stap het invullen van een BIF formulier (Bagage Inventory Form). Je kunt het online BIF formulier vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vloog. Hier kun je aangeven wat er allemaal in je koffer zat en nog belangrijker; wat de waarde van je spullen in de koffer zijn. Mocht je koffer na 21 dagen nog niet terug zijn, dan wordt je koffer helaas als verloren beschouwd. In dat geval kun je een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij om de waarde van de inhoud van je koffer vergoed te krijgen. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 1131 trekkingsrechten, wat neerkomt op ongeveer 1300 euro. Wanneer de waarde van de inhoud meer is dan 1300 euro had je hier vooraf melding van moeten maken.

Extra kosten terugvragen

Heb je extra kosten op vakantie gemaakt door je vertraagde koffer? Deze kosten kun je gelukkig declareren via de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vloog. Mocht je er niet uitkomen met de luchtvaartmaatschappij, of heb je geen zin in al dat papierwerk? Miss Casey helpt je graag bij het indienen van de claim. Zo heb je geen zorgen tijdens je vakantie!

Toe aan vakantie? Vergeet niet de juiste koffer mee te nemen!

0
toe aan vakantie juiste koffer

Je kent dat wel: altijd maar druk aan het werk, druk thuis en dan tussendoor ook nog van alles moeten regelen. Van een beetje rust en tijd voor jezelf schiet er dan ook vaak bij in. Daarom is het zo heerlijk om op vakantie te gaan. Even weg uit je bekende omgeving, weg van je werk en andere afspraken. Gewoon even helemaal bijkomen en genieten van het niet thuis zijn. Veel mensen leven dan ook echt naar hun vakantie toe. Je hebt sowieso al de voorpret thuis wanneer je een leuke bestemming aan het uitzoeken bent. Talloze bestemmingen bekijken en beschikbare hotels zoeken. Je begint al helemaal in de vakantiestemming te komen.

Lekker luieren of actieve vakantie

Zoveel mensen er zijn, zoveel droomvakanties bestaan er. Iedereen heeft namelijk zijn eigen ideale beeld hoe de vakantie eruit ziet. Dat zit het hem met name in de manier waarop jij jezelf het liefste vermaakt en hoe je het beste kan ontspannen. De een ligt graag met een cocktail aan het zwembad van een luxe hotel, de ander trekt het liefste met een tentje de natuur in en gaat survivallen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de reizigers die een lange wereldreis gaan maken. Gelukkig zijn er enorm veel bestemmingen en soorten vakantie zodat iedereen op vakantie kan gaan op de manier die bij hem past. Een aantal voorbeelden van de verschillende typen vakanties: een zonvakantie, een culturele vakantie, een actieve vakantie, een stedentrip of een rondreis. Bij elk type vakantie past een andere koffer. Het is belangrijk om de juiste koffer te kiezen bij jouw vakantie. Voor een luxe vakantie volstaat waarschijnlijk een harde rolkoffer, maar voor een backpack trip zal deze manier geschikt zijn. 

Goede voorbereiding

Of je nou op een korte vakantie dicht bij huis gaat of juist het tegenovergestelde opzoekt en een aantal maanden weg gaat om een verre bestemming te bezoeken, het is belangrijk om je reis goed voor te bereiden en de koffer hierop aan te passen. Stap één die je moet nemen bij de voorbereiding is het bepalen wat jouw vakantiebestemming wordt. Wil je in ons eigen land blijven of ga je naar het buitenland? En als je naar het buitenland gaat wat zoek je daar dan op? Gaat het jou om warm weer, het leren kennen van andere culturen of wellicht speelt er bij jou een andere factor voor het bepalen van de bestemming. Het kiezen van een mooie reisbestemming brengt je al een beetje dichter bij jouw vakantiegevoel.

