American tourister koffer

Ja hoor, het is zo ver! De reis is geboekt en de voorpret kan eindelijk beginnen. We zetten streepjes om af te tellen tot we kunnen gaan inpakken in onze nieuwe American Tourister koffer. Een perfecte reis begint namelijk met het kopen van een goede koffer. De koffers van American Tourister, die in meer dan 90 verschillende landen verkrijgbaar zijn, staan niet alleen bekend om hun hippe uiterlijk maar ook om hun zeer degelijke kwaliteit.

Inmiddels is het een groot bedrijf geworden, formeel gevestigd in Luxemburg met vestigingen in de rest van Europa en wereldwijd. Sinds de jaren ´60 van de 20e eeuw kennen we Samsonite van harde reis- en zakenkoffers. De eerste hardschalige koffers werden in 1956 door Samsonite ontwikkeld. Samsonite kwam met de eerste koffer op wieltjes in 1974 en de eerste met rem in 1991.

Amerian tourister koffer

American Tourister biedt koffers aan met diverse hippe prints en kleuren. De keuze is immens en niet alleen in de uitstraling weet American Tourister zich te onderscheiden. Dit koffer merk heeft een groot assortiment aan diverse formaten koffers. De verschillende formaten zijn verkrijgbaar in harde en zachte varianten. Door het grote aanbod van American Tourister koffers is er voor iedereen wel een geschikte koffer te vinden. Een koffer kopen van American Tourister is zeker een goede keus.

Gemak dient de mens

Natuurlijk kies je niet alleen voor de American Tourister koffer om zijn vrolijke uitstraling, maar ook voor zijn gemak. De meeste American Tourister koffers hebben vier wieltjes, wat een hoop ongemak weg neemt. Geen geduw of getrek meer, maar een koffer die gewoon naast je mee rolt.  Aan het zij-handvat duw je de koffer zachtjes voort, je voelt nauwelijks dat je een koffer bij je hebt. Super handig als jouw bagage net weer iets zwaarder is geworden dan gepland. Ook over de binnenkant van de American Tourister koffer is nagedacht. Extra vakken en extra riemen zorgen dat jouw bagage op zijn plek blijft. Zo weet je zeker dat al jouw spullen netjes aankomen op je eindbestemming. Een American Tourister koffer is uiterst praktisch en handig in gebruik.

american tourister koffer

harde of zachte American Tourister koffer

Deze koffer fabrikant produceert koffers van harde en zachte materialen. De harde varianten zijn gemaakt van polypropyleen en acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) en hebben vaker een moderne of industriële uitstraling. Maar waar men denkt dat alleen de harde koffers van sterk zijn, heeft het mis. Ook de zachte varianten, gemaakt van polyester, zijn zeer degelijk. Het voordeel van de zachte koffer is dat deze ook vakken aan de buitenkant heeft, zodat je sneller toegang hebt tot belangrijke spullen als paspoorten en tickets. Alle koffers van AT zijn licht van gewicht en voorzien van meerdere zwenkwieltjes.

Welke handbagage koffer reist er met jou mee?
NAAR DE WINKELVerwijst naar bol.com

Jonge reizigers

Samsonite richtte na het overnemen van American Tourister zich voornamelijk op de jongere reizigers met dit merk. Door zijn vrolijke uitstralingen en degelijke kwaliteit, werd het merk al snel opgepakt door andere reizigers. Een American Tourister koffer is momenteel niet meer weg te denken uit ons dagelijks beeld op het vliegveld. De prijs ligt ook vaak iets lager dan een originele Samsonite koffer waardoor deze net iets sneller wordt aangeschaft. De kwaliteit is uitstekend te noemen, zeker als je het naast de prijs legt van Samsonite.

Onderscheiding

In de jaren 90 kreeg American Tourister een onderscheiding voor zijn Easy Turn-wielsysteem. De Industrial Designers Society of America vond dit systeem een echte toevoeging voor elke koffer. Maar wat doet dit Easy Turn-wielsysteem nu eigenlijk? Dit systeem combineert een wiel in het midden van de koffer met een trekstang voor extra mobiliteit en controle. Een uiterst slimme uitvinding die door menig reiziger gewaardeerd wordt.

koffer of handbagage

American Tourister heeft veel verschillende koffers. Door het grote aanbod is er voor iedere bestemming of reiziger wel een geschikte American Tourister koffer te vinden. Zo zijn er groot formaat koffers voor de verre vakantiebestemming, maar ook handbagage koffers. Een goede handbagage koffer is perfect voor een korte stedentrip. De handbagage koffers zijn allemaal licht van gewicht en erg handzaam. Als jij reist met alleen een handbagage koffer, dan is het belangrijk om de handbagage regels te controleren. Niet alleen de Europese regels, maar ook de regels van de maatschappij waar jij mee vliegt. De handbagage koffers hebben de verplichte afmetingen en veel extra zijvakken. Zo berg je snel alles op wat je mee wilt nemen het vliegtuig in.

American tourister koffer modellen

De American Tourister koffers kun je verdelen in 2 categorieën, namelijk hard en zacht. Door de jaren heen zijn er ook verschillende modellen harde koffers op de markt gebracht. Een harde koffer is steviger en biedt hierdoor meer weerstand tegen obstakels die de koffer onderweg tegenkomt.  Op dit moment zijn de onderstaande American Tourister koffer modellen nog beschikbaar.

 • Aero Racer
 • Alumo
 • Bon Air
 • Disney Legends
 • Eco Wandere
 • Flylife
 • Funlight Disney
 • Funshine
 • Funshine Disney
 • Herolite
 • Holiday Heat
 • Jetglam
 • Modern Dream
 • Soundbox
 • Summerfunk
 • Sunside
 • Wavebreaker Disney

De American Tourister Bon Air is bij veel reizigers het favoriete model. Deze harde koffer is licht van gewicht, heeft 4 zwenkwieltjes en is verkrijgbaar in diverse formaten. Een prima koffer voor iemand die veel wil reizen en zijn bagage veilig wil opbergen.

American tourister koffer kopen

In Nederland zijn veel winkels, zowel in elke stad als online, die de American Tourister koffer aanbieden. Het merk is immens populair en groeit nog elke dag. Reizigers kiezen steeds vaker voor een koffer van dit merk, omdat de prijs kwaliteit verhouding ontzettend goed is. Een American Tourister koffer kopen voor je volgende reis is zeker een goede keus. Met de diverse vergelijkers op het internet weet jij snel welke nieuwe koffer het beste aansluit aan jouw wensen.

historie

In 1932 kwam de Poolse migrant Sol Koffler met het idee om een nieuwe koffer te ontwerpen die niet alleen degelijk was, maar ook een goede prijs kwaliteit verhouding had. De koffer diende duurzamer te zijn dan die van de concurrent en aantrekkelijker voor de klant. Sol Koffler begon zijn bedrijf in Providence. Een plaatsje gelegen aan de oostkust van de Verenigde staten. Toen Samsonite in 1993 het bedrijf overnam, groeide het uit tot het tweede belangrijkste koffer merk ter wereld.

Welke handbagage koffer reist er met jou mee?
NAAR DE WINKELVerwijst naar bol.com
Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.