Heb je uiteindelijk een fijne bestemming uitgekozen, dan is het tijd om te kijken hoe het vervoer naar je vakantieadres zal verlopen. Kan je er zelf met de auto naartoe reizen of moet je met het vliegtuig? Als je met de auto gaat, zorg er dan voor dat deze in orde is zodat de kans klein is dat je onderweg met stukken komt te staan. Ga je met het vliegtuig, vergeet dan niet het transfer van het vliegveld naar het hotel te regelen. Het regelen van het verblijf is ook niet onbelangrijk. Ga je bijvoorbeeld logeren in een luxe hotel, een bed & breakfast of ga je kamperen? Je doet er verstandig aan om een aantal verschillende accommodaties te bekijken. Op die manier kom je erachter wat je leuk zou vinden maar ook krijg je een beter beeld van of je waar voor je geld krijgt bij een bepaalde accommodatie. Wanneer je eenmaal weet hoe jouw vakantie eruit gaat zien wordt het tijd om de juiste koffer in te gaan pakken. 

Een lange verre reis

Een hele speciale tak van sport is het maken van een verre reis. Ga je naar een verre locatie dan gaat het in de meeste gevallen ook om een lange reis. Misschien blijf je wel een paar maanden of nog langer weg en heb je meer bagage nodig en dus meerdere koffers. Toch nog te weinig ruimte in je koffer? Misschien is het handig om een VAGO vacuüm te gebruiken. Bij een lange verre reis kan je heel wat zien van een gebied en maak je kennis met de cultuur. Ga je een verre reis maken, vergeet dan ook niet op je gezondheid te letten. Informeer tijdig of je bepaalde inentingen moet hebben voor het gebied waar je naartoe reist. Ben je eenmaal op je bestemming aangekomen wees dan voorzichtig met wat je eet en drinkt. Het is zo makkelijk om ziek te worden wanneer je iets eet of drinkt wat we hier niet gewend zijn. Maar laat deze voorzichtigheid niets van je plezier wegnemen. Wij wensen je een goede reis!

Kies in 3 stappen de juiste koffer

0
koffer kiezen in 3 stappen

Ga jij voor het eerst op reis of is jouw oude koffer gewoon versleten? Dan wordt het tijd om een nieuwe koffer te kopen. Bij het aanschaffen van een nieuwe koffer zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Het koffer assortiment is namelijk de laatste jaren erg uitgebreid. Populaire merken als Samsonite en American Tourister voegen elk jaar nieuwe koffers toe met aangepaste onderdelen. Dit maakt de keuze van een nieuwe koffer kopen niet makkelijker. Toch kun je binnen een 3 tal stappen de juiste koffer kiezen.

1. Bepaal de juiste grootte

De afmeting is de meest belangrijke keuze bij de aanschaf van een nieuwe koffer. Dit bepaalt namelijk de inhoud van een koffer en dus de hoeveelheid bagage die jij kunt meenemen op je volgende reis. De afmetingen van koffers lopen erg uiteen, maar kun je het beste verdelen in 4 categorieën.

CategorieAfmetingAantal dagenGewicht bagage
Handbagagetot 55 cm5 dagentot 10 kilo
Middeltot 69 cm4 tot 8 dagen10 tot 15 kilo
Groottot 77 cm9 tot 15 dagen15 tot 20 kilo
Zeer groottot 82 cm15 dagen en langer25+ kilo's

Als je ervanuit gaat dat een koffer minimaal 10 jaar meegaat, wanneer jij de koffer 2 keer per jaar intensief gebruikt, dan is het belangrijk om in te schatten waar jij de koffer overal mee naartoe wilt nemen en voor hoelang. Voor veel reizigers zijn meerdere koffers van verschillende afmetingen de uitkomst. Bijvoorbeeld een handbagage koffer voor de 5 daagse citytrip en een grote koffer voor 2 weken naar de Caraïben. Zeker bij handbagage koffers gelden per vliegmaatschappij andere handbagage regels die betrekking hebben op de afmetingen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de aankoop.

2. Kies het juiste materiaal

Na het bepalen van de perfecte afmeting is het tijd voor het kiezen van het juiste materiaal. Dit kun je simpel verdelen in 2 categorieën, hard of zacht. Hiermee wordt de buitenkant van de koffer bedoeld. Zowel harde als zachte koffers hebben zo hun voordelen. Harde koffers worden vaker gekozen bij lange afstandsreizen en zachte koffers bij autovakanties.

Enkele voordelen:

Harde kofferZachte koffer
Betere bescherming van de bagageLicht van gewicht
Goede bescherming tegen waterPast zich aan,aan de hoeveelheid bagage
Volledig afsluitbaarMeerdere opbergvakken

Ook bij deze keuze mag jij jezelf de vraag stellen welk type reizen jij de komende jaren wilt gaan maken. Verder is dit een persoonlijke keuze, want koffers van beide materialen zijn prima om mee te reizen.

3. Twee of vier wieltjes

Door het kiezen van de afmeting en het materiaal heb je al een groot gedeelte van het aanbod al weg gefilterd. De laatste keuze is wat eenvoudiger. Het kiezen van een koffer met 2 of 4 wieltjes is namelijk wat beperkter. Tegenwoordig vind je voornamelijk koffers met 4 wieltjes. Deze koffer met spinners (4 zwenkwieltjes) zijn zeer wendbaar en kun je op allerlei manieren vooruit duwen en meeslepen. 

Zo voorkom je het kwijtraken van jouw koffer op een vliegveld

0
koffer kwijtraken vliegveld

Dagelijks worden er duizenden koffers kwijtgeraakt op een vliegveld in de wereld. Als jou dit overkomt baal je natuurlijk enorm en begin je jouw vakantie niet echt lekker. Toch zijn er een aantal handige tips die de kans op kwijtraken minimaliseert. De meeste koffers worden namelijk kwijtgeraakt door slordigheden van een reiziger zelf. Je kunt er dus zelf voor zorgen dat je koffer altijd (99 van de 100 keer) weer bij jou terecht komt.

Verwijder oude labels en stickers

Bij het inchecken van je bagage wordt jouw koffer voorzien van een label van de luchtvaartmaatschappij. Er worden op je koffer ook nog een aantal kleine barcode stickers geplakt. Als jij regelmatig vliegt zit je koffer binnen no-time helemaal vol met deze stickers. Dit is niet de bedoeling! Het is belangrijk om voor vertrek je koffer weer helemaal schoon te maken en de oude labels en stickers te verwijderen. Je zou denken dat deze barcodes uniek zijn, maar niets is minder waar. Door de hoeveelheid vluchten die er dagelijks worden gemaakt, worden de barcodes om een x aantal dagen weer opnieuw gebruikt. Verwijder de oude stickers en labels voor vertrek en je verkleint de kans op het kwijtraken.

Maak je koffer uniek en laat hem opvallen

Vaak is het kwijtraken van een koffer niet de schuld van de luchtvaartmaatschappij. De meeste koffers komen namelijk niet terecht bij de rechtmatige eigenaar doordat een andere reiziger jouw koffer van de bagageband pakt. Vaak liggen er identieke koffers op de bagageband en is het lastig om te bepalen of jij wel de juiste koffer meeneemt. Dit soort misverstanden kun je voorkomen door je koffer herkenbaar te maken. Als jij een nieuwe koffer koopt kun je het beste kiezen voor een opvallende kleur of motief. Hiernaast kun je een unieke en persoonlijke touch geven aan jouw koffer. Dit kan door het plaatsen van bijvoorbeeld een opvallende kofferriem of stickers.

Voeg jouw gegevens toe aan je koffer

Jaarlijks vinden er meerdere koffer veilingen plaats op een vliegveld. Dit zijn veilingen waar vergeten, achtergelaten of kwijtgeraakt koffers aan de hoogste bieder verkocht worden. Je moet er toch niet aan denken dat jou dit gebeurt?! Voordat het zover is en een vliegveld besluit om dit te doen hebben ze er alles aan gedaan om een koffer terug te krijgen bij de rechtmatige eigenaar. Het is daarom belangrijk om jouw koffer te voorzien van persoonlijke informatie.

Dit kan heel eenvoudig met een kofferlabel. Op een kofferlabel schrijf jij jouw gegevens en zo weet een vinder wie de eigenaar is van de koffer. Ook is het verstandig om in de koffer een briefje te leggen met jouw gegevens. Gewoon een simpel papier met jouw contactgegevens bovenop de spullen is al voldoende. Werknemers van een luchtvaartmaatschappij of vliegveld zullen namelijk een koffer openmaken wanneer aan de buitenkant niet zichtbaar is wie de eigenaar is.

Voorkomen is beter dan genezen

Een koffer kwijtraken is voor iedereen een nachtmerrie, zowel bij heen- als terugreis. Het is daarom belangrijk de kans tot kwijtraken zoveel mogelijk te beperken. Dubbel check altijd jouw koffer en neem de meest belangrijke spullen mee in een handbagage koffer. Ook een extra setje kleren is belangrijk om als handbagage mee te nemen. Vaak wordt een verloren koffer binnen een dag herenigd met de rechtmatige eigenaar en is één setje kleren wel voldoende. Wanneer jouw koffer is kwijtgeraakt is het belangrijk om dit te melden bij de luchtvaartmaatschappij. Vertrek niet van het vliegveld voordat je bent geholpen door een medewerker van de maatschappij.

Verloren koffer en een reisverzekering, hoe zit het nu eigenlijk?

0
koffers en verzekeringen koffer kopen

Het overkomt nog altijd te veel mensen. Tijdens de reis raakt de koffer ergens kwijt, meestal op één van de luchthavens. Daarmee ben je niet alleen je koffer, maar ook al je bagage kwijt. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je hiervoor vergoed kunt worden. Dit gaat over het algemeen via de reisverzekering. Al is het wel zo dat er heel veel regels aan gebonden zijn. Om hier wat meer inzicht in te krijgen is het slim om de verschillende zaken waar je op moet letten eens langs te lopen voor meer kennis.

Verloren geraakt door de maatschappij

Jaarlijks raken er wereldwijd miljoenen koffers kwijt. Sinds enkele jaren is het gemakkelijker geworden om hiervoor gedekt te zijn. Dit is vooral te danken aan het feit dat luchthavens en vliegmaatschappijen door nieuwe regelgeving die internationaal geldt grotere aansprakelijkheid hebben voor de bagage die ze behandelen. Wanneer een koffer langer dan 24 uur verdwenen is, kan je al de kosten voor vervangende spullen gedekt krijgen. Wanneer de koffer definitief niet teruggevonden wordt kan dit bedrag hoog oplopen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de verzekering die je hiervoor hebt afgesloten. Kijk dit daarom altijd goed na.

Diefstal van de koffer

Een andere reden waarom je je koffer kunt kwijtraken tijdens een reis is natuurlijk diefstal. Dit hoeft niet alleen maar op de luchthaven te gebeuren. Er zijn talloze plekken waar dit je kan overkomen. Ook in dat geval is het zo dat er veel mogelijkheden worden geboden door verzekeraars. Wel is het vaak zo dat in de reisverzekering staat opgenomen aan welke voorwaarden je moet voldoen om de diefstal vergoed te krijgen. In de meeste gevallen gaat het er dan om dat je kunt aantonen dat je niet nalatig bent geweest. Wanneer je alles hebt gedaan om de diefstal te voorkomen is het goed.

Het afsluiten van een reisverzekering

Ben je een echte reiziger en ben je veel op allerlei plekken op de wereld te vinden? Dan kan je dus stellen dat jij net iets meer risico loopt om je koffer kwijt te raken of gestolen te zien worden. In dat geval is het dus belangrijk dat je de juiste verzekering kiest om hiertegen gedekt te zijn. Het is dan ook belangrijk om goed te weten wat er precies in de voorwaarden van elke verzekeraar is opgenomen. Dit is namelijk nogal verschillend. Neem dit dus altijd vooraf goed door voor je een keuze maakt.

De kosten

Of het nu gaat om verlies of om diefstal, je wilt natuurlijk wel zo goed als mogelijk vergoed worden. Wanneer je dus een reisverzekering gaat afsluiten om je hiertegen te wapenen, moet je bedenken welke rol de kosten hierin spelen. Het is verleidelijk om voor de goedkoopste verzekeraar te gaan. De vraag die je je dan echter moet stellen is: krijg ik hierbij dan ook alles optimaal vergoed? Kijk dus altijd goed naar de verhouding tussen de kosten voor de verzekering en de vergoeding van alles wat je kwijtraakt als je op zoek gaat naar de beste verzekeraar.

Ryanair wijzigt handbagage regels

0
ryanair wijzigt handbagage regels koffer kopen

Per 1 november 2018 zullen de regels voor handbagage wanneer je vliegt met Ryanair veranderen. Om het simpel te zeggen zal het zo zijn dat handbagage niet langer gratis is als je vliegt met deze budgetmaatschappij. Er waren door de jaren heen al steeds scherpere regels opgesteld op dit gebied, maar dit wordt dus opnieuw verder aangepast. Daarom is het belangrijk om precies te weten hoe dit nu in elkaar zit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je op reis gaat en vliegt met deze airline. Het zit daarom dus als volgt.

Ryanair Trolleytoeslag

Dat handbagage niet meer gratis is wanneer je met Ryanair vliegt moet je wel in perspectief zien. Het gaat om bijvoorbeeld koffers die niet onder een stoel passen. Deze nam je in het verleden mee als handbagage en werden dan daarna alsnog naar het bagageruim verplaatst nadat ze gelabeld waren. Doordat het bagageruim echter flink voller werd op deze manier is besloten om ook voor deze koffers voortaan een vergoeding te vragen. Dit wordt om die reden ook wel de trolleytoeslag genoemd. Past de koffer niet onder je stoel, dan moet deze toeslag worden betaald voor vervoer in het ruim.

Wat mag wel?

Er zijn natuurlijk wel ook andere soorten handbagage die nog wel op een gratis manier meegenomen kunnen worden in het vliegtuig als je met deze luchtvaartmaatschappij vliegt. Het gaat dan ook echt om handbagage. Denk aan een rugzak, mits deze een inhoud heeft van niet meer dan 20 liter, denk ook aan handtassen of laptoptassen. Het formaat van deze tassen is ook vastgelegd, 35x20x20 cm. Voldoet jouw handbagage hieraan, dan zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Is dit niet het geval, dan kan je wel op de toeslag rekenen wanneer je aan boord van het vliegtuig gaat.

De kosten

Nu is het natuurlijk ook belangrijk om te weten welke kosten er voortaan aan deze soorten bagage verbonden zitten. Om te beginnen is het slim om te weten wat rugzakken groter dan 20 liter en trolleys gaan kosten bij Ryanair. Dit was immers eerst gratis, maar gaat je nu 6 euro voor een koffer of 10 euro voor een rugtas kosten. Tenminste, wanneer je dit vooraf netjes aangeeft. Mocht je dit niet doen en blijk je bij aankomst bij de gate wel dergelijke bagage bij je te hebben als handbagage, dan gaat het je 25 euro kosten. Het is dus verstandig dit risico niet te nemen.

4 echte koffer accessoires

0
koffer accessoires koffer kopen

Een echte reiziger weet zijn accessoires te waarderen. Bij het inpakken denk je meestal dat je ze niet nodig zult hebben, maar eenmaal aangekomen ben je blij dat ze in je koffer zitten. Ook voor koffers zijn er accessoires beschikbaar die soms essentieel kunnen zijn. Wij hebben een top 4 gemaakt van echte koffer accessoires. Super handig en op sommige momenten noodzakelijk!

Kofferriem

Misschien is de kofferriem wel het meest onderschatte product onder de vakantiegangers. Waarom heb je er een nodig als je koffer dicht zit met een goede sluiting of rits. Een goede kofferriem is meer dan alleen een band die om je koffer zit. De kofferriem zorgt er namelijk voor dat jouw koffer goed gesloten blijft, beter herkenbaar wordt en in sommige gevallen op slot zit. De hedendaagse kofferriemen zijn namelijk voorzien van een TSA slot voor extra veiligheid. Een kofferriem koop je al aan voor een tientje in de webshop van Coolblue.

Kofferweegschaal

kofferweegschaal koffer kopenEen kofferweegschaal is tegenwoordig echt noodzakelijk. De vliegmaatschappijen worden steeds strenger als het aankomt op het gewicht van je koffer. Soms zit je nog geen kilo boven het toegestane gewicht en moet je veel geld betalen om je koffer mee te krijgen. Dit kun je makkelijk voorkomen door je koffer voor vertrek te wegen met een kofferweegschaal. Door het gebruiken van deze handige koffer accessoire kom je niet voor verrassingen te staan bij de bagage drop-off. Vaak hebben wij problemen met het gewicht van onze koffer bij de terugreis. Door alle vochtige badlakens, vakantie souvenirs en andere gekochte producten wordt de koffer extra zwaar en zit je snel over het maximale aantal kilo’s heen. Check dus altijd voor vertrek wat jij maximaal aan gewicht mag meenemen en wat het gewicht is van jouw koffer met een kofferweegschaal. Een kofferweegschaal kopen doe je voor enkele euro’s en hier zul je veel profijt van hebben.

Kofferlabel

Ben je jouw koffer verloren of liggen er twee identieke koffers op de bagageband? Dan ben je blij dat je gebruik hebt gemaakt van een kofferlabel. Op een kofferlabel schrijf je namelijk jouw persoonlijke gegevens en bind deze aan een handgreep van je koffer. Zo weet jij altijd zeker dat je de goede koffer of tas van de bagageband haalt. Als jouw bagage onderweg ergens verloren is geraakt heb je ook meer kans dat deze weer bij jou terugkomt. Schrijf daarom altijd een e-mailadres of telefoonnummer op je kofferlabel. De vinder van jouw bagage kan dan contact met jou opnemen. Tegenwoordig zijn er duizenden mooie ontwerpen kofferlabels beschikbaar. Op Aliexpress.com kosten ze haast niks en worden ze gratis thuisbezorgd.

TSA hangslot

Veiligheid boven alles is een vaak uitgesproken gezegde. Dit geldt zeker als het aankomt op het beschermen van de inhoud van je koffer. Het is daarom belangrijk om je reiskoffer goed af te sluiten. Op moderne grote koffers vind je standaard al een TSA slot en is een extra hangslot overbodig. Op koffers met een ritssluiting, vooral handbagage koffers, ontbreekt nog wel eens een goed slot. Door het aanschaffen van een TSA slot is je koffer toch afgesloten.

TSA Slot, meer dan handig!

0

Een TSA slot op je koffer is soms erg belangrijk, maar wat is het nou precies en waarom heb je dit echt nodig? Een TSA slot is verplicht als je een vakantie naar de Verenigde Staten hebt geboekt. Amerika stelt deze sloten namelijk verplicht, dus is de keuze dit jaar eens niet op Spanje maar op de VS gevallen, dan kun je er niet onderuit en zal je een TSA slot moeten aanschaffen of je koffer niet voorzien van een slot. Je zou er ook voor kunnen kiezen om je koffer op slot te doen zonder TSA. Moet jouw koffer gecontroleerd worden en heb je geen koffer TSA slot, dan moet deze opgebroken worden. Dit gebeurt omdat de security anders niet in jouw koffer kan kijken.

Transportation Security Administration

TSA staat als afkorting voor transportation security administration. Dit is een organisatie die valt onder Homeland Security en zorgt voor de veiligheid van reizigers die de VS inkomen en verlaten. Na de aanslagen van 11 september heeft de Amerikaanse overheid deze organisatie in het leven geroepen, om de veiligheid van passagiers beter te kunnen waarborgen. Hierbij hoort natuurlijk een douane controle waarbij douaneambtenaren jouw bagage kunnen onderwerpen aan een inspectie. Na de aanslagen van 11 september is de controle zwaarder geworden en controleert men vaker bagage die er op het eerste oog misschien wel geheel netjes uit ziet. Wat de werkelijke inhoud van een fles shampoo is, is immers vanaf de buitenkant niet te zien. Transportation security administration werkt op meer dan 450 luchthavens, onder meer in de Verenigde Staten, Hawaii, Alaska en alle Amerikaanse eilanden. 

Waarom een TSA slot gebruiken?

Wanneer de douane jouw koffer, om welke reden dan ook verdacht vindt, zullen hun deze willen controleren. Er van uitgaande dat je de cijfercode van je koffer niet op je koffer plakt of van te voren hebt doorgegeven, zou de douane de koffer niet zomaar open kunnen krijgen. Om deze reden hebben zij een TSA slot verplicht gesteld. Medewerkers van Transportation security administration beschikken over een loper waarmee zij alle TSA sloten kunnen openen. Heel handig, want zo voorkom je schade aan je koffer als de douane hem niet anders open krijgt.

Zou je geen TSA slot gebruiken en de douane vindt jouw koffer verdacht, dan zijn ze gemachtigd deze open te breken en krijg je jouw koffer met schade retour. Schade verhalen op de medewerkers is er ook niet bij. Niet alleen de Amerikaanse douane controleert jouw bagage, ook in Europa en Azië wordt bagage veelvuldig onderworpen aan een inspectie. Wanneer je een TSA slot gebruikt is het voor de medewerkers makkelijker jouw koffer te openen en voorkom je dus veel narigheid van het eventueel forceren. Ons advies is, gebruik een TSA slot en voorkom onnodige narigheid. Overigens zal je altijd een brief van overheid na de inspectie in je koffer vinden dat men deze heeft geopend en niets verdachts heeft gevonden. 

Heeft mijn koffer een TSA slot?

Vele koffers zijn al uitgerust met een TSA slot. Je herkent deze aan het ruitvormige rode logo en de letters T S A op het slot zelf. Staan deze letters op je slot en kun je het rode logo vinden? Dan heb je al de juiste koffer en ben je klaar voor vertrek. Heb je nog geen TSA slot? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Een nieuwe koffer kopen is een goede optie. Bijna alle nieuwe koffers zijn standaard al voorzien van een TSA slot. Maar misschien is jouw koffer nog niet aan vervanging toe, ook dan geen paniek. In de winkel en online kun je een kofferriem met TSA slot kopen. Deze doe je eenvoudig om de koffer heen en stelt het slot in. Eenvoudig, snel en doeltreffend! 

tsa slot koffer kopenNaast het kopen van een nieuwe koffer of het kiezen voor een kofferriem kun je ook een TSA hangslot kopen. Deze hangsloten zijn vooral erg geschikt voor handbagage koffers en reistassen met een ritssluiting. Meestal hebben reistassen twee ritssluitingen die je samenbindt met het TSA hangslot. Niemand komt meer in je tas, je voldoet aan alle eisen en de douane kan je bagage controleren zonder iets te moeten forceren. Denk er wel aan dat je het bestaande cijferslot (zonder TSA) niet op slot doet, anders zal men alsnog jouw koffer moeten openbreken.

Stop met zoeken naar de sleutel

Een TSA slot heeft dus een extra sleutel opening in het slot. Echter zal je de sleutel niet krijgen bij aankoop. De enige die in het bezit zijn van een sleutel voor een TSA slot, is de douane. De medewerkers van transportation security administration hebben een loper waarmee ze alle soorten TSA sloten kunnen openen. Deze lopers zijn nergens anders verkrijgbaar, dit is voor jouw eigen bestwil. Zo kan men de veiligheid van jouw bagage waarborgen. Het kan lastig zijn als jouw koffer nog geen TSA slot heeft, maar een nieuwe koffer kopen met TSA is zeker een voordeel en waarschijnlijk de toekomst. 

Review: Universele Wereldstekker Aliexpress

wereldstekker aliexpress koffer kopen

Bij een reis naar een land buiten Europa heb je te maken met andere gewoontes en cultuur, maar ook sommige standaard dingen zijn anders. Zo kunnen ook de stopcontacten afwijken. Hier zijn handige verloopjes voor op de markt gebracht die het mogelijk maken dat jij al jouw apparaten met een stekker toch kunt aansluiten. Dit soort verloopjes noem je ook wel wereldstekkers. Een wereldstekker mag bij een echte reiziger niet ontbreken in zijn of haar koffer. Op Aliexpress kun je verschillende wereldstekkers kopen van chinese fabrikanten. Wij mochten een bijzondere kekke wereldstekker testen.

Wereldstekkers Aliexpress

Bij een snelle blik in de webwinkel van Aliexpress kom je al snel tot de conclusie dat er een heleboel aanbieders zijn. De wereldstekker die wij mochten testen is wel een speciale, hij is namelijk universeel en heeft 2 USB poorten. De fabrikant van deze wereldstekker heeft alle nodige stekker mogelijkheden samengevoegd in een handige kubus. Zo kun je waar dan ook ter wereld uit de voeten met een en dezelfde reisstekker. Super handig natuurlijk, maar dit betekent wel dat hij iets wat aan de grote kant is. Dit neemt niet weg dat hij makkelijk in je handbagage koffer of handtas past, de beste plek om je wereldstekker mee te nemen. Zo ben je ook op een vliegveld verzekerd van een passende stekker. De kubus is gemaakt van plastic en voelt solide aan.

aliexpress wereldstekker koffer kopen

Zo werkt deze wereldstekker

De wereldstekker is aan alle zijden voorzien van connectie mogelijkheden. Zo heb je aan de bovenkant de mogelijkheid om het gewenste apparaat in te pluggen, dit kan ook een apparaat zijn met een UK, USA of AUS stekker. Aan de andere zijdes vind je de bruikbare stekkers om in te pluggen in een stopcontact. Onderop de bekende Europese stekker, die je waarschijnlijk nooit tot weinig zult gebruiken. De kopse kanten zijn voorzien van de UK, USA en AUS varianten. De USB poorten zitten aan de zijkant en geven een maximale output van 2400 mA 5V. Dit kun je vergelijken met een standaard USB lader die je in Nederland kunt kopen. Door alle mogelijkheden is dit apparaat handig in gebruik. Je pakt de wereldstekker zo uit je koffer, haalt de gewenste stekker naar voren en je bent klaar voor gebruik.

Bijzonderheden

De wereldstekker heeft een aantal bijzonderheden waar je op moet letten. Zo is hij voorzien van een tweetal zekeringen. Een van deze zekeringen dient voor de veiligheid van je aangesloten apparaat en de andere is een reserve. Bij het gebruik van de UK stekker moet je zelf het onderste pootje uitklappen voor gebruik. Australië en Amerika gebruiken dezelfde pootjes bij een stekker, maar een andere positie. Deze kun je eenvoudig zelf verschuiven. Goed om te weten is dat je de kubus niet buiten kunt gebruiken. Dit komt natuurlijk doordat hij niet waterdicht is.

Conclusie Wereldstekker van Aliexpress

universele wereldstekker aliexpress verpakkingDeze wereldstekker is iets wat groot als je het vergelijkt met een simpele variant die alleen een stekker heeft van de bestemming waar jij naartoe gaat. De universele wereldstekker die wij mochten ontvangen van Shenzhen Ticking-box Digital kost iets meer dan € 12,- en wordt gratis naar Nederland verstuurd. Het pakketje is ongeveer 2 weken onderweg en is degelijk verpakt. De prijs/kwaliteit verhouding is hierdoor uiterst goed en daarom mag deze kubus de volgende reis niet ontbreken in jouw handbagage koffer.

* De prijzen en leveringsvoorwaarden kunnen in de loop der tijd wijzigen. 

Beste Koffer Deals

Koffer kopen

Nog meer deals

Koffer kopen